Posted on

Siapa pranod dan apa yang mereka makan?

Ramai orang tidak dapat membayangkan satu jam tanpa air dan sehari tanpa makanan, dan seseorang bersedia untuk menghadkan diri mereka kepada mereka untuk hidup. Kerana apa yang boleh ada seseorang, bagaimana fungsinya berfungsi, dan fungsi asasnya dikekalkan. Memahami teori ini, anda boleh mengetahui siapa yang prana.

Pranood - siapa ini?

Teori kedaulatan undang-undang adalah pandangan dunia, mengikut mana seseorang boleh melakukan tanpa makanan dan air. Pemakanan Prana - daya hidup, dapat mengekalkan fungsi penting badan tanpa makanan tambahan. Ia memberi makan kepada tubuh manusia. Di samping diet, penganut pandangan dunia ini memperkaya dunia dalaman mereka dan menyerap makanan rohani. Orang seperti itu jarang berlaku.

Mereka memegang pelbagai seminar, mesyuarat, blog, tetapi tidak ada jaminan bahawa mana-mana organisma akan dapat bertahan seperti ujian itu. Jika seseorang masih berfikir tentang teori yang dipersoalkan, mungkin ada gunanya melawat doktor dan ahli psikologi supaya keputusan yang diambil tidak akan menjadi yang terakhir dalam hidupnya.

Kebenaran - apa itu?

Di antara pelbagai idea - vegetarianisme, makanan mentah, makan keluar adalah teori berdasarkan keengganan pemakanan untuk memperbaiki jiwa dan tubuh anda. Terdapat pendapat bahawa aktiviti teoretikal itu bertentangan dengan undang-undang alam, kerana semua bahan yang berguna organisme menerima dari luar, dan hanya sebahagian kecil mampu memproduksi sendiri. Terdapat dua penjelasan yang mungkin untuk teori undang-undang:

 1. Tubuh mampu menghasilkan semua bahan yang diperlukan tanpa penyertaan bakteria yang hidup di dalamnya, tetapi versi yang sama menunjukkan bahawa organisma semacam itu dalam fisiologi adalah berbeza dari semua orang lain di planet ini.
 2. Tubuh tidak lagi memerlukan nutrien, vitamin dan unsur, iaitu. menyesuaikan diri dengan kewujudan tanpa mereka, tetapi ini tidak dapat dijelaskan dari sudut pandang fisiologi.

Apa sajian makan?

Siapa pranod dan apa jenis hidangan dimasukkan ke dalam dietnya? Tertarik dengan teori ini, persoalannya timbul bahawa mereka makan pranoods. Penolakan makanan dan air membayangkan puasa, tetapi untuk diet pranoyada terdiri daripada komponen berikut:

 • tenaga kosmik;
 • udara;
 • tenaga solar.

Oleh kerana makanan rohani itu membolehkan pemeliharaan hidup - tidak ada jawaban yang tegas. Terdapat teori yang tidak terbukti bahawa bakteria yang ada di dalam tubuh manusia mampu menghasilkan vitamin, vitamin, asid amino yang diperlukan untuk aktiviti penting, dan dengan itu, tanpa mengecualikan kepercayaan mendalam dalam pandangan dunia mereka, mungkin terdapat pranat.

tranomania apa itu

Ketenangan?

Sebelum menjadi pranodom, penting untuk mempelajari sebanyak mungkin maklumat mengenai arah falsafah yang tidak tradisional. Dengan hanya melepaskan makanan, anda boleh mengehadkan badan anda menjadi nutrien, yang boleh membawa kepada akibat yang tidak boleh diperbaiki atau kematian. Kelaparan, atau pengurangan secara beransur-ansur dalam bilangan kalori - bukan peralihan kepada perayaan. Di sini, aspek-aspek berikut adalah penting, yang setiap orang tidak boleh selalu memahami:

 • komponen rohani;
 • meditasi;
 • mencari tenaga dalaman.

Kebenaran - Mitos atau Realiti

Tidak sekali-kali mereka cuba menyedari pendedahan praneys:

 • wawancara yang disusun,
 • mencipta rancangan realiti,
 • meletakkan wakil falsafah ini di bawah pengawasan doktor dan kamera video.

Cukup aneh, hasilnya dalam semua kes adalah berbeza. Seseorang dari pranodov untuk tempoh yang lama kelaparan jauh lebih teruk kesihatan, dan seseorang tetap ceria. Menurut beberapa laporan, dalam kes kedua peserta eksperimen tidak selalu di bawah pemerhatian. Tidak kira bagaimana mereka cuba membuktikan kebenaran mereka, hasil yang membawa maut dari para pengikut prestasinya menimbulkan persoalan sama ada untuk membahayakan nyawa mereka demi mengikuti pandangan orang lain.

Kebenaran dan kebolehan luar biasa

Menurut teori kesederhanaan, pemakanan dengan cahaya dan prana dapat memberi seseorang tenaga batin tambahan, kekuatan, dan membersihkan karma. Pengikut pandangan dunia ini percaya bahawa prana dapat menyuburkan tubuh seseorang, menyokong fungsi penting dan fungsi asasnya. Semua ini membolehkan seseorang mempunyai kebolehan super dan menjadi lebih berkekalan - pada pendapat praneys.

Perhatikan fakta bahawa bukti saintifik belum dijumpai, tetapi ada contoh keadaan terbalik:

 • kelemahan;
 • mengantuk;
 • kelesuan;
 • kemunculan pelbagai masalah kesihatan.

Kebenaran dan sukan

Ramai orang akan mengatakan bahawa memasak dan bangunan badan benar-benar tidak serasi. Organisma ketika melakukan olahraga, terutama usaha fisik yang kuat, memerlukan sejumlah besar energi dan bekalan nutrisi, dan dalam hal puasa, bagaimana untuk mendapatkan jumlah tenaga yang diperlukan? Pendapat mengenai isu ini dibahagikan dan datang ke konsensus sepenuhnya dikesampingkan.

Pengamal pranodah akan menjawab - dengan prana orang itu akan menerima bekalan tenaga, ketabahan, kemampuan supernormal yang sama, yang bersama dengan falsafah akan membolehkan seseorang mencapai hasil yang diinginkan. Harus diingat bahawa gagasan semacam itu boleh membawa kepada akibat yang tidak boleh diperbaiki, kerana puasa dan latihan fizikal yang keras dapat menafikan kemungkinan tubuh manusia.

mengamalkan pranoid

Buku mengenai prabukan

Buku mengenai kesopanan adalah sumber maklumat tentang pandangan dunia yang sukar difahami. Secara umum, ia mengandungi:

 • falsafah pranoods;
 • pandangan dan kepercayaan mereka;
 • banyak contoh dari pengalaman peribadi.

Berikut adalah beberapa buku yang dikhaskan untuk kesenangan:

 1. Jasmukhin "Pranic food". Di dalam buku ini, anda boleh mencari aspek positif dan negatif dari jenis pemakanan alternatif ini, kaedah peralihan kepadanya, prinsip pembersihan rohani tubuh.
 2. V.A. Shemshuk "The Sun and Truthfulness". Buku pengarang yang dimaksudkan akan membolehkan anda mempelajari beberapa aspek jenis makanan ini, kemudaratan dan manfaatnya, apakah syarat-syarat untuk peralihan kepadanya.
 3. Jericho Sunfire "Sejarah Pahlawan Brittany" - penulis berkongsi pengalamannya beralih kepada jenis pemakanan yang tidak tradisional.

Penulis-penulis ini kadang-kadang mematuhi pandangan seperti itu sendiri, tetapi, seperti mana-mana, teorinya hanya dapat menjelaskan intipati pandangan sedemikian dalam kata-kata, adalah baik untuk menggambarkan esensi dan kegunaannya, tetapi pada hakikatnya segala sesuatu boleh berubah agak berbeza. Oleh itu, sebelum anda tergesa-gesa ke dalam kumpulan falsafah yang tidak diketahui dan tegas mengikuti kepercayaannya, anda perlu mengetahui bukan sahaja kebaikan dan keburukannya, tetapi juga kemungkinan akibat sistem biologi dan kehidupan secara umum.

Nenek moyang terkenal di dunia

Anda boleh menamakan beberapa nama pengikut falsafah ini - Jasmukhin (Ellen Grev), Kejadian Sanfyer, Olga Podorovskaya atau Dmitry Lapshinov. Setiap daripada mereka mempunyai sejarah tersendiri, berkat yang mereka datang ke pranomisasi, mendapat pendapat dan pandangan mereka tentang sistem sedemikian yang luar biasa bagi banyak, pengayaan dunia dalaman dan penyelenggaraan kekuatan fizikal.

Pranonton yang terkenal memimpin gaya hidup aktif:

 • menulis artikel dan buku;
 • berkomunikasi dengan orang;
 • menjalankan blog video;
 • mengambil bahagian dalam persidangan.

Setakat mereka jujur ​​dan benar kepada masyarakat, mereka hanya mengetahui diri mereka sendiri. Ikutilah mereka atau tidak - pilihan hanya untuk orang itu sendiri. Adalah penting untuk diingat bahawa terdapat lebih banyak contoh malang dalam kes ini berbanding yang berjaya, dan kehidupan seseorang dan orang tersayangnya adalah yang paling berharga. Menyedari siapa yang pranoed, seseorang akan memilih untuk dirinya sendiri pandangan dunia tertentu. Mengikuti falsafah, adalah penting untuk tidak melupakan kesejahteraan dan keselesaan individu dan keluarga. Tidak peduli betapa beratnya perdebatan dari pranoods, ketika memilih falsafah sedemikian, kesihatan manusia tidak seharusnya pergi ke latar belakang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 33