Posted on

nilai kadal tatu

Kadang adalah reptilia tua. Sejak zaman purba, sikap terhadap mereka telah berubah-ubah. Di satu pihak, mereka melambangkan kesuburan, dan di sisi lain – penjelmaan roh jahat. Bagi orang India, ia adalah binatang licik, dibezakan oleh ketangkasan dan kepintarannya; Orang Yunani menyembahnya untuk mendirikan perdagangan, dan kadal Mesir purba melambangkan kebijaksanaan dan nasib. Tetapi dalam budaya Eropah, reptilia ini mengenal pasti permulaan yang jahat. Rupa-rupanya sikap terhadap kadal itu berbeza. Tetapi terdapat juga persamaan yang sangat penting: makhluk ini dapat menyesuaikan diri dengan keadaan dan situasi apa pun, dan terus hidup, tidak kira apa pun. Oleh itu, ia adalah tepat seperti kadal sebagai penyesuaian dan kepintaran yang dikaitkan dengan semua orang yang ingin membuat tatu yang menggambarkan reptilia ini.

Coklat Tatu – bermakna untuk perempuan

Selalunya tatu itu dikaitkan dengan ketangkasan dan ketangkasan. Ramai juga menyifatkannya sebagai kapasiti untuk kelahiran semula. Ini dijelaskan oleh hakikat bahawa kadal boleh sekiranya bahaya membuang ekor mereka, yang tidak lama lagi akan tumbuh. Ini memberikan tatu kadal nilai kadal tato untuk kanak-kanak perempuanmakna berikut: kelahiran semula, derma atas nama masa depan yang baik. Untuk meningkatkan nilai ini, lakaran dengan haiwan digunakan pada bahagian-bahagian tubuh yang menonjol, seperti pergelangan tangan, leher, dan bahu. Tato cicak pada pergelangan tangan sempurna sesuai dengan wanita yang menjalani kehidupan aktif, mereka yang bersedia mengambil risiko dan mengambil keputusan yang luar biasa yang kemudian akan mendapat manfaat.

Tetapi ini bukan satu-satunya tafsiran. Di Rusia ia dipercayai bahawa kadal itu melindunginya kekuatan dan setan yang gelap. Oleh itu, imej dengan binatang ini dianggap sebagai azimat yang kuat, menjaga pemiliknya dari bahaya dan kekuatan jahat. Hari ini, semakin banyak imej sedemikian diterapkan oleh mereka yang ingin mendedahkan potensi mereka, untuk merealisasikan diri mereka dalam kehidupan dan memadai untuk menentang kesulitan dan halangan.

Tatu kadal bermakna seseorang ingin menekankan pada dirinya sendiri sifat-sifat seperti ketenangan, akal sehat dan pemerhatian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 70