Posted on

doa untuk kesihatan ibu

Kami sentiasa mempunyai banyak kebimbangan dan perbuatan, dalam irama rutin harian rutin, kami melupakan peluang indah untuk bercakap dengan Tuhan yang diberikan kepada semua orang. Apa yang boleh saya katakan tentang berdoa untuk orang lain? Sudah tentu, jika orang yang anda sayangi berada dalam bahaya, bahkan orang yang tidak percaya akan mula berdoa, tetapi dengan situasi yang kurang baik, malangnya, kita lupa untuk berdoa tentang siapa yang memberi kita hidup. Orang Kristian mengatakan bahawa doa untuk kesihatan ibu mesti dibaca setiap hari sebagai sebahagian daripada doa pagi dan petang, sebagai petisyen sewenang-wenang kepada Tuhan, dan sebagai doa yang berasingan, ketika ibu anda memerlukan belas kasihan Tuhan yang sangat kuat.

Doa untuk anak perempuan

Anak-anak perempuan dan ibu mereka selalunya mempunyai hubungan psikologi yang istimewa dan tidak dapat dipisahkan. Anda boleh memberi penghormatan kepada ibu anda dengan menggunakan doa anak perempuan anda untuk kesihatan ibunya. Ia harus dibaca untuk tidur dengan kepercayaan yang tak tergoyahkan dalam setiap perkataan doa.

"Bapa Syurgawi kami, dengar kata-kata saya dan bantu saya dalam segala cara!" Diberkati, berikan kekuatan kepada hamba dosa kamu (nama ibu), Berkatilah dia untuk berjaya dalam segala-galanya, beri dia setiap kesihatan! Mempunyai belas kasihan kepadanya dan melindungi dengan kerudung kamu semua yang berkuasa! Hanya dengan nama anda, saya berharap dalam doa, Amen. "

Apabila ia buruk

Dalam masalah, kita mesti membantu ibu bapa kita bukan sahaja dari segi fizikal dan mental, tetapi juga secara rohani. Terdapat beberapa doa untuk kesihatan ibu, yang dibaca jika dia sakit atau dalam bahaya.

Pertama sekali, anda harus membaca doa pendek yang berikut:

"Tuhan yang penuh belas kasihan dan belas kasihan! Saya seorang yang berdosa, dan saya tidak faham bagaimana keadaannya, tetapi Anda, Yang Maha Pemurah, memahami saya, bagaimana anda harus bertindak! "

Dalam doa ini, anda mempercayai Tuhan dan mengakui bahawa semuanya ada di tangannya.

Jika ibu anda berada dalam bahaya, bacalah doa pendek yang berikut:

"Ya Tuhan, selamatkanlah dan selamatkan hamba-Mu (nama ibu), hantarkan rahmatmu kepada kebaikan dan keselamatannya. Melembut, bermeditasi hati musuh-musuhnya. Theotokos yang paling suci, berdoa kepada Tuhan untuk hamba-Nya (nama ibu). "

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4