Posted on

Bagaimana Paul Walker meninggal dunia

Beberapa tahun telah berlalu sejak saat itu, sebagai kemalangan di mana Paul Walker meninggal, ditambah ke dalam senarai kemalangan tragis yang tidak masuk akal yang membawa kehidupan orang muda. Pelakon Hollywood itu sangat muda, tetapi adakah betapa bertahun-tahun Paul Walker meninggal dunia jika dia membina rancangan yang jauh?

Di mana dan di bawah keadaan apakah Paul Walker mati?

Tempat Paul Walker meninggal dunia, menarik perhatian semua orang yang menyusuri jalan raya pinggir bandar bandar California Santa Clarita. Setiap hari peminat pelakon menghiasinya dengan bunga bunga, potret, mainan, cenderahati dan lampu. Lamppost, yang merupakan penghalang terakhir kepada kereta, di mana pelakon itu mengembara, masih mengekalkan kesan kecelakaan yang membawa dua nyawa. Walaupun berpuluh-puluh pakar yang terlibat dan siasatan polis, ia masih tidak diketahui dengan tepat mengapa Paul Walker meninggal dunia. Apakah punca kematian – pukulan kuat atau api selepas itu? Walau apa pun, tetapi tidak ada peluang untuk terus hidup dengan bintang Hollywood.

Bagaimana Paul Walker mati? Di Los Angeles pada 30 November 2013 satu lagi malam kebajikan diadakan. Penganjur acara itu mengumpul dana untuk membantu Filipina yang terjejas oleh taufan yang melanda Semenanjung. Antara selebriti yang dijemput ialah Paul Walker. Selepas petang amal, pelakon dalam syarikat rakannya berusia tiga puluh tahun, Rodas Roger meninggalkan acara itu. Lelaki menaiki kereta mewah Porsche Carrera GT dengan warna merah. Kereta sukan dipandu oleh pemilik Rodas, dan Paul mengambil kerusi penumpang depan. Selepas setengah jam kawan-kawan mereka meninggalkan parti itu menerima berita yang mengerikan mengenai kematian Paul dan Rodas. Mereka segera memandu ke tempat kejadian.

Menurut versi rasmi penyiasat yang terlibat dalam penyiasatan sebab-sebab kemalangan itu, kemalangan itu adalah akibat pelanggaran batas kelajuan. Di bahagian jalan di mana kereta bertembung dengan tiang lampu dan pencucuhan berikutnya, kelajuan pergerakan terhad kepada 72 kilometer sejam. Keputusan peperiksaan yang dijalankan oleh pakar Amerika menunjukkan bahawa lelaki sedang melakukan perjalanan dengan kecepatan sekitar 130-150 kilometer. Walau bagaimanapun, kerosakan teknikal kereta sukan telah dikecualikan dengan segera, kerana jarak tempuh Porsche Carrera GT agak kecil. Sejak 2005, kereta itu, yang menggantikan beberapa pemilik, mengembara sedikit lebih dari lima ribu kilometer. Pakar-pakar berjaya menyiasat sistem kereta yang hampir terbakar, dan ternyata semuanya boleh digunakan.

Kelajuan yang tidak dapat diterima dan kehilangan kawalan – itulah sebabnya Paul Walker meninggal dan rakannya. Kuasa pukulan itu dahsyat. Dia tidak dapat mengimbangi sama ada tali pinggang yang diikat, tidak juga beg udara yang diaktifkan dengan segera. Di samping itu, ternyata pemilik kereta memuktamadkan sistem ekzos, yang membolehkan untuk meningkatkan kelajuan pergerakannya.

Adalah mungkin untuk mengandaikan bahawa pemandu dan penumpangnya maju seperti kelajuan tinggi di kereta sukan kerana dadah atau alkohol, kerana mereka kembali dari parti. Walau bagaimanapun, kesimpulan pakar-pakar adalah tidak jelas – tidak Paul Walker atau Rodas Roger menggunakan minuman yang mengandungi alkohol dan bahan-bahan lain yang boleh mempengaruhi kelajuan reaksi mereka.

Pada bulan April 2015, skrin membentangkan bahagian ketujuh filem legenda “Cepat dan Furious”. Para peminat pelakon yang meninggal dunia itu menunggu untuk melepaskan bahagian ini, kerana tembakan-tembakan ini adalah yang terakhir dalam kariernya. Beliau berjaya melakukan lebih daripada separuh kerja, dan selebihnya pencipta ketujuh “Fast and the Furious” bertambah baik dengan bantuan grafik dan sandaran komputer.

Akhirnya, berapa tahun Paul Walker meninggal dunia, jika kemahiran bertindak berbakatnya kita dapat melihat di mana-mana lukisan tiga dozen di mana dia berjaya menarik diri?

Senyuman Paul yang menawan Pelakon Paul Walker Paul Walker dalam tempoh kerja sebagai model
Foto terbaru Walker Kebakaran hampir menghancurkan kereta Paul Walker dan kawannya dibakar hidup-hidup
Tembakan dari kemalangan saksi pendaftar kereta Gunung bunga dari peminat dan rakan-rakan Tempat kemalangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 51