Posted on

Bagaimana untuk membuat susu kental

Daripada banyak permata buatan sendiri, minuman bercampur susu adalah di tempat yang istimewa dengan banyak suri rumah. Terdapat beberapa rahsia mengenai bagaimana cara membuat milkshake dengan betul dalam pengisar:

Rahsia 1: Bahagian paling penting koktel adalah ais krim. Ia sepatutnya menjadi plombier dan sebaiknya lebih gemuk. Tetapi dengan jumlah yang penting untuk tidak keterlaluan, ia seharusnya tidak lebih daripada susu.

Rahsia 2: Untuk mempelbagaikan rasa koktail, pelbagai pengisi digunakan. Ia boleh menjadi koko, pisang atau sejenis sirap. Tetapi tidak semua syrup digabungkan dengan rasa susu, contohnya, pudina, oren atau biru kakao. Tetapi anda boleh bereksperimen dengan buah-buahan: mangga, strawberi, dll. Tetapi adalah penting untuk melihat perkadaran. Untuk 250 ml, tidak lebih dari 50 gram buah.

Rahsia 3: Susu tidak boleh menjadi sangat lemak, tetapi sangat sejuk, hampir beku. Jika tidak, es krim hangat akan mencairkan ais krim dan koktel akan menjadi cair.

Dan kini ada resipi, cara membuat susu kocak di rumah dengan ais krim dan tanpa ia.

Vanilla milkshake

Bahan-bahan:

 • susu – 200 ml;
 • ais krim vanila – 150 g.

Persediaan

Kami meletakkan ais krim di dalam mangkuk pengisar, ringan menguli. Jika anda mempunyai pakej ais krim yang besar, agar lebih mudah menaip, masukkan sudu ke dalam air panas, dan kemudian ke dalam ais krim. Tambah susu dan pukul selama dua minit. Kami tuangkan ke dalam gelas, anda boleh menghiasi dengan serbuk kacang atau coklat parut.

Bagaimana membuat milkshake dengan pisang?

Bahan-bahan:

 • kue keju vanila – 100 g;
 • pisang – 200 g;
 • susu – 200 g.

Persediaan

Pisang dibersihkan, pecah dan diletakkan dalam semangkuk pengisar, kami menambah keju kotej dan mengisi susu dengannya. Pukul pertama pada kelajuan rendah untuk mengisar dan mencampur semua bahan. Dan setelah itu, pada kelajuan tertinggi, pukul dalam buih tebal.

Milkshake tanpa ais krim

Kadang-kadang saya mahu memanjakan diri dengan sesuatu yang lazat, tetapi tidak selalu di rumah ada yang lazat, dan kedai-kedai sudah boleh ditutup. Tetapi pasti dalam peti sejuk semua orang akan mendapati bahan-bahan seperti susu dan jem, tetapi ais krim mungkin tidak kekal. Jadi sekarang kami akan memberitahu anda bagaimana membuat milkshake tanpa ais krim daripada produk mudah ini.

Bahan-bahan:

 • susu – 300 ml;
 • sirap buah (atau jem) – 3 sudu besar. sudu.

Persediaan

Susu dibuang ke dalam beberapa hidangan besar dan dimasukkan ke dalam peti sejuk selama 40 minit. Jangan terkejut jika tidak semua susu dibekukan, sebahagiannya akan kekal cair – ini adalah perkara biasa. Kami meletakkan ais krim beku dalam pengisar, tambah sirap rasa yang anda suka. Pukul selama 3 minit. Daripada pengisar, anda boleh menggunakan pengadun. Sekeping sebatan ais akan bercampur dengan komponen koktel koktel dan menjadikannya padat.

Air susu kencang

Terdapat banyak resipi untuk susu kental, tetapi mereka semua berbeza dalam rasa: strawberi, coklat, dan sebagainya, dan kadang-kadang anda mahukan sesuatu yang lazat lazat dan luar biasa. Dalam resipi ini, kami akan bercakap tentang cara membuat kekacang yang tebal dan udara, supaya ia tidak kelihatan seperti yang lain!

Bahan-bahan:

 • krim 33% (atau sayuran untuk sebat) – 70 ml;
 • ais krim – 200 g;
 • susu – 200 ml;
 • disebat krim dalam belon untuk hiasan.
 • bagaimana untuk membuat kudap yang tebal dan udara

Persediaan

Ais krim tidak boleh dicairkan (kerana itu tidak akan menjadi ketumpatan yang tepat), tetapi tidak beku (jika tidak ia akan tetap menjadi biji-bijian dan tidak berubah menjadi jasad homogen), idealnya ia harus sedikit melembutkan. Kami menguli ulang ais krim, tuangkan dengan susu, tambah krim untuk mencambuk dan pukul bersama dengan pengisar atau pengadun selama sekurang-kurangnya 1.5 minit. Koktel harus tepu dengan udara dan peningkatan jumlahnya sebanyak 1.5 kali. Satu lagi terperinci penting susu perlu semestinya sejuk. Sekiranya anda melakukan segala-galanya dengan betul dan mengekalkan perkadaran, koktel akan berubah menjadi tebal dan lapang.

466 77f 062 00c 0b4 45b 8eb c30 53a 252 9c5 03b fa8 fe2 ba0 39d a2b 40d e36 d4b 3b4 859 dc9 717 3cd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *