Posted on

Keju kotej di kalangan wanita

Kesihatan sistem reproduktif wanita dipengaruhi oleh faktor luaran. Tekanan, selsema, antibiotik, tidak mematuhi peraturan kebersihan intim, serta kekurangan zat makanan boleh menjadi punca pelanggaran dalam bidang seks wanita. Salah satu gejala penting masalah ini ialah perubahan sifat dan jumlah pembuangan vagina.

Curds pada wanita didapati dalam pelbagai penyakit pelengkap. Bergantung pada jumlah mereka, warna dan bau mungkin tidak menjadi bukti vaginosis bakteria, klamidia, gonorea, dan sebagainya. Berdasarkan penilaian sifat pelepasan vagina yang berkerut, seseorang boleh mengandaikan adanya penyakit. Penubuhan penyebab keradangan yang tepat dan pengenalpastian patogennya adalah perlu bagi pelantikan doktor rawatan yang betul.


Peruntukan mana yang dianggap normal?

Tanda rembesan biasa (lebih putih) pada seorang wanita:

  • telus atau putih keputihan;
  • tidak menyebabkan gatal-gatal dan terbakar;
  • Jangan tinggalkan bekas pada pakaian semasa pengeringan;
  • likat tetapi tidak konsisten padat.

Bergantung kepada tempoh kitaran haid, latar belakang hormon (contohnya, semasa kehamilan), serta dalam keadaan tekanan, jumlah rembesan boleh berbeza-beza dan berbeza dari sedikit sehingga banyak.

Pelepasan vagina putih curdled

Biasanya kehadiran pembuangan cheesy putih dengan bau susu masam berlaku dengan sariawan. A thrush yang dipanggil candidiasis adalah keradangan mukosa faraj kerana perkembangan berlebihan jangkitan kulat. Ekstrak curd boleh menjadi kehijauan, serta dengan warna kuning. Manifestasi ini disertai oleh gejala-gejala seperti perineum mukosa, serta kulit di daerah alat kelamin luar, gatal-gatal di kawasan-kawasan ini, terbakar dengan kencing. Pada perakuan seksual atau tindakan pada wanita sensasi tidak selesa dan sakit di dalam vagina adalah mungkin.

Sekiranya sariawan berlaku pada seorang wanita dengan hakisan serviks, maka kemunculan kemurungan merah jambu akibat penambahan darah. Candidiasis dengan sendirinya bukan fenomena yang berbahaya, tetapi ia boleh menjadi landasan untuk perkembangan penyakit yang lebih serius.

Pelepasan kuning curdled

Pelepasan cheesy kuning tanpa bau biasanya didapati dalam kes jangkitan bakteria pelengkap, keradangan tiub fallopian dan ovari. Dalam keadaan akut penyakit ini (adnexitis, oophoritis, salpingitis), pelepasan curdled mungkin lebih banyak, dalam hal kursus kronik mereka, langka. Mungkin ada juga rasa sakit di perut bawah.

Walau bagaimanapun, gatal-gatal dan sensasi terbakar di kawasan kelengkungan apabila mengunyah kuning mendadak, serta bau tajam dan tidak menyenangkan mereka, harus memberi amaran kepada wanita itu. Ekstrak curd warna hijauGejala ini mungkin menunjukkan gonorea. Ia adalah sangat penting untuk mengambil langkah-langkah yang tepat pada masanya untuk merawat penyakit ini, kerana ia adalah berbahaya untuk komplikasi yang mungkin.

Ekstrak curd warna hijau

Pelepasan kuning-hijau dan hijau boleh menjadi gejala perkembangan trikomoniasis. Seiring dengan ini, pelepasan cheesy yang cukup kuat boleh menjadi tanda kolpitis, vaginosis bakteria.

Warna, konsistensi dan tanda-tanda pelepasan lain bukanlah gejala penentu dalam diagnosis. Manifestasi yang sama dapat terjadi dalam pelbagai penyakit. Insidiousness terletak pada fakta bahawa dengan menulis dari perubahan keputihan ke dysbacteriosis dari vagina, anda boleh melangkau perkembangan jangkitan serius, yang dipenuhi dengan kesehatan wanita dan pasangannya. Untuk penjelasan yang lebih tepat tentang penyebab dysbiosis, adalah perlu untuk berunding dengan pakar sakit puan dan mengambil ujian

437 613 7ee f7e 6a6 634 fb4 d74 06b 044 6b6 509 dc5 bf5 b3f c61 891 426 ee8 e03 4a2 cba af2 335 d96

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *