Posted on

doa bagi mereka yang membenci dan menyinggung perasaan kita

Sepanjang hayat, seseorang bertemu dengan orang yang berbeza yang menyebabkan pelbagai perasaan. Kita boleh disayangi, dihargai, dibenci, dilindungi, tersinggung, dsb. Bukan sahaja ahli psikologi, tetapi juga percaya orang percaya bahawa anda tidak boleh mengumpul negatif pada jiwa anda, kerana ia hanya membawa kepada jurang. Terdapat doa khas untuk menyinggung perasaan dan membenci kita, membaca yang seseorang boleh membersihkan dirinya dari negatif dan mencapai kesempurnaan. Pendeta-pendeta mengatakan bahawa apabila seseorang masak untuk berdoa untuk musuh-musuhnya, ini menunjukkan kesediaannya untuk memasuki Kerajaan Tuhan.

Anda boleh membuat rayuan berdoa di rumah dan di gereja. Yang penting ialah tempatnya. Jika anda ingin pergi ke pengakuan, maka di hadapannya, anda perlu berdoa untuk musuh untuk membersihkan diri daripada negatif.

Mengapa membaca doa bagi mereka yang membenci dan menyinggung perasaan kita?

Untuk memahami isu ini, kami mencadangkan beralih kepada sumber agama. Semasa itu sebagai Yesus telah disalibkan pada salib, dia berpaling kepada Tuhan dan meminta beliau untuk memaafkan askar yang terlibat dalam pelaksanaan, dan orang-orang yang menonton dan melakukan apa-apa. Agama Kristian selalu dianggap "memaafkan", kerana dalam Perjanjian Lama perasaan balas dendam termasuk dalam daftar dosa yang dahsyat. Bahkan ada arahan, yang sangat jelas menerangkan prinsip ampun: ". Jika anda memukul pada satu pipi, anda berilah juga" Saya mencuci ungkapan ini jauh lebih mendalam daripada, nampaknya, kerana ia membantu seseorang membezakan kemalangan daripada niat jahat. Orang-orang percaya percaya bahawa berdoa untuk musuh yang membenci membantu membersihkan jiwa seseorang dan mendekatkan diri kepada Allah.

Secara praktiknya dalam setiap agama terdapat tabu tertentu, senarai yang termasuk keinginan membalas dendam. Dalam agama Kristian, dipercayai bahawa orang yang sering membenci, membenci orang lain dan ingin membalas dendam, hanya meredakan jiwanya. Ia perlu membaca doa secara teratur, dan melakukannya dengan hati yang murni dan dengan niat yang baik. Sebelum Tuhan perlu membuka hanya dengan cara ini, mungkin akan menerima berkat dan sokongan dari Angkatan Tinggi.

Doa untuk memaafkan mereka yang membenci dan menyinggung perasaan saya Ignaty Bryanchaninov

Doa ini lebih bersyukur, kerana orang suci meminta untuk menghantar Tuhan kepada musuh-musuh pelbagai berkat. Ini dia menerangkan dengan fakta bahawa ia adalah musuh yang membolehkan seseorang menjadi lebih dekat dengan Tuhan, mengajar kerendahan hati dan merealisasikan dosa yang ada.

Teks doa bagi mereka yang membenci dan menyinggung perasaan kita:

"Terima kasih, Tuhan dan Allahku, kerana segala yang telah dicapai adalah atasku! Terima kasih untuk semua kesedihan dan godaan yang telah kaulakukan menghantar saya untuk membersihkan pencemaran dosa, untuk rawatan dosa barah itu, badan dan jiwa saya! Mempunyai belas kasihan dan simpan instrumen-instrumen yang Anda gunakan untuk penyembuhan saya: orang-orang yang menghina saya. Berkat mereka dalam ini dan abad seterusnya! Beri mereka dalam kebaikan apa yang mereka lakukan untuk saya! Berikan mereka dari khazanah abadi anda yang banyak hadiah. Apa yang saya bawa kepada Engkau? Apa pengorbanan yang menyenangkan? Saya hanya membawa dosa, beberapa pelanggaran perintah-perintah Tuhan anda. Ampunilah aku, ya Tuhan, ampunilah orang yang berdosa di hadapanmu dan di hadapan manusia! Ampunilah lemah lembut dan tidak bertaqwa! Berikan saya pasti dan ikhlas mengakui bahawa saya seorang yang berdosa! Berikan saya untuk menolak alasan-alasan licik! Beri aku pertaubatan! Berikan saya hati yang patah! Beri aku kelembutan dan kerendahan hati! Berilah kasih sayang kepada jiran-jiran anda, cintai yang tidak bercela, sama dengan semua, dan selesaikan dan menghina saya! Berikan saya kesabaran dalam semua kesedihan saya! Die saya untuk damai! Otymi saya akan berdosa saya, dan menanam mereka di dalam kehendak suci hati-Mu saya, jadi saya membuat ia satu dan perbuatan, dan kata-kata dan imaginasi, dan perasaan saya. "

Terdapat doa lain bagi mereka yang membenci dan menyinggung perasaan kita.

Troparion, Nada 4:

"Tuhan kasih sayang, yang berdoa bagi mereka yang menyalibkan kamu, dan kepada murid-murid kamu tentang musuh-musuh yang berdoa memerintahkan! Benci dan salah kita memaafkan, dan dari segala kejahatan dan kejahatan kepada kasih akan saudara-saudara dan kehidupan mulia untuk alamat, rendah hati merayu Anda membawa: yes dalam kesatuan yang harmoni fikiran memuliakan engkau, satu-satunya Chelovekolyubtsa ".

Contaction, Nada 5:

"Bagaimana Protomartyr Stefan anda mengenai membunuh dia berdoa-Mu, ya Tuhan, dan kita, jatuh kepada Engkau, kita berdoa: membenci semua orang dan salah kita pengampunan, supaya tiada seorang pun daripada mereka kerana kita tidak binasa, tetapi semua diselamatkan oleh kasih karunia Tuhan Bountiful Mu" .

doa orang-orang yang membenci dan orang-orang yang menyinggung perasaan kita,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 84