Posted on

ikon pintu masuk yang tidak dapat dilupakan dalam apa yang membantu

Imej-imej ortodoks sejak zaman purba dikenali dengan kuasa ajaib mereka. Kepentingan khusus ialah ikon "pintu yang tidak dapat ditembusi", jadi penting untuk mengetahui apa yang membantu. Terdapat satu lagi nama terkenal - "Pintu yang tidak dapat ditembusi". Imej ini dianggap sangat berkuasa, tetapi itulah yang pengarangnya masih belum diketahui. Pada masa ini, ikon itu disimpan di Muzium Negeri Rusia. Ia menggambarkan Perawan Suci, yang berdoa kepada Tuhan agar dia akan menyelamatkan orang percaya, serta orang yang meminta pertolongan dari Ibu Tuhan sendiri.

Makna ikon "Pintu yang tidak dapat ditembusi"

Makna utama imej ini adalah bahawa Perawan mewakili pintu tertutup kepada Kerajaan Syurga, yang tidak dapat diakses oleh orang berdosa. Sejak zaman purba, orang Kristian telah melindungi rumah mereka bukan sahaja dengan bantuan kunci dan pagar, tetapi juga menggunakan kekuatan spiritual. Ikon "Pintu yang tidak dapat ditembusi" memberikan perlindungan kepada rumah dari pencuri, musuh dan pelbagai negatif, dan juga sihir. Harus diingat bahawa berdoa sebelum imej ini bukan tentang perlindungan, tetapi mengenai syafaat dari Perawan.

Kepada ikon Ibu Tuhan "Pintu yang tidak dapat ditembusi" dapat ditangani untuk melepaskan keperawanan, celibacy dan kesucian. Orang yang berkahwin boleh beralih kepada Kuasa Tinggi untuk memelihara kebahagiaan dan kesetiaan dalam keluarga. Ibu bapa boleh berdoa di hadapan ikon untuk melindungi anak-anak mereka daripada pelbagai kemalangan. Mereka berdoa di ikon Ibu Tuhan ini dengan ancaman banjir, kebakaran dan bencana alam yang ada. Secara umum, anda boleh merujuk kepada Theotokos dalam mana-mana kes yang berkaitan dengan kebaikan.

Satu lagi perkara penting yang anda perlu fikirkan adalah di mana untuk menggantung ikon "Pintu yang tidak dapat ditembusi". Malah, tiada batasan ketat mengenai perkara ini. Imej itu boleh diletakkan di tempat yang ditetapkan khusus untuk menyimpan ikon. Menggantung gambar adalah yang terbaik di bahagian timur bilik, supaya wajah diarahkan ke pintu depan. Adalah penting bahawa tidak ada benda asing yang akan melanggar kekuatan imej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3