Posted on

kita acuan dari langkah plastik dengan langkahKami mengajar kanak-kanak untuk membentuk plasticine bukan sahaja untuk hiburan. Faktanya adalah bahawa aktiviti ini bukan sahaja menarik dan menarik, tetapi juga sangat berguna. Lagipun, semasa proses kreatif mengembangkan kemahiran motor halus, penyelarasan pergerakan, dan juga membentuk konsep mengenai bentuk, warna, perkadaran.

Mengetahui mengenai manfaat latihan sedemikian, ramai ibu tertanya-tanya bagaimana untuk belajar bagaimana mengukir dari plasticine. Malah, semuanya tidak begitu sukar. Di samping itu, kedai-kedai menawarkan pelbagai jenis bahan ini dari pelbagai warna, serta alat untuk bekerja dengannya. Ini sangat memudahkan kelas dan menjadikannya fantasi. Sudah tentu, kerumitan produk akan bergantung pada usia kanak-kanak. Untuk bermula lebih baik dengan produk mudah yang biasa dan menarik untuk kanak-kanak itu. Kebanyakan kanak-kanak suka haiwan, jadi pilih topik ini untuk kreativiti. Untuk membentuk dari plasticine, tahap pentas perlu dilakukan, menunjukkan kepada anak semua tindakan dan memberikan penjelasan. Anda boleh membuat seekor anak gajah bersama.

Bersedia untuk proses kreatif

Sebelum anda memulakan, anda perlu menyemak bahawa anda mempunyai semua yang anda perlukan:

 • plasticine (pilih yang lembut, lentur, kualiti yang baik, supaya remah itu mudah untuk menguli di tangannya);
 • alat untuk pemodelan.

Kanak-kanak perlu diingatkan bahawa anda tidak boleh mengambil bahan ke dalam mulut anda. Ibu perlu menonton ini dengan teliti.

Kami acuan dari langkah plastik dengan langkah

Sekiranya semua bahan sudah siap, anda perlu duduk bersama kanak-kanak di meja. Kami mengukir haiwan dari langkah plastik demi langkah, menduplikasi tindakan remah-remah untuk menunjukkan kepadanya contoh.

 1. Ambil sekeping warna, lebih baik gelap (yang disukai oleh kanak-kanak) dan mengukir beberapa butiran.
 2. kita acuan dari langkah plastik dengan langkah 1

  Pada masa yang sama kita belajar untuk membentuk angka paling mudah dari plasticine:

  • bujur lebih banyak untuk badan;
  • 4 bujur kecil (atau sosej) untuk kaki;
  • bujur kecil (atau menggulung bendera) untuk ekor;
  • Untuk membentuk bola untuk kepala dan sedikit untuk melanjutkannya dari satu sisi ke batang;
  • dua bola kecil untuk mempesonakan dan meratakan (ini akan menjadi telinga).
 3. Seterusnya, berhati-hati mengumpul bahagian-bahagian utama angka itu, yaitu, pasangkan kaki dan kepala ke badan.
 4. kami acuan dari langkah plastik dengan langkah 2

 5. Kami melampirkan telinga ke kepala, dan ekor ke batang.
 6. kami acuan dari langkah plastik dengan langkah 3
 7. Seterusnya, anda perlu fesyen mata, kening, kuku untuk haiwan itu. Tetapi ibu perlu mengambil kira usia dan keupayaan bayi. Kanak-kanak yang sangat kecil tidak dapat membuat butiran kecil. Oleh itu, kami membentuk mereka dari plasticine dan membantu serbuk untuk meletakkannya tepat pada angka tersebut.
 8. kita acuan dari langkah plastik dengan langkah 4

Ia perlu untuk mengetahui tentang tempat gajah hidup, apa yang mereka makan. Seorang kanak-kanak akan berminat dengan ayat atau cerita tentang haiwan ini, serta menonton kartun, mendengar lagu. Pada masa akan datang ia akan dapat menunjukkan betapa cantiknya membentuk angka lain dari plastik, anak-anak tentu akan berminat mencuba lagi dan belajar sesuatu yang baru.

kita acuan dari langkah plastik dengan langkah 1 kita acuan dari langkah plastik dengan langkah2 kita acuan dari langkah plasticine dengan step3
kami acuan dari langkah plastik dengan langkah4

kita acuan dari langkah plastik dengan langkah5 kami acuan dari langkah plastik dengan langkah 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8