Posted on

demonologi

Kekuatan gelap diwakili oleh syaitan-syaitan yang berlainan, dan setiap entiti mempunyai fungsinya sendiri, jadi satu bertanggungjawab untuk ketakutan, dan yang lain bertanggung jawab untuk minum. Untuk melindungi diri mereka daripada mereka, orang-orang dari zaman dahulu lagi menggunakan azimat yang berbeza. Terdapat senarai “penjahat” utama yang telah membezakan diri mereka dalam sejarah.

Apakah demonologi?

Sains paranormal, yang berkaitan dengan kajian para iblis, dipanggil demonologi. Dengan itu anda tidak boleh hanya belajar sejarah kewujudan satu atau satu lagi wakil kuasa-kuasa gelap, tetapi juga untuk memahami bagaimana anda boleh pergi bersama mereka untuk berkomunikasi dengan cara ritual dan kawalan. Demonologi Kristian bukan kisah dongeng dan perlu untuk mendekatinya dengan cara yang paling bertanggungjawab. Ia tidak disyorkan untuk menghubungi pasukan gelap dengan orang yang mempunyai masalah mental.

Siapakah iblis?

Terdapat definisi yang berbeza dari setan, sebagai contoh, mereka dianggap sebagai roh perantara antara bumi dan dunia lain. Slavs memanggil mereka syaitan, dan demonologi Kristian – malaikat yang jatuh, yang merupakan penghalang antara manusia dan Tuhan. Ramai yang akan terkejut dengan hakikat bahawa mereka boleh menjadi baik (zudemoni) dan jahat (cacodemons). Perkataan “iblis” adalah “penuh kebijaksanaan.” Dalam demonologi Yahudi, kekuatan gelap dibahagikan kepada kelas-kelas tertentu. Penyihir sihir hitam memanggil setan untuk mendukung mereka dan membantu memenuhi keinginan.

apakah demonologi

Demonologi – semua tentang iblis

Malah pada zaman purba, orang tidak terlalu malas dan membuat beberapa klasifikasi. Pakar-pakar Kristian dalam pengedaran dipandu oleh hierarki yang ada di dalam neraka, yang membolehkan mereka menambah tugas mereka. Syaitan yang paling penting ialah Syaitan, yang merupakan ketua tentera setan. Perlu dikatakan bahawa kajian pasukan gelap yang terlibat dalam ahli demonologi – ahli occultis, yang mengetahui segala-galanya tentang setan dan roh jahat.

Demon of Gluttony

Berlebihan dan tamak untuk makanan, yang menghancurkan seseorang, dipanggil kerakusan. Bertanggung jawab atas kecacatan ini ialah Behemoth setan.

 1. Ada rujukan kepadanya dalam Alkitab, di mana dia, bersama dengan Leviathan, menunjukkan Tuhan kepada Ayub yang benar untuk membuktikan kekuasaannya.
 2. Terjemahan mengenai nama iblis ini bermaksud “haiwan”, yang secara langsung menunjukkan magnitud setan ini.
 3. Dalam tradisi Yahudi, Behemoth dipanggil raja binatang.
 4. Demonologi percaya bahawa syaitan ini boleh mengambil bentuk mana-mana binatang besar.
 5. Behemoth menganggapnya sebagai kewajipannya untuk membangkitkan kecenderungan haiwan manusia, mendorong keinginan untuk menghujat dan bersumpah.
 6. Wakili dengan kepala gajah dan perut yang besar. Dia juga diwakili dengan wajah tambahan di dadanya. Ini dijelaskan oleh legenda bahawa terdapat Behemoth dari makhluk India.

setan kerakusan

Demon Hippo

Demon mabuk

Intipati setan pesawat yang lebih rendah, yang menyertai seorang lelaki apabila keinginannya sendiri (kejahatan) mula memusnahkan tenaga, adalah larva. Selepas beberapa ketika, dia semakin kuat, dan seseorang lemah dan kemudian dia dapat mengurusnya dengan mudah.

 1. Ramai yang percaya bahawa larva adalah syaitan mabuk, tetapi ia juga boleh mengawal kebergantungan orang lain, memburukkan keadaan.
 2. Setelah melekat pada intipati orang itu, mula mendorong orang itu ke pergantungan yang ganas. Pada masa yang sama, dia akan merasakan euforia daripada penggunaan alkohol dan najis lain.
 3. Lama kelamaan, larva menembusi ke dalam badan fizikal mangsanya, yang menyebabkan banyak penyakit.
 4. Terdapat ritual istimewa yang membolehkan anda untuk mengusir intipati, tetapi tanpa keinginan yang besar seseorang untuk mengatasinya tidak boleh.

setan mabuk

Demon Lärva

The Demon of Fear

Salah satu setan yang paling kuat, yang merangkumi kuasa kehancuran dan kengerian, adalah Abaddon. Sesetengah sumber Yahudi moden menganggapnya malaikat, dan ciri-ciri iblisnya hanya disebabkan oleh sifatnya yang tegar.

 1. Nama setan ini dari bahasa Ibrani diterjemahkan sebagai kematian.
 2. Kebanyakan cendekiawan mendakwa bahawa Abaddon adalah setan yang pada asalnya berfungsi sebagai pemusnah semasa dalam pelayanan Ilahi. Cintailah pembunuhan menyebabkan dia dihalau dari surga ke neraka, di mana dia ketua komander.
 3. Dalam Wahyu Yohanes digambarkan bagaimana Abaddon memimpin pelbagai belalang terhadap kemanusiaan, yang mana maksudnya iblis khusus.

setan takut

Demon Abbadon

Demon iri

Salah satu makhluk yang mematikan manusia dikawal oleh raksasa Leviathan. Sebut tentangnya boleh didapati dalam Perjanjian Lama dan sumber agama lain. Penerangan tentang iblis berbeza di kalangan ahli-ahli sihir yang berbeza, dan mereka menganggap pelindung iri menjadi setan, putera infernal dan bahkan dewa tertinggi.

 1. Leviathan adalah binatang laut, yang mempunyai kekuatan dan magnitud yang luar biasa.
 2. Buku Ayub menerangkan secara terperinci rencana Tuhan untuk menciptakan makhluk ini.
 3. Wakili ia sebagai binatang besar, yang mempunyai dua rahang, ditutupi dengan timbangan dan bernafas api, sehingga menguap lautan.
 4. Para saintis percaya bahawa Leviathan iblis pada Zaman Pertengahan sering dikaitkan dengan haiwan marin yang besar, seperti ikan paus atau ikan paus sperma.

syaitan iri hati

Demon Leviathan

Syaitan dusta

Yang paling penting di kalangan syaitan adalah Syaitan, yang mengawal segala kejahatan manusia, memaksa dia untuk menipu, melakukan perbuatan dosa dan kemarahan Tuhan. Adalah dipercayai bahawa dia pada mulanya adalah seorang pembantu utama Tuhan, dan kemudian, atas perbuatannya yang berdosa, Tuhan membuangnya ke Neraka.

 1. Demonstran Syaitan secara tradisi diwakili oleh seorang lelaki kulit hitam yang sangat besar. Sesetengah sumber menggambarkan keupayaannya untuk manusia serigala dan bentuk kegemarannya adalah ular, yang membuat dosa Eva.
 2. Orang Kristian percaya bahawa Syaitan adalah ketua Neraka, yang menerima orang berdosa dengan mencipta hukuman bagi mereka.
 3. Dalam buku-buku Kristian dia dikreditkan dengan banyak peristiwa-peristiwa negatif, seperti kerana dia orang pertama berdosa, dia memujuk Kain untuk membunuh saudaranya, dan juga cuba untuk merosakkan bahtera itu dengan menjalankan ia tetikus yang gnawed di bahagian bawah kapal. Dia juga mencipta semua penyakit.
 4. Dalam demonologi, obsesi syaitan dianggap sebagai gangguan mental dan bunuh diri.

setan kebohongan

Setan syaitan

Demon ketamakan

Di dunia moden, kekayaan dan kemewahan membuat orang melakukan kejahatan lebih banyak dan lebih kerap. Adalah dipercayai bahawa merendahkan Mamon setan ini. Malah, idea itu tidak selalu betul.

 1. Jika seseorang menganggap kesejahteraan kewangan sebagai perkara utama dalam hidupnya, mereka mengatakan bahawa dia dimiliki oleh semangat Mamon. Pada masa yang sama, beberapa menteri menegaskan bahawa intipati dapat membantu mengatasi kemiskinan.
 2. Menurut legenda, syaitan adalah orang yang ditolak rakyat sebagai bahan tuhan syaitan kebahagiaan, supaya kita boleh mencari rujukan kepada nenek moyang membawa dia untuk mengorbankan anak-anaknya, sehingga Ia telah mereka kekayaan.

setan keserakahan

Demon Mammon

Syaitan dari percabulan

Dalam hierarki neraka salah satu kedudukan pertama ditempati oleh setan Asmodeus. Adalah dipercayai bahawa dia memasuki empat yang paling dekat dengan setan Lucifer.

 1. Demonium Asmodeus mempunyai tiga muka: lembu jantan, manusia dan keldai. Di kakinya ada selera-gendang, dan dia bergerak di atas naga.
 2. Tujuan utamanya adalah memusnahkan keluarga, yang mana ia mendorong lelaki dan wanita untuk mengkhianati.
 3. Dia dianggap penaung pahlawan, kerana dia mengawal unsur-unsur kemusnahan.
 4. Asmodeus dikreditkan dengan kuasa atas perjudian, jadi dia adalah pentadbir pertubuhan perjudian Neraka.
 5. Dunia syaitan dipenuhi dengan pelbagai kenyataan yang bercanggah, sebagai contoh, terdapat satu versi yang Asmodeus pernah ada malaikat yang jatuh dan dia adalah keturunan Adam dan Lilith hubungan.

setan percabulan

Demon Asmodeus

The Demon of Despair

Salah satu penguasa paling terkenal di dunia bawah adalah Astaroth setan. Beliau memberi perhatian khusus kepada Kabbalah, di mana dia termasuk dalam senarai sepuluh gereja-syaitan.

 1. Astaroth setan mempunyai kuasa yang luar biasa, sehingga dia dapat menemukan rahsia rahsia semua orang di bumi. Pengetahuannya sangat besar, misalnya, dia tahu alasan-alasan yang sebenarnya mengapa setiap malaikat yang jatuh telah mengkhianati Tuhan. Ini secara langsung mempengaruhi imejnya, di mana setan itu dibentangkan dengan sebuah buku di tangannya.
 2. Dia dianggap salah satu setan yang paling setia. Wakili dia sebagai penaung orang yang terlibat dalam mencari kebenaran.
 3. Dalam beberapa sumber, Astaroth digambarkan sebagai ahli Perintah Knighthood Fly.
 4. Pengusiran Astaroth adalah langkah terpaksa dan protes terhadap ketidakadilan sosial.
 5. Lawan utama kekuatan baik syaitan adalah Saint Bartholomew.
 6. Terdapat beberapa versi mengenai penerangan penampilannya. Terdapat pilihan bahawa dia bergerak di naga dan mukanya hodoh. Napas setan mempunyai bau yang luar biasa. Seorang pakar demonologi lain percaya bahawa Astaroth adalah seorang pemuda yang baik, yang mempunyai sayap malaikat di belakangnya.
 7. Untuk melindungi diri anda dari syaitan, anda mesti menggunakan cincin sihir khas, yang harus disimpan di dekat wajah.

setan

Setan Astaroth

Demon Keputusasaan

Ramai orang biasa dengan keadaan kemurungan dan sikap tidak peduli, yang boleh membawa kepada masalah yang serius. Belferegor setan yang kuat mengawal kecewa. Mereka juga menyebutnya Baal-Peor, Welfegor dan Baalfegor.

 1. Adalah dipercayai bahawa setan ini membawa perselisihan di kalangan orang dan membuat anda menderita.
 2. Dalam Occultism Belphegor dianggap sebagai keenam dari sepuluh orang archdemonians, yang merupakan jenius penemuan dan penemuan.
 3. Demonologi menggambarkan ini sebagai lelaki tanpa bicara dengan tukul di tangannya. Ciri-ciri ciri termasuk batang besar, yang dilambangkan oleh phallus priapiknya.
 4. Mempunyai keupayaan untuk mengambil rupa wanita bogel muda, jadi dalam beberapa sumber Belfergore digambarkan sebagai seorang demoness seorang poda perempuan.
 5. Psikologi moden mendakwa bahawa setan itu berubah menjadi seorang lelaki tua yang bergerak di kerusi roda. Lebih baik memanggilnya dari puncak bukit.
 6. setan kegelapan

  Demon Belfegor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =