Posted on

plaster selepas operasi

Adakah anda mempunyai operasi? Untuk mengelakkan pencemaran luka dan jangkitannya, dan untuk mempercepatkan penyembuhan, patch pasca operasi khas harus digunakan pada lipit. Sekiranya hirakan itu kecil, pembalut pelekat diri digunakan terus ke tepi luka.

Plaster selepas operasi COSMOPOR Antibakteria

COSMOPOR Antibakteria - plaster postoperative bernafas dengan perak. Ia digunakan terutamanya untuk menjaga luka-luka yang telah dijangkiti, atau apabila terdapat kemungkinan besar jangkitan. Ciri utama dari pakaian ini adalah keupayaan untuk menyerap kelembapan. Disebabkan ini, dia boleh berada di luka untuk masa yang lama.

COSMOPOR Plaster Antibakteria adalah hypoallergenic. Ia tanpa rasa sakit meninggalkan kulit, tidak meninggalkan sebarang kesan. Anda boleh memohon walaupun untuk pembalut di rumah.

Plaster pasca operasi Fixopore S

Fixopore S adalah patch steril yang baik untuk penyembuhan jahitan pasca operasi. Asasnya adalah bahan bukan tenunan elastik. Itulah sebabnya pembalut ini mudah jatuh walaupun pada bahagian-bahagian mudah alih dan bulat badan, tanpa menghalang pergerakan itu. Dalam tampalan ini untuk jahitan pasca operasi terdapat mikropores. Terima kasih kepada ini:

  • kulit pesakit boleh bernafas;
  • pakaian itu tidak mematuhi tepi luka;
  • tidak ada kerengsaan.

Apabila dikeluarkan dari kulit, tiada bekas kekal.

Plaster pasca operasi kosmopor E

Cosmopor E adalah tampalan pasca operasi kalis air, yang disyorkan untuk digunakan hanya untuk luka yang tidak dijangkiti. Pakaian ini adalah pelekat diri. Ia terdiri daripada bahan bukan tenunan yang lembut dan kusyen yang sangat menyerap.

Kosmopor E patch mempunyai sifat perlindungan. Ia tidak mempunyai sifat alergen, jadi ia boleh digunakan plaster untuk jahitan pasca operasipemulihan dalam tempoh selepas operasi walaupun bagi pesakit yang mempunyai kulit sensitif.

Plaster postoperative Hudrofilm

Hudrofilm - plaster untuk menyegarkan jahitan pasca operasi dengan pad penyerap. Pembalut ini telus dan terdiri daripada filem poliuretana semipermeable. Terima kasih kepada ini, kakitangan perubatan berpeluang untuk melihat bagaimana proses luka pasca operasi berlaku.

Hudrofilm tidak menyebabkan alahan dan dikeluarkan tanpa kesakitan, tidak meninggalkan kesan di belakang. Pada asasnya, pembalut ini digunakan apabila luka mula melengkung untuk mengelakkan berlakunya jangkitan kedua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 89 =