Posted on

minyak untuk bayi baru lahir

Apabila ibu masa depan bersiap untuk kelahiran anak pertama, dalam senarai pembelian yang diperlukan untuk bayi yang baru lahir selalu ada kain minyak. Sebelum ini, dalam era dopamper tanpa aksesori ini adalah sangat diperlukan. Dan adakah kita memerlukan kain minyak sekarang? Tidak rahsia lagi bahawa kain minyak di dalam katil atau kerusi roda diperlukan untuk melindungi mereka dari semua jenis kejutan kanak-kanak. Jika anda merancang untuk menggunakan lampin pakai buang, maka pada bulan pertama anda boleh lakukan tanpa kain minyak di dalam katil bayi, menggunakan lampin pakai buang untuk menukar lampin dan bayi mandi bayi. Mereka boleh didapati dalam pelbagai saiz - dari 60x50 cm hingga 60x120 cm, dan selepas digunakan, mereka hanya dibuang. Apabila kanak-kanak mula aktif menyerahkan - tanpa perlindungan tambahan untuk tilam masih tidak boleh dilakukan. Bayi boleh menyahkotai velcro lampin, atau bayi itu boleh tenggelam dan membiarkannya mengalir pada waktu malam.

Jenis gam untuk bayi baru lahir

Tidak perlu berfikir bahawa kain minyak di dalam katil bayi untuk bayi yang baru lahir hanyalah sejenis minyak yang berwarna jingga yang berwarna oren dari warna gaya Soviet. Lapisan minyak moden menggembirakan mata dengan pelbagai warna dan saiz, berasal dari PVC, bernafas tipis, terry dan kain, bersulam. Mereka tidak sejuk dan tidak merengsakan kulit bayi, dengan cepat memperoleh suhu badannya, mudah digunakan, dengan mudah mencuci dan kering dengan cepat.

Sukar untuk mengatakan kain minyak untuk bayi yang baru lahir adalah lebih baik. Kleenok dalam rumah adalah mudah untuk mempunyai dua atau tiga keping. Salah satu daripada mereka adalah wajar untuk membeli selimut - dipenuhi dengan bahan berliang, kecil (75x50 cm), dengan tepi bulat dan boleh dibasuh sepenuhnya. Minyak ini akan menjadi pembantu yang benar untuk pelbagai cawangan dengan bayi - lawatan, poliklinik kanak-kanak, ke alam semula jadi. Kain minyak yang diselipkan menyebabkan kegembiraan dalam kedua-dua ibu dan kanak-kanak. Mereka cerah, berbentuk baik, tidak meremukkan, dan semua kotoran dari mereka mudah dikeluarkan dengan air biasa dan sabun. Ia cukup untuk memadamkan kain minyak sabun dengan kain lap dan bilas di bawah paip.

Beberapa gel lagi bernilai membeli dua belah pihak. Lapisan minyak ini agak lembaran kalis air. Satu sisinya ialah poliuretana, dan yang lain diperbuat daripada kain kapas, halus atau terry yang menyenangkan kepada tubuh. Mereka dibuat menggunakan teknologi moden, tidak mempunyai bau getah tertentu. Di satu pihak, mereka membiarkan di udara, yang membolehkan anda melindungi harta anda dari ruam lampin dan tidak membuat pemanasan tambahan, ketika rumah panas, dan di sisi lain - jangan melompat cairan, yang membantu melindungi tilam anda dari kebocoran. Perekat tersebut memerlukan sekurang-kurangnya dua keping, kerana mereka perlu dibasuh sekiranya berlaku pencemaran. Basuh kain minyak bayi seperti dalam mesin basuh pada suhu tidak melebihi 60 darjah.

kain minyak kanak-kanak

Pilihan yang paling mudah untuk melindungi katil bayi akan menjadi kain tenun dua sisi kanak-kanak pada pad elastik atau pad tilam. Terima kasih kepada band elastik, ia tidak akan meremajakan dan mencegah bayi daripada tidur dan tidak akan meninggalkan kasur yang tidak dilindungi. Pakar minyak seperti saiz yang berbeza dihasilkan mengikut dimensi tilam kanak-kanak (100x70 cm, 120x60 cm, 190x90 cm). Ini kain minyak akan menjadi penyelesaian terbaik untuk kanak-kanak mudah alih, ia akan menyelamatkan ibu daripada perlu bangun pada waktu malam untuk menukar katil. Terry permukaan membantu memastikan kelembapan menyerap sama rata, meningkatkan kehidupan penutup tilam dan membolehkan anda berulang kali mencucinya di dalam kereta.

Pelbagai saiz, warna dan jenis gam untuk buaian dan kereta bayi akan membuat pilihan terbaik sesuai dengan keperluan dan keupayaan dompet anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =