Saiz kaki kanak-kanak mengikut umur | proektdem.com

Saiz kaki kanak-kanak mengikut umur

Saiz kaki kanak-kanak mengikut umur

Untuk pilihan kasut untuk kanak-kanak, semua ibu bapa sesuai dengan tanggungjawab yang besar. Kualiti kasut bergantung banyak - dan mood bayi, dan berjalan kaki yang betul, dan perkembangan kaki. Oleh itu, sebelum pergi ke kedai kasut kanak-kanak untuk membeli-belah, semua pakar mengesyorkan menentukan model dan hanya memilih kasut berkualiti tinggi yang diperbuat daripada bahan semula jadi. Peranan besar dalam pilihan kasut kanak-kanak yang betul dimainkan oleh saiz kaki kanak-kanak.

Adalah diketahui bahawa kanak-kanak tumbuh sangat cepat dan banyak objek dari almari pakaian mereka mempunyai masa untuk menyalahgunakan hanya beberapa kali. Begitu juga dengan kasut - kaki bayi secara intensif berkembang pada tahun-tahun pertama kehidupan, jadi ibu bapa sering perlu menukar kasut, sandal dan kasut. Dan kerana kasut kanak-kanak yang berkualiti tinggi tidak murah, adalah penting untuk membeli pasangan yang paling selesa, sepadan dengan saiz kaki kanak-kanak itu.

Bagaimana untuk mengetahui saiz kaki kanak-kanak?

Bagi kebanyakan ibu bapa masalah ini tidak mudah. Selalunya, ibu dan bapa yang tidak berpengalaman menentukan saiz kaki anak itu dengan tidak betul. Kesalahan yang paling umum ibu bapa membuat apabila cuba mencari saiz kaki kanak-kanak:

  1. Apabila membeli kasut meminta nasihat daripada bayi: "Tumit tumit atau kaus kaki?". Kanak-kanak, sebagai peraturan, kurang terdedah kepada faktor-faktor tersebut. Oleh itu, kemungkinan anak itu akan menjawab "Tidak", tetapi sebenarnya ia akan menjadi sebaliknya. Kanak-kanak, pertama sekali memberi perhatian kepada warna kasut dan bentuknya. Ini menentukan pilihan mereka.
  2. Apabila membeli kasut, cuba untuk menentukan saiz kaki kanak-kanak, memohon kepada kaki tunggal model yang anda suka. Di sini perlu diingat bahawa dimensi dalam tunggal dan dalaman dalamnya boleh berubah dengan ketara. Dalam keadaan ini, kebarangkalian membeli kasut yang ketat untuk bayi itu sangat bagus.
  3. Apabila memilih kasut cuba memerah jari antara tumit kanak-kanak dan belakang. Kanak-kanak boleh mencubit jari-jarinya, dan kasut akan kelihatan sesuai dengan ibu bapa. Dan hanya semasa berjalan pertama, mungkin akan menentukan slip dengan saiz.

Bagi ibu bapa yang tidak menyedari kasut kanak-kanak, terdapat jadual khas saiz kaki kanak-kanak mengikut umur. Terima kasih kepada jadual ini, anda boleh menentukan saiz anggaran, berdasarkan umur bayi. Jadual saiz kaki kanak-kanak mengikut umur ditunjukkan di bawah. Ibu bapa perlu sedar bahawa semua nilai adalah purata, agaknya terdapat penyimpangan yang ketara dari angka-angka di bawah.

Umur Panjang kaki Saiz AS Saiz Eropah
Inci Lihat
0-3 bulan. 3.7 9.5 0-2 16-17
0-6 bulan. 4.1 10.5 2.5-3.5 17-18
6-12 bulan. 4.6 11.7 4-4.5 19
12-18 bulan. 4.9 12.5 5-5.5 20
18-24 bulan. 5.2 13.4 6-6.5 21-22
2 tahun 5.6 14.3 7th 23
2.5 tahun 5.8 14.7 7.5-8 24
2,5-3 tahun 6th 15.2 8-8.5 25
3-3,5 tahun 6.3 16 9-9.5 26hb
4 tahun 6.7 17.3 10-10.5 27hb
4-4.5 tahun 6.9 17.6 11-11.5 28
5 tahun 7.2 18.4 12th 29

Di samping jadual, terdapat kaedah lain, bagaimana untuk menentukan saiz kaki kanak-kanak. Untuk melakukan ini, ibu bapa perlu mengelilingi kaki bayi dengan pensil dan mengukur jarak dari tumit ke ujung ibu jari. Angka tersebut adalah saiz kaki kanak-kanak. Sistem pengukuran saiz kaki ini adalah biasa di wilayah bekas negara-negara CIS. Di negara-negara Eropah Barat dan Amerika, sistem stihmassovaya yang digunakan untuk mengukur saiz kaki kanak-kanak digunakan. Pada setiap sepasang kasut panjang insoles dalaman ditunjukkan dalam siling (1 stih = 2/3 cm).

Apabila membeli kasut - untuk musim panas atau musim sejuk, ibu bapa perlu ingat bahawa anak akan berkembang dari pasangan ini dengan cepat. Oleh itu, tidak masuk akal untuk membeli sandal atau kasut untuk seketika. Anda harus selalu meninggalkan rizab kecil - untuk pertumbuhan. Sebagai peraturan, kasut kanak-kanak dipakai tidak melebihi satu musim. Oleh itu, dengan sumber kewangan yang terhad, anda tidak boleh membeli kasut berjenama mahal - ia tidak akan bertahan lama untuk bayi anda.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: