Posted on

Kantung apa itu?

Kalung anting adalah anting-anting, yang muncul pada awal abad yang lalu. Nama mudah seperti itu didapatkan oleh orang ramai, kerana mereka menyerupai cengkih dalam bentuk dan tidak mempunyai penjepit yang kelihatan. Ramai wanita fesyen, mencari barang kemas asal, memenuhi nama ini ketakutan dan berfikir: "puset - apa itu"? Seperti yang kita lihat, jawapannya agak mudah. Sekarang kita perlu mencari tahu apa yang mereka suka.

Kantung emas

Sejak emas dianggap sebagai simbol kemakmuran, begitu banyak wanita fesyen menganggap kewajipan wanita mempunyai koleksi aksesori sendiri sekurang-kurangnya sepasang anting emas. Pereka, pada gilirannya, menarik minat dalam hiasan ini dengan banyak anting-anting yang berbeza, yang berbeza dalam gaya, reka bentuk, tujuan, saiz dan kos yang tinggi.
Jika anda ingin memilih sesuatu yang laconic dan mewah, maka anda harus memberi perhatian kepada anting-anting stud dengan mutiara yang besar, yang "terletak" pada bunga atau kelopak. Elemen ini akan menambah kehalusan perbaikan dan kelembutan. Di samping itu, mutiara - ini tambahan tambahan ke bilik malam.

Cukup dan mahal akan kelihatan seperti kantung dengan batu besar bentuk geometri yang betul. Contoh yang baik adalah anting dengan zamrud persegi, yang terletak ke bawah. Emas hijau dan merah yang dalam dianggap salah satu gabungan yang paling ideal. Dalam kes ini, permata besar sentiasa kelihatan cantik dan elegan.

Mahu memilih sendiri hiasan asal, tetapi tidak begitu indah? Beri perhatian kepada pusing dengan tokoh bijak tetapi kreatif di luar:

 • roda laut;
 • bintang;
 • kumis.

Di tengah-tengah komposisi boleh ada berlian kecil, yang akan sempurna dimainkan dalam cahaya, sehingga memberikan kecemerlangan untuk hiasan anda.

Kantung terbuat dari perak

Anting-anting loket perak boleh dikaitkan dengan perhiasan yang paling biasa, kerana mereka mampu dan sesuai untuk melengkapkan pakaian sehari-hari. Juga pada hari ini, terdapat banyak versi malam perak, yang boleh menjadi sama dengan batu, dan tanpa mereka.

Untuk pakaian klasik, anda boleh memilih pukulan dengan rantai nipis atau batu berbentuk bulat yang sederhana. Hiasan ini akan berjaya menekankan pengekalan imej anda, tetapi tidak menghalangnya daripada kecemasan.

Untuk pakaian selesa siang hari, seperti seluar, baju atau blaus, ia patut memilih sesuatu yang lebih luar biasa, tetapi tidak terlalu terang. Ia boleh "carnations" dengan angka seperti:

 • siluet seorang wanita;
 • hati;
 • siluet binatang;
 • kepala binatang;
 • daun maple.

Perhatikan bahawa untuk pakaian sehari-hari lebih baik memilih anting-anting tanpa batu atau dengan batu separa berharga daripada saiz yang tidak besar.

Kantung batu

Secara luar biasa, peranan utama dalam reka bentuk anting-anting boleh memainkan bukan hanya logam berharga, tetapi juga batu-batu. Di dunia tidak ada wanita yang akan acuh tak acuh dengan kedalaman warna, penghalusan dan kecemerlangan bahan semulajadi ini. Bahagian luar manik dapat menghiasi satu batu besar atau komposisi beberapa batu, yang tidak perlu spesies yang sama. Sesetengah perhiasan menganggap menaiki mozek beberapa batu yang berlainan. Mereka boleh dibentangkan dalam bentuk bunga, lopis, buah-buahan atau buah beri, serangga.

Dalam kes ini, tidak adil untuk mempercayai bahawa hanya batu permata yang boleh ditaklukkan, dan yang sepatutnya kelihatan cantik:

 • turquoise;
 • fianit;
 • amber;
 • amethyst;
 • agate;
 • kuarza.

Tuan yang berpengalaman dapat membuat dari komposisi batu separa berharga yang oleh kecantikannya tidak kalah dengan bahan berharga. Oleh itu, ramai wanita lebih memilih untuk memilih perhiasan itu, jadi keindahan mereka jauh lebih rendah.

Pouches apa itu 1 Pouches apa itu 2 Pouches apa itu 3
Pouches apa itu 4 Kantung apa 5 Pouches apa itu 6
Pouch apa 7 Kantung apa itu 8 Pau apa itu 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3