Posted on

Air Dill untuk ibu yang menyusu

Dill adalah unik dan berguna untuk badan rumput. Ia mengandungi banyak vitamin dan unsur surih. Dill kaya dengan asid folik dan nikotinik, fosforus, besi, dan juga merupakan gudang vitamin C dan B. Di samping itu, benih dan dill sendiri digunakan dalam rawatan penyakit yang berkaitan dengan saluran gastrousus dan untuk meningkatkan laktasi.

Air Dill untuk laktasi

Nenek dan nenek kami tidak tahu semua cara moden, yang dihasilkan dalam bentuk titisan, teh atau campuran untuk meningkatkan laktasi. Kaedah utama mereka untuk meningkatkan penyusuan adalah remedi rakyat dan pemakanan yang betul.

Di dunia hari ini, malangnya, masalah dengan laktasi berlaku lebih kerap. Dan saya tidak mahu kehilangan perpaduan mulia ibu dan anak saya melalui makan. Oleh itu ibu mula mencari penyebab laktasi, serta cara untuk mengembalikannya.

Tanya mana-mana wanita tua bagaimana menambah jumlah susu, dia segera menjawab: “Minum air dill” atau “Akan membantu biji dill untuk menyusu.” Air Dill boleh meningkatkan laktasi, dan juga merupakan penyelesaian yang sangat baik untuk kanak-kanak, yang diseksa oleh kolik. Dan sebenarnya, dalam hampir semua teh moden yang meningkatkan laktasi, terdapat benih dill dan adas.

Anda boleh membeli air dill siap pakai di farmasi. Satu-satunya “tetapi” adalah bahawa air tersebut dijual hanya di farmasi-farmasi di mana ubat preskripsi dibuat. Air dill farmaseutikal disediakan berasaskan minyak adas, juga dikenali sebagai farmasi Dill.

Menyediakan air dill untuk menyusu

Air Dill boleh dengan mudah disediakan di rumah. Ia adalah perlu untuk menghancurkan satu sendok makan benih Dill kering, Adakah mungkin untuk merawat ibu penjagaan itutuangkan satu gelas air panas. Selepas itu, biarkan selama 2 jam. Sapukan penyedutan dill ini dengan menyusu dua kali sehari, kira-kira setengah gelas.

Penyerapan dill untuk laktasi boleh disediakan dari biji dan herba segar. Untuk melakukan ini, anda perlu mengambil sayur-sayuran dill dicincang segar, tambah sesudu biji itu dan tuangkan air suam. Kemudian simpan campuran ini dalam mandi air selama 15 minit. Bersedia untuk mengambil sup dalam bahagian-bahagian kecil sebelum makan, tiga kali sehari.

Adakah mungkin untuk merawat ibu penjagaan?

Selain air dill dan berwarna dill, ibu yang menyusukan adalah berguna untuk menggunakan rempah-rempah ini dalam hidangan dalam bentuk yang diproses dan segar. Adas segar dengan menyusu boleh digunakan dengan selamat, bermula dari hari ke-10 selepas kelahiran anak.

Untuk mengekalkan laktasi, perlu mempunyai perasaan positif ibu dan keinginan yang kuat – pada apa pun kos untuk memberi makan bayi dengan susu ibu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 64