Posted on

buruj tanda-tanda zodiak itu

Dengan selusin doa tanda-tanda zodiak di langit, terdapat banyak mitos. Ramai orang percaya bahawa kelahiran di bawah tanda tertentu menentukan ciri-ciri watak dan laluan hidup seseorang. Dan selalunya orang berminat mengapa hanya buruj ini dipilih sebagai pelanggan orang yang dilahirkan.

Constellations Zodiac dan Zodiac Signs

Matahari dan Bulan membuat jalan tahunan mereka melalui langit di sepanjang laluan tertentu. Dan selama setahun mereka melewati 12 buruj, yang disebut buruj tanda-tanda zodiak. Horoskop biasa membandingkan tarikh kelahiran seseorang dengan laluan melalui buruj Zodiac di Matahari, tetapi terdapat juga horoskop lunar, yang membandingkan hari jadi dengan kedudukan di langit satelit duniawi.

Perlu diingat bahawa pada awalnya dengan bantuan buruj zodiak, tarikh telah diperhatikan, tk. ia hanya kalendar. Passage of Sun pada satu tanda zodiak adalah kira-kira sebulan. Hari ini permulaan memasuki tanda zodiak baru telah beralih – ia jatuh pada hari-hari pertama trimester ketiga bulan itu. Ini kerana titik ekuinoks (spring) secara beransur-ansur berubah – dalam 70 tahun hingga 1 darjah.

Constellations tanda-tanda zodiak dalam rangka

 1. Konstelasi pertama tanda-tanda zodiak adalah Aries, Matahari menyusupinya dari 21 Mac hingga 20 April. Nama konstelasi ini timbul berdasarkan mitos Greek kuno dua orang anak, yang ibu tirinya ingin memusnahkan, tetapi menyelamatkan Aries zlatororny mereka.
 2. buruj tanda-tanda zodiak1

 3. Constellation Taurus memerintah di langit dari 21 April hingga 21 Mei. Taurus, mengikut legenda, adalah Zeus, yang menjadi haiwan untuk mencuri Eropah yang indah.
 4. buruj tanda-tanda zodiak2

 5. Konstelasi Gemini, yang dilahirkan dari 22 Mei hingga 21 Jun, dinamakan sempena dua saudara yang setia – Pollux dan Castor.
 6. buruj tanda-tanda zodiak3

 7. Dalam buruj tanda-tanda zodiak Cancer Sun memasuki 22 Jun, dan meninggalkannya pada 23 Julai. Kanser adalah monster laut yang cuba mencederakan Hercules, yang mana Hero digalakkan dan naik ke syurga.
 8. buruj tanda-tanda zodiak4

 9. Constellation Leo memerintah dari 23 Julai hingga 23 Ogos. Nama konstelasi ini juga bermula pada legenda Hercules, yang berperang dengan singa Nemean.
 10. buruj tanda zodiak5

 11. Constellation Deva Sun adalah seperti dari 24 Ogos hingga 23 September. The Virgin, mengikut pelbagai sumber, juga dipanggil Ray, dan Gaia, dan Themis.
 12. buruj tanda zodiak6

 13. Konstelasi Zodiacal Libra Matahari terbit dalam tempoh 24 September – 23 Oktober. Dengan bantuan skala, anak perempuan Zeus Astrea menilai hal ehwal orang.
 14. buruj tanda-tanda zodiak7

 15. Dalam buruj tanda zodiak Scorpio Matahari adalah dari 24 Oktober hingga 22 November. Nama konstelasi yang diterima dari kalajengking, yang membunuh pemburu Orion, di sebelahnya di langit.
 16. buruj tanda zodiak8

 17. Konstelasi Sagittarius merendahkan yang dilahirkan dari 23 November hingga 21 Disember. Mengikut legenda, Sagittarius adalah centaur yang kuat, bergegas di sepanjang peti besi langit.
 18. buruj tanda zodiak9

 19. Constellation Capricorn Sun berlalu dari 22 Disember hingga 20 Januari. Capricorn adalah anak Hermes, tetapi sekali, sangat takut, dia bergegas ke dalam jurang laut yang paling bawah dan menghidupkan kambing dengan ekor ikan.
 20. buruj tanda-tanda zodiak10

 21. Pergerakan simbol zodiak terakhir – Aquarius – memerintah dari 21 Januari hingga 20 Februari. Dalam mitologi Yunani, ia adalah tuan semua air.
 22. buruj tanda-tanda zodiak11

 23. Konstelasi zodiak terakhir adalah Pisces, matahari masuk ke dalamnya dari 21 Februari hingga 20 Mac. Di dalam ikan demi keselamatan, dua pencinta golongan muda telah dianiaya oleh Cyclops. Dewa-dewa memberi mereka hidup kekal di surga.

buruj tanda-tanda zodiak12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 26