Posted on

bagaimana untuk menarik seekor rama-ramaKeindahan rama-rama rama-rama dikagumi oleh kanak-kanak dan orang dewasa. Corak yang rumit pada sayap, gabungan harmoni warna dan warna, bentuk kompleks - menarik dan mengagumkan. Walau bagaimanapun, bukan kuasa semua orang untuk mencipta semula semua keindahan ini pada sekeping kertas, terutamanya kepada anak-anak yang baru mula mengembangkan kemahiran seni mereka. Oleh itu, adalah agak logik bahawa dengan permintaan untuk menarik seekor rama-rama, serbuk itu beralih kepada ibu bapa mereka.

Tetapi nasib malangnya, bukan setiap orang dewasa tahu betapa cantiknya menarik seekor rama-rama, supaya gambar itu menjustifikasikan harapan kanak-kanak itu. Nah, mari kita lihat beberapa skim mudah untuk mencipta karya sedemikian.

Bagaimana untuk menarik warna rama-rama dongeng atau kartun?

Watak-watak dongeng yang berwarna-warni dan cerah sentiasa seperti kanak-kanak, jadi, di luar keraguan, seekor rama-rama seperti ini akan menggembirakan kanak-kanak prasekolah.

bagaimana untuk menarik kupu-kupu 1

Lukis rama-rama boleh, seperti pensil, dan cat, sementara skim pelaksanaannya begitu mudah sehingga anda boleh menarik anak bongsu ke proses itu.

Jadi, mari kita lihat bagaimana menggunakan angka, nombor dan huruf geometri mudah untuk mencipta rama-rama "kartun" yang indah ini.
Pertama, kami menyediakan kertas kosong, pensil sederhana, pensel berwarna atau cat, dan pemadam untuk membetulkan kesilapan. Sekarang lanjutkan:

 1. Perkara pertama kami menarik bulatan - ia akan menjadi kepala rama-rama, maka batang - dalam bentuk huruf Inggeris "U".
 2. Sekarang lukiskan sayap dalam bentuk nombor "3" di kedua-dua sisi.
 3. cara menggambar rama-rama 2

 4. Selepas kontur utama ditarik, teruskan butiran. Lukis bulatan untuk setiap mata, supaya bersama-sama mereka kelihatan seperti nombor "8".
 5. bagaimana untuk menarik rama-rama 3

 6. Rama-rama sepatutnya mesra - menarik senyumannya dalam bentuk gerbang dan kumis. Juga tambah beberapa garis melengkung pada badan.
 7. cara menggambar rama-rama 4 cara menarik kupu-kupu 5
 8. Untuk menjadikan mata kelihatan lebih semula jadi - lukis murid-murid, seperti yang ditunjukkan dalam foto.
 9. bagaimana untuk menarik seekor rama-rama 6 bagaimana untuk menarik seekor rama-rama 7 bagaimana untuk menarik rama-rama 8
 10. Untuk melengkapkan imej heroin dongeng kami, anda boleh menggunakan pelbagai corak pada sayap. Ini boleh menjadi lingkaran, garis bergelombang, bintang, hati - apa saja, mengikut budi bicara anda.
 11. Pada akhirnya, kami akan menambah warna-warna terang dan mencantikkan rama-rama yang cantik dengan cat atau pensel berwarna. Palet warna juga boleh sama sekali.

Bagaimana untuk menarik rama-rama yang cantik untuk kanak-kanak yang lebih tua secara berperingkat?

Selepas bekerja keras kemahiran awal, anda boleh menangani tugas lebih sukar dan menarik seekor rama-rama sebenar:

 1. Jadi, pada kertas kosong lukis bujur kecil - ini akan menjadi asas batang.
 2. bagaimana untuk menarik seekor rama-rama 9

 3. Kemudian, lihat gambar dan lukis sayap: atas dan bawah.
 4. bagaimana untuk menarik seekor rama-rama 10 bagaimana untuk menarik seekor rama-rama 11
 5. Mari buat sayap terbuka - kami akan menambah corak dalaman. Kami akan memanjangkan batang, menyelesaikan beberapa gerbang dari bawah. Untuk menyelesaikan dengan garis asas - kita akan selesai kepala.
 6. cara menggambar rama-rama 12 cara menggambar rama-rama 13 cara menggambar rama-rama 14

  bagaimana untuk menarik rama-rama 15

 7. Jangan lupa tentang mata dan antena.
 8. cara menggambar rama-rama 16

 9. Beberapa sentuhan terakhir pada sayap atas dan bawah, selepas itu anda boleh mula cat.
 10. bagaimana untuk menarik seekor rama-rama 17

Bagaimana untuk menarik seekor rama-rama di bunga pensil?

Pasti, puteri muda ingin menambah bunga yang indah kepada komposisi. Dalam kes ini, lukisan rama-rama lebih baik dalam profil, dan ini adalah tugas, hampir untuk artis. Tetapi cubalah, supaya tidak mengecewakan wanita kecil itu.

Jadi, mari bermula:

 1. Secara tradisinya, mari bermula dengan kepala dan batang.
 2. bagaimana untuk menarik rama-rama 18

 3. Kemudian lukis antena dan kaki.
 4. cara menggambar rama-rama 19

 5. Sekarang kita mempunyai bahagian yang paling sukar pekerjaan - sayap itu. Pertama, kita akan melukis garis utama, dan selepas itu kita akan fantasize dengan corak.
 6. cara menggambar rama-rama 20 cara menggambar rama-rama 21 cara menggambar rama-rama 22
 7. Dengan bunga, sebagai peraturan, masalah tidak timbul.
 8. cara menggambar rama-rama 23

 9. Nah, rama-rama kami yang cantik di atas bunga hampir siap, ia tetap menambah warna. Cuba pilih warna yang semulajadi mungkin.
 10. cara menggambar rama-rama 24

Seperti yang anda dapat lihat, lukisan rama-rama pada bunga tidak begitu sukar kerana ia kelihatan pada mulanya. Sudah tentu, anda tidak boleh mendapatkan semuanya dengan segera, tetapi jika anda melakukan sedikit latihan, kejayaan dijamin kepada anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2