Posted on

Ciri-ciri utama watak Vadim adalah ketenangan dan cinta hidup. Dia dicirikan oleh kelambatan, kepercayaan dan sifat kelembutan semulajadi.

Dalam terjemahan dari Old Slavonic, nama Vadim bermaksud “debater”.

Asal usul nama Vadim:

Asal-usul nama Vadim tidak tepat. Terdapat versi yang dibentuk dari Old Slavonic “vaditi”, yang diterjemahkan sebagai “berdebat”, “menabur”.

Versi lain menunjukkan bahawa Vadim adalah bentuk nama Vladimir, yang pada masanya telah berubah menjadi nama yang berasingan.

Ciri-ciri dan penafsiran nama Vadim:

Little Vadim adalah kanak-kanak yang sangat resah. Dia sangat emosional, sangat bimbang dan tidak malu untuk memberikan emosi dalam menjerit dan berlari. Semua kanak-kanak Vadim adalah orang yang ingin tahu dan mengejek dengan berpuluh-puluh soalan, tetapi mereka tidak pernah cuba mengganggu ibu bapa mereka dan dengan rela memenuhi segala yang mereka minta. Kegelisahan memberikan masalah Vadim untuk sebahagian besar di sekolah, di mana mereka benar-benar berminat dengan kandungan pelajaran, tetapi jarang apabila mereka dapat duduk diam-diam ke pintu. Dengan rakan-rakan mereka, Vadim berkumpul dengan mudah dan rela, tetapi guru sering mengadu bahawa dia mengganggu pelajaran. Dengan usia, Vadim memperoleh ketenangan dan kebijaksanaan, memperoleh pengetahuan membantu mereka untuk membina gambaran mereka sendiri yang tidak dapat dikalahkan di dunia. Tenaga yang telah memindahkan mereka pada masa kanak-kanak masuk ke dalam dunia dalaman yang rumit dan harmoni, tetapi mereka tetap seperti kanak-kanak dan spontan sehingga usia tua.

Dengan orang-orang, Vadim tenang dan lembut seperti air, tetapi keluhannya menipu – dia pintar dan cerdas, dan jika dikehendaki dia boleh menjadi keras kepala dan sukar. Vadim – pemimpin yang sangat baik, sensitif, memahami dan menguruskan proses kerja dengan berkesan. Subordinat Vadim adalah eksekutif, mereka sentiasa boleh dipercayai. Dalam masyarakat, Vadim jarang berdiri, dan dia tidak berusaha untuk kemasyhuran – baginya kejayaan dan pengiktirafan masyarakat yang penting adalah lebih penting. Dalam pergaduhan dan perselisihan Vadim sukar untuk menjadi marah, dan juga mendidih, dia menyejukkan dengan cepat dan tidak menganggapnya perlu untuk menjaga kejahatan pada pelaku. Kehadiran semula jadi Vadim dan keharmonian batin membuatnya menjadi kawan baik dan penasihat cemerlang. Dia tahu bagaimana untuk berkomunikasi tanpa menyakiti orang dan tanpa membongkok di bawahnya, dalam masyarakatnya ia selesa dan menarik untuk hampir semua orang, tanpa mengira watak dan hobi. Vadim ikhlas, tetapi jarang sekali apabila mereka mahu menyinggung perasaan pelaut secara sengaja.

Vadim, yang belum mendapat pengiktirafan dan yang belum menemui sahabatnya, sering menjadi suram dan bijak. Untuk kerja yang berkesan, mereka memerlukan rangsangan, tanpa mereka sering pergi sepenuhnya ke dalam pengalaman dalaman dan malas dan melankolik.

Vadim cinta adalah berubah dan tidak stabil. Ia sukar bagi dia untuk membuat pilihan, dia jarang apabila jelas membayangkan ideal seorang yang terpilih dan sering bergegas di antara wanita, tanpa mengetahui siapa yang sedang mengalami perasaan. Hubungan seks Vadim sentiasa berkaitan dengan kekuatan perasaannya. Tetapi sangat mendalam dan serius jatuh cinta Vadim yakin berkahwin dan tidak pernah mencari pengembaraan di sisi.

Dalam kehidupan keluarga Vadim adalah baik hati dan rasional, mereka adalah anak-anak yang hormat dan bersedia berpartisipasi dalam kerja rumah tangga. Mereka suka kanak-kanak dan gembira dengan pendidikan mereka.

Fakta menarik tentang nama Vadim:

Vadim, yang dilahirkan pada musim panas, dicirikan oleh fatalism dan sloth, “musim sejuk”, sebaliknya, adalah bertenaga dan ingin tahu. “Musim luruh” dan “musim bunga” – lelaki yang penuh kasih sayang dan baik hati, baik keluarga.

Pasangan terbaik untuk Vadim – Alexandra, Ekaterina dan Svetlana, kurang sesuai untuk perkahwinan dengannya Alla, Olga dan Tamara.

Nama Vadim dalam bahasa yang berbeza:

  • Nama Vadim dalam bahasa Inggeris: Vadim (Vadim)
  • Nama Vadim dalam bahasa Cina: 瓦丁 (Wading)
  • Nama Vadim dalam bahasa Jepun: ヴ ァ デ ィ ム (Vadim)
  • Nama Vadim dalam bahasa Sepanyol: Vadim (Vadim)
  • Nama Vadim dalam bahasa Jerman: Wadim (Vadim)
  • Nama Vadim dalam Bahasa Poland: Vadim (Vadim)
  • Nama Vadim dalam Bahasa Ukrainia: Vadim

Bentuk dan varian nama Vadim: Vadya, Vadik, Vadimko, Vadimchik, Vadko, Vadimonko, Vadimochko, Vadko, Vadysha, Vadimka

Vadim – warna nama itu: biru

Bunga Vadim: dandelion

Batu Vadim: lapis lazuli, opal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 59