Posted on

berdoa untuk kesihatan dan penyembuhan

Mereka mengatakan bahawa penyakit itu diberikan kepada seseorang atas alasan, dan ini adalah akibat melakukan pelbagai dosa. Dalam Orthodoksi, dipercayai bahawa terima kasih kepada kesedihan dan penyakit seseorang berkembang secara rohani, dan ini membantu dia mendekati Tuhan. doa yang kuat untuk kesihatan dan penyembuhan kepada Allah, Perawan Maria dan orang-orang kudus untuk membantu meringankan keadaan orang yang sakit, dan dalam beberapa kes juga membawa kepada melengkapkan penyembuhan. Malah rayuan sedemikian membenarkan seseorang untuk mengekalkan kesihatan dan memulihkan tenaga. Anda boleh berdoa tentang kesihatan anda sendiri, serta mengenai ibu bapa, anak-anak dan orang yang rapat. Keadaan penting untuk menyingkirkan penyakit ini – seseorang mesti dibaptiskan. Di samping itu, tidak perlu menggunakan solat sebagai ubat tunggal dan terapi tradisional diperlukan. Rayuan kepada Kuasa Tinggi memberikan kekuatan manusia untuk memerangi penyakit ini.

Doa untuk kesihatan dan penyembuhan kepada Nicholas the Wonderworker

Sepanjang kehidupannya yang biasa, kudus membantu orang ramai, menyembuhkan mereka dari pelbagai penyakit, jadi tidak hairanlah hari ini ramai orang beralih kepadanya untuk bantuan. Pertama, anda perlu pergi ke kuil dan memerintahkan perkhidmatan di sana mengenai kesihatan. Selepas itu, pergi ke imej Nicholas the Wonderworker dan letakkan di hadapannya tiga lilin yang menyala. Melihat api, beralih kepada orang suci dan minta bantuannya, dan selepas itu katakan kepada diri sendiri perkataan-perkataan ini:

“Nikolai the Sacred, menarik semua kelemahan, penyakit dan kotoran syaitan.” Amen. “

Selepas itu, salibkan diri anda tiga kali dan meninggalkan gereja. Di kedai membeli imej pekerja Wonder dan 36 lilin, dan membawa bersama anda air suci. Di rumah perlu meletakkan gambar di atas meja atau di tempat lain yang mudah, menyalakan 12 lilin di sebelahnya dan meletakkan air suci. Melihat api, bayangkan penyembuhan, cuba ambil kira semua butirannya. Selepas ini, teruskan bacaan berulang seperti doa:

“Wonderworker Nicholas, Defender of the Righteous.

Memperkukuhkan kepercayaan saya kepada kuasa Ortodoks

dan membersihkan tubuh manusia dari roti bakar yang sakit.

Kujurkan jiwa saya dengan kemuliaan anda

dan bukan badanku adalah penyakit berdosa. “

Lilin perlu dipadamkan, tetapi anda boleh minum air atau mengelap badan dengannya, yang akan membantu pulih.

Doa untuk Kesihatan Anak Sakit

Sukar untuk ibu bapa melihat bagaimana anaknya sakit. Dalam keadaan sedemikian, mereka bersedia, apa sahaja untuk membantu anak mereka untuk mengatasi penyakit ini. Di atas bayi anda harus berulang kali membaca doa berikut:

“Tuhan Yesus Kristus, mari rahmat-Mu kepada anak-anak saya (nama-nama), menyelamatkan mereka di bawah perlindungan cut-Mu dari segala bahaya, membawa mereka ke setiap musuh, membuka mata dan telinga mereka, memberi kasih sayang dan rendah hati hati mereka. Tuhan, kami semua makhluk anda, kasihan anak-anak saya (nama) dan mentransmisikan mereka untuk bertaubat. Menyimpan, ya TUHAN, kasihanilah anak-anak saya (nama-nama), dan menyedarkan minda mereka cahaya sebab Injil-Mu, dan membawa mereka di atas jalan perintah-Mu, dan mengajarkan kepada mereka, Bapa, untuk melakukan kehendak-Mu, kerana Engkau adalah Allah kita. “

Doa untuk Kesihatan Perawan

Para pengantara dan pelindung utama manusia adalah Ibu Tuhan, maka semua doa yang dikirimkan kepadanya dari hati akan pasti didengar. Meminta bantuan adalah lebih baik sebelum imej di sebelahnya adalah untuk menyalakan lilin. Susun sebelum ikon dan menghilangkan pemikiran luaran. Fikirkan hanya keinginan anda untuk mengatasi penyakit atau membantu orang yang disayangi pulih. Melihat api, hubungi Ibu Tuhan dan minta bantuannya, kemudian, cuba bayangkan proses pemulihan secepat mungkin. Selepas ini, teruskan pengulangan doa tiga kali ganda:

“Oh, Madam Lady yang berdaulat. Dapatkan kita, hamba Tuhan (nama), dari kedalaman yang berdosa dan selamatkan dari kematian mendadak dan kejahatan yang gelap. Berikan kami, Lady kami, kesihatan dan kedamaian, dan memberi kita mata dan hati yang hangat, untuk keselamatan cahaya. Faedah kita, hamba Allah (s), kerajaan yang besar daripada Anak-Mu, Yesus, Tuhan kami, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa dan maha-Nya dengan Roh Berbahagialah dan Bapa-Nya. Amen. “

Doa untuk kesihatan Panteleimon

St. Panteleimon di kehidupan membantu orang untuk mengatasi pelbagai penyakit, yang mana dia membenci doktor kafir, dan ia akhirnya membawa kepada fakta bahawa beliau telah dilaksanakan. Hari ini, orang-orang di bahagian-bahagian lain di dunia beralih kepada doa bagi orang suci ini untuk membantu mereka mendapatkan semula kesihatan mereka. Panteleimon membantu mengatasi bukan sahaja dengan fizikal, tetapi juga dengan penyakit mental. Sebelum anda memulakan solat membaca disyorkan bertaubat daripada dosa-dosa mereka, kerana penyakit seseorang itu dihantar, ketika ia bertolak dari iman. Doa Panteleimon berbunyi seperti ini:

“Oh, Tuhan yang maha agung, martir hebat dan penyembuh Panteleimon! Hamba Tuhan memanggil anda (nama), belas kasihan saya, mendengar permohonan saya, lihat penderitaan saya, belas kasihan kepada saya. Beri aku rahmat Doktor Agung, Tuhan Allah. Berikan saya penyembuhan jiwa dan tubuh. Menjauhkan diri dari saya siksaan yang kejam, menyampaikan dari penyakit menindas. Saya menundukkan kepala saya rendah, saya berdoa untuk pengampunan dosa-dosa saya. Jangan melawan luka saya, perhatikan. Berikan belas kasihan, letakkan tanganmu pada luka saya. Berikan kesihatan badan dan jiwa anda sepanjang hayat anda. Saya berdoa untuk rahmat Tuhan. Saya akan bertaubat dan harap, saya percaya hidup saya dengan Tuhan. Great Martyr Panteleimon, berdoa kepada Kristus Tuhan untuk kesihatan tubuh dan keselamatan jiwa saya. “

Doa untuk ibu bapa yang hidup tentang kesihatan

Walaupun menjadi dewasa, kita tetap menjadi anak kepada ibu bapa kita, yang perlu sentiasa dijaga dan dilindungi dari pelbagai masalah. Kepada ibu bapa jarang sakit, anda boleh beralih kepada Kuasa Tinggi dan meminta pertolongan. Adalah lebih baik untuk berdoa dengan serta-merta untuk bapa dan ibu, kerana untuk anak-anak orang tua adalah satu.

Doa untuk kesihatan ibu bapa seperti ini:

“Ya Tuhanku, semoga kamu menjadi ibu saya sentiasa sihat, supaya dia dapat Doa Panteleimon untuk kesihatanmelayani anda dengan iman ikhlas dan mengarahkan saya dalam perkhidmatan anda. Beri makanan, kemakmuran dan kemakmuran ibu bapa saya agar seluruh keluarga kami dapat melayani Anda dengan sukacita. Ibu adalah perkara yang paling berharga yang saya ada. Melindungi dia dari segala masalah kehidupan, memberi kekuatan dan kebijaksanaan untuk menghadapi situasi yang sukar dan menghantar kesihatannya secara fizikal dan rohani. Semoga ibu dan ayah saya menaikkan saya dengan wajar, supaya dalam kehidupan saya dapat melakukan perkara-perkara yang menyenangkan anda. Berikan mereka kesihatan dan segala macam berkat, mereka berkekalan untuk memberkati mereka, supaya mereka dapat menghangatkan hati saya dengan kehangatan mereka. Selesaikan semua permintaan saya yang datang dari hati saya. Semoga kata-kata saya dan niat jiwa saya tolong Anda. Hanya dalam rahmat-Mu yang saya harap, Tuhanku. Amen. “

9b3 d73 657 15c 21d 313 afa d91 2c7 39a 7a2 6b8 93a e4f bf8 e67 5ad 04c 1df d5b 403 6da fd7 a39 ff6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *