Posted on

mengapa anda tidak boleh mengambil sampah di waktu petang

Mungkin, setiap orang sekurang-kurangnya sekali dalam hidupnya mendengar satu tanda bahawa anda tidak boleh mengambil sampah pada waktu petang, tetapi mengapa hanya sedikit yang boleh menjawab. Takhayul sedemikian timbul dari nenek moyang yang menghubungkan peristiwa dalam kehidupan dengan tindakan dan fenomena tertentu. Orang-orang, cuba untuk menjelaskan tanda-tanda yang ada, datang dengan versi mereka sendiri, oleh itu, hari ini terdapat banyak variasi tafsiran, yang mana mereka akan mengetahui sekarang.

Bolehkah saya mengambil sampah pada petang?

Di dalam masyarakat terdapat beberapa cara untuk menjelaskan mengapa sampah mesti dilupuskan sebelum matahari terbenam. Pada zaman dahulu, orang percaya bahawa, bersama-sama dengan perkara-perkara yang tidak perlu, pemilik membawa pulang rahsia dari rumah. Terdapat versi kaum lain, yang lebih logik menerangkan tanda tersebut. Pemilik yang baik perlu melakukan semua kerja rumah sebelum senja, dan mengabdikan petang kepada keluarganya, jadi jika sampah diambil pada waktu petang, tanda ini diuraikan sebagai tanda tuan yang tidak baik. Diyakini bahawa bersama-sama dengan sampah, seseorang membawa pulang wang, nasib dan kesejahteraan keluarganya. Ramai yang masih percaya bahawa, bersama-sama dengan sampah, orang mengambil kain kotor dari pondok dan menimbulkan kemunculan berbagai macam khabar angin mengenai diri mereka.

Mengapa tidak mengambil sampah pada waktu petang – mistisisme

Banyak tanda-tanda yang berkaitan dengan kehadiran sihir dan semangat jahat. Orang percaya bahawa setiap rumah mempunyai semangat yang memelihara kebahagiaan dan kesejahteraan. Mereka datang selepas matahari terbenam, tetapi hanya di sana, di mana kemurnian ideal dikekalkan. Jika pemilik tidak dapat mengambil sampah sebelum petang, roh-roh akan hilang selama-lamanya. Satu lagi tafsiran mistik mengenai tanggapan bahawa seseorang tidak dapat bertahan Bolehkah saya mengambil sampah pada petang?sampah di malam hari, dikaitkan dengan kewujudan ahli sihir dan roh-roh jahat lain, yang diaktifkan pada waktu malam. Nenek moyang kita percaya bahawa ahli sihir menggunakan sampah yang dibuang untuk ritual mereka, yang rosak oleh objek, dll. Kemudian dia dibuang di bawah rumah bekas pemilik, dan jika dia mengambilnya dengan tangan kosong, maka upacara itu dianggap lengkap.

Satu lagi versi popular, mengapa anda tidak boleh mengambil sampah pada petang, berkaitan dengan kewujudan brownies. Orang percaya bahawa setiap rumah mempunyai tuan yang tidak kelihatan yang suka makan pelbagai jenis sisa. Itulah sebabnya mereka meninggalkan sampah untuk malam untuk membeli tukang masak. Jika kita menyentuh penjelasan moden, maka feng shui menghubungkan pembuangan sampah pada waktu petang dengan menyingkirkan wang.

e4b ccb b99 5dd e59 577 0a0 724 db9 266 037 a53 909 94c dd4 b26 43c c14 a88 f04 051 7ba 1c6 098 973

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *