Posted on

analogi nootropil

Nootropil adalah ubat nootropik, penggunaannya yang memberi kesan positif kepada kerja otak. Ini membantu meningkatkan daya ingatan, tumpuan, berkesan dalam kecederaan otak, memberikan kesan perlindungan semasa mabuk. Nootropil, analog dan pengganti yang dipertimbangkan dalam artikel itu, kerana adanya pelbagai bentuk dos boleh ditetapkan kepada orang dewasa dan kanak-kanak.

Antara analog yang paling popular di Nootropil adalah diperhatikan:

  • Lucetsam;
  • Memotropized;
  • Piraben;
  • Pyramidal;
  • Phenotropil;
  • Piracetam;
  • Escotrope.

Apa yang lebih baik - Nootropil atau Fenotropil?

Perbezaan utama adalah dalam bahan aktif. Di Nootropil - ini adalah pirametam. Fentotropil - fonotracetam. Dadah yang terakhir ini bukan hanya nootropik, kerana ia mempunyai kesan multifaset pada tubuh, menyediakan tindakan antidepresan, psikostimulasi dan nootropik. Harus diingat bahawa ubat itu mula bertindak segera, sementara pada penerimaan Nootropil adalah perlu untuk minum seluruh kursus. Pada masa yang sama, dengan penggunaan yang berpanjangan, rangsangan sistem saraf yang berlebihan dan rupa kesan psikotropik diperhatikan. Oleh itu, ia disyorkan hanya dalam kes-kes akut, yang memerlukan pengerahan semua sumber badan.

Mana yang lebih baik - Mexidol atau Nootropil?

Apabila memilih salah satu alat ini, harus diingat bahawa Mexidol, tidak seperti Nootropil, adalah antihipoksik, iaitu, ia mempunyai harta yang meriah. Ini bermakna bahawa selepas menerima, tidak ada aktivasi aktiviti mental, tetapi sebaliknya, kesan yang menenangkan. Walau bagaimanapun, berkaitan dengan keberkesanannya, kesannya pada tubuh tidak jelas. Ramai pakar menganggap ia hanya satu ubat yang dipromosikan oleh syarikat.

Apa yang lebih baik - Nootropil atau Lucetam?

Lucetam sinonim dengan Nootropil. Ejen-ejen ini mempunyai komposisi bahan aktif yang sama. Walau bagaimanapun, agar Nootropil bertindak, kekerapan mengambil ubat itu meningkat. Lucetam mempunyai kepekatan bahan aktif yang lebih tinggi, oleh itu ia ditetapkan pada dos yang tinggi.

Yang lebih baik - Nootropil atau Tanakan?

Dana ini berbeza, terutamanya oleh komposisi. Tanakan adalah produk tanaman yang agak sederhana yang tidak mempunyai kontraindikasi. Nootropil berbanding dengannya mempunyai senarai besar sifat sampingan. Ia juga boleh digunakan dalam terapi kanak-kanak, bermula dengan usia bayi.

Kelemahan Tanakan adalah kos yang tinggi. Dan jika anda mengira ia untuk keseluruhan rawatan, maka keadaan keseluruhan akan keluar.

Apa yang lebih baik - Nootropil atau Cavinton?

Ubat-ubat ini berbeza antara satu sama lain tahap pengaruh pada tubuh. Cavinton menstabilkan peredaran darah otak, menimbulkan nada pembuluh darah dan arteri. Tetapi ia mempunyai kesan lembut pada badan, jadi ia amat sesuai untuk orang tua. Walau bagaimanapun, kesan itu tidak muncul dengan serta-merta, kerana yang berpanjangan nootropil atau lucetam yang lebih baikKursus rawatan untuk mengesan keputusan positif.

Nootropil dicirikan oleh kesan pesat pada badan, jadi ia diambil dalam keadaan akut untuk meningkatkan nada dan meningkatkan aktiviti mental. Dengan kemasukannya yang berterusan (lebih daripada dua minggu) ada penagihan, dan ubat berhenti berfungsi.

Yang lebih baik - Nootropil atau Glycine?

Glycine adalah salah satu alat yang paling popular untuk kerja mental. Ia tidak berbahaya, tidak ada kontra, boleh digunakan tanpa nasihat doktor. Di samping itu, ia agak murah. Tetapi anda boleh minum hanya di bawah pengawasan pakar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 54