Posted on

batu agate hitam sifat ajaib

Potensi tenaga agata hitam memungkinkan penggunaannya untuk tujuan ajaib dan perubatan. Kekuatan manusia mineral telah lama dipelajari. Di bahagian yang berlainan di dunia orang menggunakan agata hitam semasa ritual, dan juga sebagai pesona dan azimat. Satu mangkuk mineral ini digunakan oleh ahli silap mata untuk melakukan ritual. Adalah lebih baik memakai produk daripadanya pada hari Sabtu, apabila daya tindakan berada pada tahap maksimum.

Sifat sihir batu agate hitam

Batu bertindak pada orang yang menenangkan, jadi ketika merasa negatif atau agresif, dianjurkan untuk melihatnya untuk beberapa waktu. Mineral ini mempunyai keupayaan untuk menyerap tenaga negatif dan melindungi orang itu. Yogis India yakin bahawa agata hitam mempromosikan umur panjang. Penduduk India percaya bahawa azimat dengan batu ini meningkatkan semua kualiti yang baik dan menyumbang kepada melembutkan watak. Di Rom, keajaiban agata hitam digunakan untuk melindungi tumbuh-tumbuhan dan tanaman dari kerosakan, fros, dan sebagainya. Sejak zaman purba, orang percaya bahawa batu hitam membantu membuka saluran manusia yang penuh kesungguhan dan betul memahami dunia.

Ciri-ciri ajaib agata hitam dinyatakan dalam fakta bahawa batu tersebut masih hidup. Beliau mempunyai keupayaan untuk bertukar maklumat dengan pemiliknya. Sebagai contoh, pada orang yang tenang, mineral akan bersinar dan menunjukkan corak yang tidak ada sebelumnya. Jika pemilik perhiasan dengan agata hitam mempunyai beberapa masalah dan negatif, maka batu menjadi kusam dan matte. Semua kesalahan adalah tenaga negatif, diserap oleh mineral. Untuk mengecas agate dengan tenaga positif, anda boleh meletakkannya dalam malam dalam larutan garam atau soda ringan.

Agate hitam disyorkan untuk memakai kepala, guru dan mentor lain. Batu itu mempunyai keupayaan untuk membimbing manusia dengan kebolehan kepimpinan. Warna hitam mineral dianggap sebagai jimat maskulin. Ia juga bernilai menyebutkan bahawa agate adalah batu cinta dan membantu memperbaiki hubungan antara rakan-rakan, untuk menjaga kesetiaan dan hubungan hangat.

Ciri-ciri penyembuhan agat hitam

Batu itu membantu menghilangkan sakit kepala yang disebabkan oleh ribut magnet, dan ia juga memungkinkan untuk melupakan reumatisme. Mineral menggalakkan penyembuhan lebih luka dan pelbagai lebam. Menguntungkan memberi kesan kepada batu pada keadaan sistem saraf, yang membolehkan anda menghilangkan insomnia, tekanan dan juga kemurungan. Untuk mengurangkan kesakitan atau mengeluarkan radang, disyorkan untuk melampirkan batu ke tapak masalah. Bagi lelaki, mineral berguna kerana ia meningkatkan potensi. Anda boleh menggunakan agata hitam untuk penurunan berat badan, jadi air, yang diselitkan pada mineral, membantu mengurangkan rasa lapar.

Apabila merawat penyakit pergigian, adalah disyorkan untuk memakai agate sebagai anting-anting. Jika terdapat masalah dengan suara, maka hiasan untuk leher, misalnya, manik-manik atau loket. sifat agat hitamOrang dengan penyakit sendi akan mendapat gelang dengan agata hitam, dan memakainya pada jari tanpa nama.

Agate hitam untuk tanda-tanda zodiak

Mineral terbaik sesuai untuk orang yang dilahirkan di bawah tanda Taurus, Cancer dan Gemini. Pertama dia akan membantu untuk menjadi lebih tenang dan sabar. Untuk Taurus, mineral boleh menjadi jimat yang sangat baik untuk menarik wang, dan ia juga akan merangsang untuk bergerak maju ke arah gawang. Bagi kanser, maskot atau agate warna hitam akan membantu untuk mempercayai diri sendiri dan melindungi terhadap rangsangan luaran. Orang yang dilahirkan di bawah tanda Gemini, adalah disyorkan untuk menggunakan batu sebagai penenang. Dengan bantuannya, anda boleh menjadi lebih kekal dalam keputusan dan tindakan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 92