Posted on

Ciri-ciri Capricorn

Capricorns adalah semua orang yang dilahirkan dalam tempoh dari 22 Disember hingga 19 Januari. Ini adalah tanda ke-10 dari Zodiac, yang ketiga dari tanda-tanda unsur Bumi. Orang-orang ini dikawal oleh Saturn, yang memberikan mereka aktiviti dan kehendak untuk mencapai matlamat mereka. Kami akan mempertimbangkan karakteristik watak wakil Capricorn, serta ciri-ciri lelaki, wanita dan tingkah laku cinta.

Tanda zodiak Capricorn – ciri

Pencirian Capricorn biasanya bermula dengan penunjukan ciri-ciri sifat yang kuat. Inilah tujuan, kesungguhan, disiplin dan daya tahan. Walau bagaimanapun, bersama-sama dengan ini, ciri-ciri seperti kerjaya, pengasingan dan keteguhan wujud bersama mereka.

Dalam kehidupan biasa, Capricorns tidak pernah bercita-cita untuk membuka kepimpinan. Apa yang mereka mahukan ialah perkembangan rancangan tindakan yang sangat jelas. Mereka adalah orang yang mempunyai tekad besi, dan jika mereka turun ke perniagaan, mereka pasti akan membawanya ke akhir.

Walau bagaimanapun, sifat yang sama sering berubah menjadi tediousness, yang juga wujud dalam semua Capricorns. Mereka mencari dalam setiap situasi untuk meramalkan semua kesukaran dan kejutan.

Pada masa yang sama, wakil-wakil tanda ini sangat akrab dengan kemurungan, tetapi kesabaran orang-orang ini sudah cukup untuk mengatasi penindasan. Orang-orang ini dilahirkan kerjaya yang sentiasa bersedia untuk berjuang demi kesejahteraan mereka, untuk bekerja untuknya. Tanpa keselamatan material, orang-orang seperti itu menderita dan merasa tidak senang.

Capricorn – ciri cinta

Capricorns tidak ditukar untuk perasaan dan emosi yang kecil, tetapi jauh sekali mereka semua romantis dan pemimpi. Walau bagaimanapun, minda, yang merupakan satu-satunya pemimpin mereka, tidak pernah memberikan emosi yang lama mengintip dari hati. Mereka tetap menjadi misteri kepada orang lain, dan di luar hanya keyakinan dan aktiviti yang tidak dapat dihancurkan.

Orang sedemikian cenderung untuk memilih seorang sahabat hidup, walaupun mereka sering berusaha untuk menyimpulkan aliansi pada perhitungan. Ini adalah orang-orang yang sangat setia yang, jika mereka membuat kesilapan, tidak akan memaafkan diri mereka sendiri. Mereka juga keras berhubung dengan pengkhianat – mereka tidak akan dapat melupakan ini walaupun selepas bertahun-tahun.

Capricorn – ciri seksual

Pada usia muda Capricorns dikekang, naif dan janggal, tetapi selama bertahun-tahun, sebagai pengalaman berkumpul, mereka menjadi pencinta yang hebat. Mereka sangat bergantung kepada perasaan, keghairahan, tetapi menyembunyikannya di bawah nama ketidakpedulian, takut terbakar, ditipu. Kerana ketakutan yang kuat, mereka dapat mengabaikan hubungan itu, atau selama bertahun-tahun untuk mengalami pengkhianatan orang yang disayangi. Mereka merasa sukar untuk berundur selepas pergolakan moral.

Biasanya, sebelum usia 30 tahun, mereka agak tertahan di atas katil, dan kemudian mereka mula tertarik dengan eksperimen seksual. Ini adalah pasangan sejati yang tidak akan mencari seks di sisi.

Ciri-ciri tanda: Capricorn lelaki

Ia adalah seorang yang tertutup, rahsia yang sangat memerlukan seorang wanita yang setia, penuh cinta, dan memahami. Dia percaya bahawa wanita itu tidak wujud, tetapi di ciri-ciri capricorn lelakijiwa itu menunggu, pada masa hidupnya dan akan meyakinkannya. Kalajengking, Capricorns, Aquarians dan Pisces akan sesuai dengannya. Tetapi hanya yang terakhir itu tidak dapat diprediksi dan kedinginan dalam hubungan itu tidak akan bertolak ansur. Hubungan yang dikontrainikan dengan Aries dan Gemini.

Ciri-ciri tanda: Capricorn-woman

Wanita ini sukar untuk didedahkan kepada orang lain, terutama pada masa dewasa. Setiap kali cinta yang jarang dilakukannya, dia yakin bahawa ini adalah cinta untuk hidup. Sering kali ia berubah menjadi sebuah keluarga yang terburu-buru dengan orang yang tidak sesuai, yang akan dikesali kemudian. Dia memerlukan lelaki-Virgo atau Scorpio. Aries dan Leo yang kontraindikasi, yang terlalu cetek untuknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 29 =