Posted on

penciptaan kepercayaan dan ritual

Sepanjang tahun ini, orang yang beriman merayakan cuti gereja, yang penting untuk semua orang. Mereka semua mempunyai peraturan dan tradisi mereka yang telah terbentuk selama bertahun-tahun. Setiap tahun pada 15 Februari, adalah adat untuk merayakan Penyelamat Tuhan.

Apakah yang dimaksudkan dengan Hari Raya?

Perayaan gereja, didedikasikan kepada Kristus dan Theotokos, dipanggil Sretenie. Ia adalah cuti dua belas hari, yang bermaksud bahawa ia berada dalam senarai 12 major dalam kalendar Kristian. Perkataan "pengambilalihan" diterjemahkan sebagai mesyuarat. Pada hari ke-40 selepas kelahiran Kristus, Perawan Maria membawanya ke gereja untuk dibaptiskan, dan pada 15 Februari dia disucikan dan belajar dunia. Adalah dipercayai bahawa pada masa ini terdapat pertemuan dua zaman: Perjanjian Lama dan Baru. Pesta Gereja Melambatkan adalah penting bagi semua orang yang beriman yang harus mengunjungi kuil dan berdoa pada hari itu.

Sejak zaman purba, dipercayai bahawa pada hari ini terdapat musim sejuk dengan musim bunga. Setelah kemenangan ini para petani mula mempersiapkan diri untuk bekerja di ladang. Dalam Pengakuan, kepercayaan dan ritual tentang cuaca timbul dari pemerhatian orang:

 • cuaca pada musim bunga akan sama seperti pada hari itu;
 • cair menunjukkan musim bunga awal dan panas;
 • salji telah jatuh, jadi musim bunga akan menjadi panjang dan hujan;
 • jatuh - tanda bahawa baka gandum baik;
 • hari yang tenang meramalkan panen roti dan buah yang kaya;
 • langit berbintang menimbulkan musim bunga lewat.

Apa yang tidak boleh dilakukan pada Hari Tuhan?

Banyak cuti gereja mempunyai senarai kes yang dilarang. Dalam kebanyakan kes, mereka diciptakan agar seseorang tidak boleh terganggu dari iman dan hanya berurusan dengan perbuatan baik. Terdapat senarai perkara yang tidak boleh dilakukan untuk penemuan ini:

 1. Pada hari ini dilarang bertengkar dan memikirkan perkara-perkara buruk.
 2. Tidak mustahil untuk keluar dan melaksanakan kerja rumah yang lain di cuti gereja. Tradisi ini timbul apabila Kristian hanya mula muncul di Rusia, dan kemudian agama dikenakan secara paksa kepada orang ramai.
 3. Ia tidak bernilai pada hari ini untuk pergi jauh, kerana terdapat risiko bahawa ia mungkin berakhir dengan teruk.
 4. The Candlemas digunakan kepercayaan dan amalan yang telah muncul pada zaman purba, sebagai contoh, terdapat tanda-tanda bahawa ia adalah lebih baik untuk tidak meninggalkan rumah (kecuali pergi ke gereja), kerana anda boleh kehilangan kekayaan.
 5. Terdapat kepercayaan karut lain yang dikaitkan dengan wang, jadi anda tidak boleh meletakkan beg tangan di atas meja pada hari itu, kerana anda boleh membawa diri meninggalkan kamu kuasa wang.

apa yang tidak boleh dilakukan untuk bertemu Tuhan

Kelahiran Tuhan - apa yang perlu dilakukan pada hari ini?

Clergymen bercakap mengenai pentingnya memahami intipati dan kuasa perayaan, kerana ini akan membantu untuk bertahan dengan pertemuan dengan Tuhan. Percutian ini memberi peluang untuk menerima keselamatan untuk datang kepada pertobatan. Mencari cara untuk meraikan Penyelamat Tuhan, patut dikatakan bahawa pada hari ini penting untuk pergi ke khidmat gereja. Percutian berakhir dengan pesta besar, yang pasti disampaikan dengan lempeng, yang merupakan sejenis penyediaan untuk Shrovetide.

Pada hari ini, lilin dinyalakan pada Juruselamat Tuhan. Tradisi ini diteruskan dari Katolik pada abad ke-17. Penyerahan lilin diadakan sebagai ingatan tentang kewajiban Musa untuk mengorbankan kepada Allah setiap anak pertama. Ini juga merupakan tanda penyucian dan penyucian. Lilin Sretenskaya adalah peringatan bagi setiap orang bahawa api dari Rahmat Tuhan membakar di dalamnya. Adalah disyorkan untuk menyalakannya pada masa-masa sukar, untuk beralih kepada Kuasa Tinggi dan membersihkan diri dari tenaga negatif.

Satu lagi tradisi penting ialah penyucian air kepada Juruselamat, yang dinilai setara dengan Epipanya. Mengikut tradisi purba, cecair tidak dipakai di kuil untuk pengudusan, tetapi dikumpulkan dari cair icicles. Lama kelamaan, ia hilang dan air suci diambil untuk direkrut di gereja. Gunakannya dalam kes seperti berikut:

 • untuk penyembuhan dari penyakit dalaman dan kecederaan luaran;
 • untuk menyingkirkan mata jahat dan kerosakan;
 • adalah mustahil untuk menaburkan orang rapat sebelum peristiwa penting, contohnya, perjalanan yang panjang;
 • Air ditaburi dengan ternakan di padang rumput pertama selepas musim sejuk.

Doa apa yang dibaca untuk Sentinel?

Tradisi setiap orang percaya adalah solat yang boleh diucapkan dalam gereja dan di rumah. Pada hari ini adat untuk berterima kasih kepada Kristus dan Ibu Tuhan. Sejak zaman purba, dipercayai bahawa doa untuk Penyelamat yang dihantar oleh Ibu Tuhan adalah kuasa yang besar. Ia ditujukan kepada orang yang ingin mencari cinta mereka, mendapat perlindungan dan perlindungan, hamil dan sebagainya. Yesus Kristus berdoa untuk anak-anaknya mengenai kesihatan dan perlindungan.

apa doa untuk dibaca
doa untuk mesyuarat

Apa konspirasi yang dibaca untuk Sentinel?

Mengikut tradisi pagan, hari cuti gereja adalah masa yang paling berjaya untuk menjalankan pelbagai upacara. Ritual untuk Sakramen mempunyai kuasa istimewa, membantu menghilangkan semua yang buruk dan memperbaiki kehidupan mereka. Terdapat beberapa saranan bagaimana untuk menjalankan ritual dengan betul agar mereka dapat berfungsi:

 1. Ia perlu membaca konspirasi untuk Seness sahaja.
 2. Anda tidak boleh memberitahu sesiapa mengenai penggunaan sihir.
 3. Adalah penting untuk mengamati semua nuansa ritus tersebut dan pastikan anda percaya dengan hasil yang positif.
 4. Teks konspirasi disarankan untuk belajar dengan hati, tetapi jika sukar, tulislah dengan tangan dan bacaan anda sendiri.

Konspirasi untuk wang dalam Juruselamat Tuhan

Sejak zaman purba, orang telah melakukan ritual untuk nasib dan kesejahteraan. Ciptaan, kepercayaan dan ritual yang telah dibentuk selama bertahun-tahun adalah masa yang sesuai untuk menghadapi masalah kewangan dan menarik aliran material kepada diri kita sendiri. Ia perlu memulakan upacara sebelum tengah hari dan lebih baik pada perut kosong.

 1. Ambil gelas faceted kaca dan tuangkan air suci ke dalamnya.
 2. Letakkannya di atas meja, yang bernilai pra-meletakkan kain meja linen.
 3. Di kedua-dua belah kaca adalah perlu untuk menyalakannya dengan lilin yang ditahbiskan.
 4. Bacalah Doa Tuhan sebanyak tiga kali, dan kemudian, minum tiga sate kecil.
 5. Selepas itu, letakkan kaca itu, bersandar ke arahnya dan katakan tiga kali plot untuk wang untuk bertemu.
 6. Lilin perlu dibakar sepenuhnya, tetapi anda perlu minum air selama tiga hari, secara mental membahagikan jumlah cecair yang tinggal.

konspirasi wang

Plot cinta untuk bercuti

Ritual sihir putih digunakan oleh wanita sejak zaman purba, mencari pasangan jiwa, perkahwinan yang baik, untuk memperbaiki hubungan dan meningkatkan deria. Ritual cinta dianggap paling popular. Lebih sering, konspirasi dan ritual digunakan untuk Sentence, yang membantu mencari cinta sejati mereka. Menyediakan air ritual ditahbiskan dan lilin di dalam gereja, tetapi juga ikon "Candlemas." Letakkan segala sesuatu di hadapan anda dan beritahu plot itu.

konspirasi untuk cinta pada hari raya perayaan itu

Konspirasi untuk berkahwin di Juruselamat

Mana-mana upacara yang diadakan pada hari libur gereja akan lebih berkesan daripada hari biasa. Gadis-gadis yang tidak boleh berkahwin untuk masa yang lama boleh menggunakan konspirasi khas untuk Juruselamat Tuhan. Adalah perlu untuk datang ke gereja, apabila perkhidmatan tidak lulus, untuk berdiri di hadapan imej Juruselamat dan membaca teks sihir khusus. Selepas itu, anda perlu memesan pakaian perkahwinan dan memakainya pada tengah malam selama 13 hari.

konspirasi untuk berkahwin

Konspirasi untuk Kehamilan

Ramai pasangan tidak dapat mengandung anak untuk masa yang lama, yang menyebabkan orang bersetuju untuk melakukan apa-apa tindakan untuk akhirnya menjadi ibu bapa. Jangan putus asa, kerana anda boleh meminta bantuan dari Angkatan Tinggi. Bacalah konspirasi di Slyon pada waktu petang atau petang, yang paling penting, lakukan dengan hati yang murni dan dengan iman yang tak tergoyahkan. Oleh kerana santa penaung utama wanita adalah Ibu Tuhan, perlu mencari bantuan darinya. Upacara disampaikan selama seminggu.

 1. Sebelum matahari terbit, ia perlu ditutup di dalam bilik, menghadap ke timur dan meletakkan cermin di hadapan anda supaya anda dapat melihat pantulan anda.
 2. Peregangkan perut anda, bayangkan diri anda dalam kedudukan. Mintalah pertolongan dari Ibu Tuhan pada masa ini.
 3. Ambil sedikit madu dan katakan ia nombor konspirasi 1. Kemudian makanan istimewa itu harus dimakan bukan hanya oleh wanita, tetapi juga oleh suaminya.
 4. Selepas itu, anda perlu pergi ke gereja bersama dan beli ikon "Kegembiraan yang tidak dijangka" dan lilin suci.
 5. Sebelum tidur, letakkan ikon berhampiran katil dan menyalakan lilin di sebelahnya. Seorang wanita perlu membaca nombor konspirasi 2 berhampiran ikon.

konspirasi untuk mengandung

Ciptaan itu - konspirasi kepada dompet

Sekiranya terdapat masalah kewangan, maka Februari 15 adalah masa yang ideal untuk memperbaiki keadaan dan menarik kemakmuran kewangan. Ketika keadaan berubah, perlu mengucapkan terima kasih kepada Yang Maha Kuasa dengan meletakkan lilin di gereja. Jampi dan ritual kepada Pembentangan TUHAN telah diketahui sejak zaman purba, sebagai contoh, menjalankan upacara dengan beg tangan, dan ia perlu dilakukan 7 hari.

 1. Adalah penting untuk bersara dan menumpukan keinginan anda.
 2. Ambil dompet dengan wang dan bukanya (ini terpakai kepada semua cawangan).
 3. Setelah ini, perlu dikatakan konspirasi khas.

konspirasi untuk dompet

Peribahasa di Persembahan Tuhan

Banyak gadis yang kesepian menggunakan sihir hari ini untuk menarik lelaki yang mereka suka. Privorot di Silabus membantu menyalakan perasaan di tengah-tengah orang yang disayangi. Keajaiban mula bertindak sesudah plot ajaib diucapkan. Ingatlah bahawa kuasa-kuasa yang lebih tinggi hanya membantu mereka yang mempunyai perasaan yang ikhlas dan mempunyai niat baik. Adalah perlu untuk pergi ke gereja dan berdiri menghadap matahari supaya antara muka dan wajah ada kubah. Selepas itu, anda boleh dengan senyap memberitahu teks yang menawan.

ejaan cinta

Pembentangan Tuhan adalah nasib yang bercahaya

Ramalan adalah salah satu tradisi yang paling popular di kalangan rakyat dalam cuti gereja. Dengan bantuan mereka, anda boleh mempelajari maklumat penting tentang masa kini dan masa depan. Ramalan oleh Candlemas adalah peluang terbaik untuk mengetahui jika tahun depan akan berjaya.

 1. Kita perlu pergi ke gereja untuk Misa dan mempertahankan perkhidmatan dengan lilin.
 2. Apabila sudah selesai, anda boleh pulang, tapi jangan letakkan lilin.
 3. Sekiranya api tidak digerakkan sepanjang masa, ia percaya bahawa orang itu akan disertai dengan nasib dalam semua perkara.
 4. Bahkan lebih baik nikmat dianggap telah jatuh di tangan tiga titik lilin cair.
 5. Digunakan pada kepercayaan Candlemas dan ritual yang penuh dengan mistik, kerana ia dipercayai bahawa lilin seseorang keluar lebih cepat daripada orang di kuil, dia menggunakan semua mati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =