Posted on

Kraf musim luruh dengan tangan sendiriKelas kreativiti berkembang dalam imaginasi kanak-kanak, ketekunan, selain itu, kanak-kanak biasanya suka membuat dan melakukan kraf tangan. Ibu bapa harus menggalakkan aspirasi sedemikian, dan kadang-kadang mereka boleh mengambil bahagian dalam kerja sendiri. Ia juga berbaloi untuk menawarkan idea menarik kanak-kanak untuk kreativiti. Dengan kemunculan musim luruh, ia menarik untuk membuat kraf tangan tematik yang diperbuat daripada bahan semula jadi atau kertas dengan tangan anda sendiri. Kerja-kerja akan menjadi hiasan yang sangat baik untuk rumah atau pameran di sebuah institusi pendidikan. Anda boleh mengambil apa-apa idea, bergantung kepada umur dan keutamaan kanak-kanak.

Kraf dari kertas pada tema musim gugur

Apabila memilih versi produk untuk pengeluaran, ketersediaan bahan-bahan yang diperlukan juga penting. Kertas adalah bahan yang sangat baik yang memberikan peluang untuk fantasi terbang dan, lebih-lebih lagi, terdapat di setiap rumah. Berikut adalah beberapa idea untuk kreativiti:

 1. Permohonan – Hebat untuk lelaki muda. Plot gambar boleh dipilih mana-mana, sebagai contoh, ia boleh menjadi landskap musim luruh, cuaca. Ia akan menjadi baik untuk mencari applique perpisahan dari kertas berwarna tekstur yang berbeza atau anda boleh menampal elemen pra-potong pada helaian.
 2. Kraf musim luruh dengan tangan sendiri1

 3. Orang tua harus ditawarkan untuk menyediakan permohonan yang besar. Kerja-kerja sedemikian kelihatan menarik dan berkesan.
 4. Kraf musim luruh2

 5. Hiasan untuk bilik. Ia menarik untuk menghiasi apartmen dalam gaya musim luruh. Anda boleh menyediakan karangan bunga untuk pintu. Mereka mudah dibuat dari daun sebelum dipotong. Karangan bunga sedemikian tidak memerlukan banyak usaha. Asas untuk itu hendaklah dipotong daripada kadbod tebal dan di atasnya untuk mengikat daun kertas.
 6. Kraf musim luruh3

 7. Jika anda melampirkan daun ini ke benang, anda akan mendapat yang cantik garland. Ia boleh digantung secara mendatar dan menegak.
 8. Kraf musim luruh dengan tangan4 sendiri

 9. Origami. Malah kanak-kanak prasekolah akan menghadapi kaedah yang paling mudah. Oleh itu, anda boleh menawarkan anak-anak untuk membuat daun maple, melipat selembar kertas bentuk yang dikehendaki, akordion.
 10. Kraf musim luruh5

 11. Crown Autumn. Untuk menghasilkan produk, anda memerlukan asas kertas tebal dan memotong daun.
 12. Kraf musim luruh dengan tangan sendiri6

Artikel buatan tangan buatan kanak-kanak yang diperbuat daripada bahan semula jadi

Kanak-kanak akan berminat untuk menyediakan unsur-unsur yang perlu untuk bekerja secara bebas. Dalam kursus ini boleh pergi berangan, acorns, kon, benih tumbuhan, daun dan buah-buahan. Terdapat banyak idea kraf musim gugur yang indah dan menarik dengan tangan mereka sendiri:

 1. Mainan yang dibuat daripada buah berangan dan acorns. Malah serbuk 3-4 tahun boleh secara aktif mengambil bahagian dalam proses kreatif. Oleh itu, kanak-kanak itu akan dapat mengatasi dengan mudah dengan pembuatan angka mudah dari buah berangan dan acorns. Dengan bantuan padanan atau plasticine dari mereka labah-labah lucu, siput, lelaki kecil, binatang akan berubah.
 2. Kraf musim luruh dengan tangan sendiri7 Kraf musim luruh dengan tangan sendiri8 Kraf musim luruh dengan tangan sendiri9
 3. Bouquets. Daun, bunga musim gugur akan sesuai dengannya, mereka akan digabungkan dengan buah-buahan dan beri. Bouquets asli melihat pasu diukir dari labu.
 4. Kraf musim luruh dengan tangan sendiri10 Kraf musim luruh dengan tangan sendiri11
 5. Kanak-kanak prasekolah boleh menjadi mudah bunga dari biji plastik dan abu atau maple.
 6. Kerajinan musim gugur12

 7. Permohonan daripada daun. Kanak-kanak akan berminat untuk membuat gambar daun kering. Ia boleh menjadi landskap atau haiwan.
 8. Kraftangan musim luruh13

 9. Komposisi. Kanak-kanak yang lebih tua akan berminat untuk bekerja dengan tangan mereka sendiri pada kraf musim luruh yang luar biasa. Mereka boleh membuat komposisi dengan pelbagai butiran dan plot tertentu. Pelbagai bahan boleh digunakan dalam kerja. Memandang rumah dari ranting, pengeluaran mereka memerlukan kerja keras dan ketekunan. Ia akan mengambil banyak masa untuk kerja itu, tetapi produk semacam itu, pasti, tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak peduli.
 10. Kraf musim luruh14 Kraf musim luruh dengan tangan sendiri15

Seluruh keluarga boleh mengambil bahagian dalam proses kreatif, bagi setiap mereka ada pekerjaan untuk jiwa. Ini bukan sahaja merupakan masa lapang yang sangat baik, tetapi juga satu acara membangun yang menghiburkan, mengembangkan cakrawala.

3ec c8a d89 a0e 56c 29c 3b1 bf8 5d4 a4f 47e 0a3 446 569 825 c24 df7 59f 2b1 c6c 85a f2a 097 aeb 624

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *