Posted on

bagaimana untuk meletakkan lilin di gereja

Gereja itu dianggap sebagai tempat di mana anda boleh berpaling kepada Kuasa Tinggi, meminta pertolongan dan terima kasih atas sokongan anda. Untuk tujuan ini, orang membaca doa dan meletakkan lilin, tetapi bagaimana untuk melakukannya dengan betul mengetahui unit. Terdapat peraturan yang jelas yang membolehkan anda memahami perkara ini.

Sebelum anda mengetahui mengapa anda meletakkan lilin di dalam gereja, anda perlu menyebut bahawa terbaik untuk membelinya di dalam kuil dan ia memberi keutamaan kepada produk lilin. Bahan ini mempunyai bau khusus yang serupa dengan madu. Perkara itu ialah lilin adalah bahan yang mempunyai keupayaan untuk menarik tenaga negatif dan maklumat, yang hilang semasa pembakaran lilin. Dalam agama Kristian, pencahayaan lilin adalah simbol pertobatan dan iman.

Hari ini di Internet anda boleh menemui hampir segala-galanya, termasuk kapel dalam talian, di mana anda boleh meletakkan lilin dan membaca doa. Sudah tentu, kebenarannya sangat diragukan, tetapi hakikat bahawa peluang seperti itu ada adalah fakta.

Bagaimana untuk menghadiri gereja dan meletakkan lilin?

Perlu dikatakan bahawa untuk Tuhan, tidak kira berapa banyak biaya lilin, karena hal utama yang mana pemikiran itu dibawa. Adalah disyorkan untuk meletakkan beberapa lilin: untuk rasa syukur, tahniah, permintaan, serta untuk membuat permintaan dan masalah.

Cara meletakkan lilin di gereja:

  1. Lilin pertama akan diterangi berhampiran ikon Bait Suci, yang melindungi dan melindungi gereja itu sendiri. Oleh itu, masing-masing mempunyai imej tersendiri, dengan mengambil lilin, tanya apa ikon yang anda perlukan untuk mula dari awal lagi.
  2. Sekiranya anda menghadiri gereja pada hari cuti, maka lilin hendaklah diletakkan pada Perayaan.
  3. Sekiranya kuil itu mempunyai peninggalan Yang Kudus, perlu membaca sebelum mereka doa dan meletakkan lilin.
  4. Tempat seterusnya di mana lilin diletakkan di gereja adalah ikon Suci, yang namanya dipakai oleh orang percaya. Di mana dia berada di kuil, anda boleh meminta pencerahan rohani.

Sekiranya anda pergi ke kuil semasa bercuti atau semasa perkhidmatan gereja, maka di candlesticks mungkin tidak ada tempat kosong. Jangan sekali-kali anda memadamkan dan mengambil lilin orang lain. Penyelesaian dalam keadaan ini sama ada menunggu sehingga lubang dilepaskan, atau meletakkan lilin di dekat candlestick, dan kemudian para paderi pastinya akan menyala mereka. Lilin di dalam gereja mestilah dinyalakan daripada sudah terbakar, tetapi, dalam kes-kes yang teruk, anda boleh menggunakan perlawanan atau lebih ringan.

Perlu menyebutkan prejudis yang ada yang terhasil terima kasih kepada imaginasi orang. Sebagai contoh, tidak ada perbezaan apa jenis tangan yang anda perlukan untuk meletakkan lilin. Ia bukan satu dosa dan menyanyi satu akhir lilin, kerana tindakan ini hanya bertujuan untuk memastikan kestabilan dalam candlestick. Terdapat juga tahyul bahawa jika lilin telah jatuh, sayangnya. Malah, ini tidak benar.

Bagaimana untuk meletakkan lilin untuk keamanan di gereja?

Untuk meletakkan lilin untuk orang mati dan yang baru, perlu mencari meja eve, yang ditempatkan di sebelah kiri gereja berhampiran salib. Pertama datang ke tempat ini dan baca doa lilin di gerejaTuhan, kemudian, untuk sementara waktu, tengok api dari lilin yang sudah dinyalakan dan hanya kemudian jatuh, dan tentukan sendiri. Anda boleh meletakkan satu lilin untuk semua yang mati atau untuk setiap satu secara berasingan. Selepas itu, baca doa di mana anda boleh merujuk kepada orang-orang ini.

Di manakah gereja meletakkan lilin untuk kesihatan?

Untuk tujuan ini, semua ikon kudus yang berada di sebelah kanan pintu masuk adalah sesuai. Lebih baik memilih imej Juruselamat dan Perawan. Setelah lilin dipasang, perlu membaca doa untuk orang atau orang yang anda lakukan ritual itu. Adalah penting untuk menyenaraikannya dengan nama, bermula dengan lelaki dan berakhir dengan wanita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − 69 =