Posted on

Pewarna rambut merah

Daripada semua warna rambut, salah satu wajah paling terang dan paling menarik adalah rambut merah. Wanita berambut merah masih dikaitkan dengan sesuatu yang misteri, misteri, yang masih hidup. Tidak hairanlah ramai orang membuat keputusan untuk mewarnai warna ini, terutamanya sekarang, apabila pilihan pewarna rambut merah sangat besar.

Pewarna merah dalam pewarna rambut

Terdapat banyak jenis merah – dari emas dengan sedikit surut hingga kemerah-merahan kepada tembaga, dari lobak cerah hingga gelap berkarat atau hampir merah. Mungkin itu sebabnya mereka mengatakan bahawa warna merah sesuai untuk semua orang, kerana di antara semua kepelbagaian ini, anda sentiasa boleh memilih sendiri, dengan mengambil kira warna kulit dan warna mata.

Oleh itu, warna cahaya berwarna merah kelihatan baik dengan kulit cahaya dan mata biru atau kelabu. Wanita bermata coklat dan bermata hijau dengan kulit gelap akan didekati oleh warna lebih gelap, lebih tepu: tembaga-merah, mahoni, karamel gelap.

Pewarna rambut merah untuk pelbagai jenama

Antara warna yang boleh dibeli di kedai atau salun, jenama paling popular ialah Schwarzkopf, SYOSS, L’Oreal. Kelebihan cat profesional ialah anda boleh memilih warna merah yang betul. Tetapi jika anda memutuskan untuk tidak pergi ke pendandan rambut, tetapi untuk pewarna rambut anda sendiri, anda perlu mengambil kira bahawa naungan di dalam kotak tidak selalu sepadan dengan nada yang diterima.

Jika anda mengambil cat Schwarzkopf, maka warna chestnut diberikan kepada rambut merah.

Dalam warna-warna siri Palet: tembaga intensif 562 pada rambut ringan diperoleh pada nada yang lebih gelap, tembaga cahaya memberikan warna yang sama dengan yang ditunjukkan, dan kayu manis dengan jelas masuk ke dalam merah.

Warna SYOSS warna 6-8 lebih merah dan tepu daripada ditunjukkan pada pakej.

Dalam warna warna kuning coklat L’Oreal juga memberikan warna kemerah-merahan, dan cahaya adalah 1-2 warna lebih gelap daripada yang ditunjukkan pada pakej.

Cat semulajadi untuk mewarnai rambut dengan warna merah

Salah satu cara yang paling popular untuk pencelupan rambut dengan warna merah sejak zaman dahulu kala adalah inai. Diyakini bahawa ia bukan sahaja memberikan warna rambut yang dikehendaki, tetapi juga menguatkan rambut. Henna boleh digunakan pada rambut dalam bentuk tulen, atau dalam campuran dengan komponen lain.

Apabila memohon inai secara berasingan beberapa beg beliau isi dengan air mendidih dan kacau sehingga sebati sehingga konsisten tidak krim sangat tebal, dan kemudian digunakan untuk rambut dan biarkan selama 40 minit hingga 2 jam (bergantung kepada berapa warna tepu anda mahu). Penggunaan dakwat ini pada rambut berambut perang memberikan warna cahaya merah pada gelap – shade merah cerah, kelabu atau rambut terluntur boleh mendapatkan warna merah-oren luar biasa.

Untuk mendapatkan pewarna rambut berwarna terang selama 3 kantong henna, anda perlu menambah satu sendok teh halia dan cairkan campuran dengan air mendidih.

Untuk merah tua (tembaga) warna rambut, cat pada 7 beg inai anda perlu menambah satu sudu teh halia, kunyit dan kayu manis, dan bukannya air mendidih tuangkan campuran teh hitam yang kuat dengan lemon.

Perlu diingat bahawa apabila lukisan warna henna akan dikemas kini lebih kerap daripada dengan pewarnaan profesional. Memohon cat lain di atas pacar adalah mustahil, kerana hasilnya tidak dapat diprediksi.

warna pewarna rambut merah 1 warna pewarna rambut merah 2 pewarna rambut warna merah 3
warna pewarna rambut 4 warna pewarna rambut merah 5 warna merah pewarna rambut 6
warna pewarna rambut merah 7 rambut pewarna merah warna 8 warna pewarna rambut merah 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 53 =