Posted on

Dengan ketibaan musim bunga lebih daripada kraf pernah menjadi anak-anak musim bunga sebenar ini untuk bercuti pada 8 Mac dan Paskah, Hari Ibu. Di samping itu, untuk membiasakan kanak-kanak dengan fenomena alam dan musim, anda boleh membuat rumah burung, kraf diperbuat daripada bahan semula jadi, doh asin, aplikasi kertas untuk tema musim bunga, dan sebagainya.

Kami menawarkan beberapa idea tentang cara membuat aplikasi kreatif dengan anak anda – rumah burung dari kertas.

Contents

Rumah burung: applique kanak-kanak yang mudah

rumah burung dengan tangan sendiri yang diperbuat daripada kertas1

Untuk pembuatan rumah burung kertas, anda perlu alat-alat dan bahan-bahan berikut: kertas putih, cat air atau cat gouache, busa sponzhik, gunting, pensil, gam. Permohonan ini sangat mungkin untuk pelajar yang lebih muda. Anda mahu untuk memotong kertas, cat dalam pelbagai warna dan gam atas dasar rumah burung, beberapa burung dan pokok dan menyelesaikan beberapa butiran. Mempunyai anak anda melakukan hack ini – pengajaran yang dilatih dan ketabahan membangunkan pemikiran kreatif.

 1. Lukiskan pada kertas cahaya dan potong butiran templat permohonan: rumah burung, enam burung dan batang pohon.
 2. Warna pokok dan rumah burung dengan bantuan span dalam warna coklat.
 3. Burung membuat warna-warni, memilih warna yang cerah, ceria.
 4. Sediakan lembaran asas di mana aplikasi akan ditempatkan. Anda boleh mengambil kertas berwarna atau kadbod, atau memohon warna latar belakang (hijau atau kuning cahaya) pada kertas putih tebal.
 5. Tetapkan butiran permohonan ke kertas. Beberapa burung “duduk” di sarang rumah burung, yang lain – di atas bumbung, di atas pohon, dan lain-lain. Lukiskan atau gamkan burung kepada burung, pucuk dan mata warna yang berbeza, dan letakkan pokok di daun. Jangan lupa tentang tingkap untuk rumah burung. Berikut adalah aplikasi anda dan sedia!
rumah burung dengan tangannya sendiri yang terbuat dari kertas 2 rumah burung dengan tangannya sendiri yang diperbuat daripada kertas 3
rumah burung dengan tangan anda sendiri yang terbuat dari kertas 4 rumah burung dengan tangan anda sendiri yang diperbuat daripada kertas 5

Kraf sendiri: rumah burung kertas

permohonan rumah burung 1

 1. Ini adalah hobi untuk kanak-kanak prasekolah: rumah burung di latar belakang dedaunan hijau dan batang birches.
 2. Sediakan lembaran asas warna biru, potong apa-apa jenis kertas hijau dari kertas hijau dengan warna yang berbeza, dan potong lembaran putih A4 menjadi empat bahagian. Setiap sentuhan ke dalam tiub dan betulkan dengan gam. Ini akan menjadi batang birches; gam mereka ke pangkal dengan cara yang indah.
 3. Potong dari kertas merah angka dalam bentuk sebuah rumah dan gam ke batang bir di bahagian atas permohonan itu. Dua jalur berpotongan coklat biarkan ia menjadi bumbung rumah burung, dan bulatan putih – tingkap rumah burung.
 4. Hiaskan komposisi dengan dedaunan hijau. Kemudian catkan batang birches dengan jalur hitam menggunakan penanda dan gamkan pada kupu-kupu dipotong dari kertas berwarna cerah.
permohonan rumah burung 2 permohonan rumah burung 3 permohonan rumah burung 4

Buatan tangan “Burung terbang dari rumah burung”

 1. Pertama buat rumah. Untuk melakukan ini, potong kotak kadbod berwarna 10×10 cm dan segitiga dengan asas 12 cm. Letakkan kedua-dua bahagian itu supaya rumah itu ternyata. Di sudut atas bumbung, buat lubang kecil dan benang benang ke dalamnya, membentuk gelung.
 2. Potong kadbod hitam kotak rumah burung -. 5 cm diameter bulatan belakang ia sekeping bermuka gam pita, dan di atas – panjang benang kira-kira 20 cm.
 3. Lekatkan bulatan di tengah-tengah persegi supaya benang tergantung.
 4. Sekarang potong angka burung dari kadbod oren dan secara berasingan – dua sayap. Lem di sayap pedang dan sambungkan burung dengan benang tergantung dari tingkap. Anda akan mempunyai burung terbang yang bergerak dari pergerakan udara. Ia boleh digantung pada kandil di tapak semaian.
 5. Rumah burung buatan tangan 1 rumah burung buatan tangan 2

Aplikasi kertas adalah yang paling mudah, tetapi dari kreativiti kanak-kanak yang tidak kurang menarik ini. Orang-orang suka memotong pelbagai elemen dari kertas dan membuat komposisi berwarna-warni daripada mereka. Lebih sering menawarkan anak anda untuk membuat permohonan, ini adalah rangsangan yang menarik untuk aktiviti kreatif. Kanak-kanak yang lebih tua boleh terlibat dalam pelaksanaan aplikasi bukan sahaja dari kertas, tetapi juga dari dirasai, kulit, kain, melakukan aplikasi 3D dan 3D yang tidak biasa.

1eb c57 3b1 23b 3b2 1a5 8e3 4d2 1e1 e30 ae5 fd9 07a c42 115 9d1 ec1 7a9 ab4 1e4 476 d94 170 612 a8d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *