Posted on

Crepe chiffon apa jenis kain

Kain udara nipis dalam tempoh musim bunga musim panas adalah permintaan tinggi. Ini dijelaskan dengan sangat ringkas, kerana pakaian yang serupa bahan menjamin kenyamanan pemiliknya. Di antara pelbagai fabrik yang dihasilkan oleh pengeluar moden, ia diperuntukkan dengan kreasinya. Ia mempunyai beberapa ciri positif, sifat unik. Apa jenis fabrik krep-chiffon, dan kenapa bahan ini begitu popular dalam industri ringan?

Properties crepe-chiffon

Crepe-chiffon, yang termasuk sutera mentah, adalah salah satu daripada jenis kain yang diperkaya. Bahan ini dibezakan dengan kehadiran corak kasar kasar. Dalam penghasilan krep-kraften, benang dipintal sekuat mungkin dengan menggunakan tenunan khusus, yang menyediakan bahan dengan struktur tertentu. Berdasarkan algoritma yang diberikan, helai diarahkan secara bergantian ke kiri dan ke kanan. Oleh sebab itu, satu pandangan di tisu cukup untuk mengenal pasti. Permukaan bertekstur dan ketumpatan - inilah yang membezakan sifon kraftangan dan chiffon tradisional.

Crepe chiffon apa jenis kain 1 Crepe chiffon apa jenis kain 2 Crepe chiffon apa jenis kain 3

Crepe-chiffon, tidak seperti sifon, hampir tidak muncul. Walau bagaimanapun, ia juga ringan dan lapang. Bahan ini sesuai untuk produk jahit yang perlu mengalir dengan baik melalui badan, dihiasi dengan kain tirai. Dari krep-kromanya mudah untuk membentuk kedut, sut, gelombang cahaya. Dalam kes ini, hiasan semacam itu selalu kelihatan kelantangan, tetapi tidak menggembirakan. Kadang-kadang dijual terdapat krep krep berwarna kuning. Selalunya bahan ini dibentangkan dalam versi lancar atau penuh. Oleh kerana warna satu-nada, corak kain sangat baik, tetapi sesetengah pengeluar juga menghasilkan krepen dengan pelbagai cetakan. Walau bagaimanapun, kemungkinan besar, kelebihan utama krep-chiffon adalah kain ini adalah dua belah. Sisi murninya tidak berbeza dari bahagian depan! Harta krep krep ini sering digunakan oleh pereka sewaktu pakaian jahit, kerana ia boleh dipakai di depan dan di sebelah yang salah.

Jika kita bercakap tentang kekurangan krepen, maka mereka tidak begitu banyak. Apabila memotong produk, kain meluncur ke permukaan, jadi ada keperluan untuk pengapit khas. Selepas mencuci pertama, produk duduk sedikit, yang harus diambil kira apabila membeli pakaian. Kelemahan lain boleh dianggap sebagai keperluan untuk penjagaan yang halus, kerana dalam kain krep-sutera termasuk sutera semulajadi.

Gunakan dalam industri ringan

Daripada krep-chiffon mereka menjahit kebanyakan pakaian wanita. Dan ia sangat memerlukan, kerana skirt, blaus atau pakaian yang dibuat dari kain krep-chiffon adalah pakaian yang, walaupun selepas beberapa musim kaus kaki aktif, tidak akan hilang penampilan yang menarik. Oleh kerana kekuatan dan ringan bahan ini, pereka berjaya membuat elemen almari pakaian yang cantik dan bergaya sesuai untuk mencipta imej setiap hari dan malam.

Dengan keraguan khusus untuk kain ini kepunyaan pemilik bentuk yang subur. Selalunya stylists menghalang mereka daripada pakaian yang diperbuat daripada bahan udara nipis. Walau bagaimanapun, peraturan ini tidak terpakai untuk krep-kraf. Ia adalah legap, berbentuk baik dan mempunyai struktur halus. Untuk pakaian penuh krep-chiffon adalah mencari sebenar, kerana bahan ini menyembunyikan kekurangan itu dengan sempurna, dan imej menjadikannya cahaya dan lapang.

Satu lagi aplikasi krep kraf adalah hiasan pakaian. Flounces, ruffles, busur, reben dan seluar terbuat dari kain ini, menghiasi pakaian, blaus, skirt dan pakaian lain dengan sempurna.

Crepe chiffon apa jenis kain 4 Crepe chiffon apa jenis kain 5 Crepe chiffon apa jenis kain 6
Crepe chiffon apa jenis kain 7 Crepe chiffon apa jenis kain 8 Crepe chiffon apa jenis kain 9
Crepe chiffon apa jenis kain 10 Crepe chiffon apa jenis kain 11 Crepe chiffon apa jenis kain 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 82 =