Posted on

Bagaimana untuk membuat kopi dengan betul

Bagi ramai orang, kopi adalah sifat penting dalam permulaan hari baru. Tetapi bagi kebanyakan mereka, keseluruhan proses membuat minuman harum ini adalah untuk mencurahkan ke dalam cawan kopi segera dan gula dan tuang semuanya dengan air mendidih. Tetapi tentang cara memasak kopi semulajadi, sayangnya, ramai yang tidak meneka. Dan bukan kerana ia adalah sains yang kompleks yang memerlukan kemahiran dan kemahiran istimewa – seseorang semestinya tidak mempunyai waktu pagi untuk memasak secawan kopi.

Tetapi terdapat juga hari, apabila anda tidak perlu tergesa-gesa di mana sahaja, dan anda boleh berehat. Kemudian petua kami tentang bagaimana membuat kopi dengan betul di rumah akan berguna.

Apa yang kita perlukan? Untuk memasak kopi di rumah, anda perlu memasak ayam belanda, sudu panjang dengan pemegang panjang, kopi, gula, dan bahan-bahan lain yang anda merancang untuk menambah kopi. Sekarang katakan beberapa perkataan mengenai kopi. Adalah lebih baik untuk pemula untuk membeli kopi tanah, jadi lebih mudah bagi anda untuk berorientasikan diri anda dalam apa yang harus digiling bijirin yang tepat sekiranya anda melakukannya sendiri. Jika anda tidak menemui kopi seperti itu, atau pada dasarnya ingin membeli biji kopi, maka anda perlu mengisar mereka sebelum memasak. Gunakan penggiling kopi, atau pengisar tangan dengan bekas. Pada peringkat persiapan ini selesai.

Bagaimana untuk membuat kopi di Turki? Arahan langkah demi langkah. Kaedah satu

 1. Dalam cerek anda perlu mendidih air. Kemudian kami menuangkan air masak panas ke Turk, di mana kami akan membuat kopi.
 2. Kami menuangkan kopi ke Turk dengan air. Untuk cawan kopi yang standard, anda perlu mencurahkan 1,5-2 sudu kopi tanah tanpa roller coaster, tetapi pertimbangkan citarasa anda, kerana seseorang suka kopi lebih kuat, dan seseorang yang lemah.
 3. Sekarang tuangkan air rebus dari cerek ke Turk. Jumlah air dalam ayam belanda sepatutnya sama dengan jumlah cawan anda. Tetapi pada masa yang sama, paras air maksimum di Turk adalah tahap titik paling sempit (isthmus). Kami menarik perhatian anda bahawa perlu mencurahkan air mendidih, tetapi hanya hangat, jika tidak, anda akan merosakkan minuman itu, belum lagi langsung mendidih.
 4. Kami meletakkan Turki dengan air di atas api dan menunggu. Anda tidak perlu melepaskan masa apabila kopi hampir mendidih. Iaitu, ia belum mula mendidih, tetapi akan bermula. Pada ketika ini anda perlu mengambil kopi dari api. Masih perlu memantau tahap buih. Sebaik sahaja dia mula bangkit – kopi sudah siap.
 5. Jangan tergesa-gesa untuk segera tuangkan minuman yang telah selesai menjadi cawan, biarkan selama beberapa minit. Kemudian tuangkan kopi ke dalam cawan, tambah gula secukup rasa.

Bagaimana untuk memasak kopi? Resipi untuk yang kedua

 1. Kami memanaskan Turki dengan api. Jangan panaskannya, tetapi hanya sedikit memanaskan badan – 30-40 saat pada api kecil cukup. Jika anda meletakkan Turk yang baru dibasuh di atas api, yang masih basah dari dalam, kemudian hangatkan sehingga air menguap sepenuhnya.
 2. Kemudian kita tuangkan kopi ke Turki. Jumlah yang anda tentukan, secara purata, 1.5-2 sudu kopi tanah tanpa slaid.
 3. Segera untuk kopi kami menambah gula secukup rasa. Cara mencuci resipi kopi dengan betul
 4. Coklat kopi dan gula cerah dalam bahasa Turki. Apabila anda melihat bahawa gula mula mencair dan kopi bersama, ini bermakna anda telah cukup goreng. Penggoreng ini menggalakkan pembentukan busa yang baik.
 5. Kami mencurahkan air. Dalam resipi ini adalah lebih baik menggunakan air sejuk, ia boleh direbus, tetapi lebih baik untuk tidak rebus. Tahap air sekali lagi bergantung pada saiz cawan anda, tetapi tidak melebihi tahap tempat sempit Turki.
 6. Sekarang kita sedang menunggu saat buih mula naik, dan kopi akan mendekati mendidih. Apabila ia datang, kami mengambil kopi dari api dan biarkan ia menyedut sedikit. Kemudian tuangkan ke dalam cawan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 10 =