Posted on

bahagian daging babi yang lebih baik untuk shish kebab

Kelahiran yang berjaya hanya dengan kebab shish yang lazat lazat. Oleh itu, penganjur acara itu bertanggungjawab untuk pemilihan daging, pengambilan dan penyediaannya.

Semua orang tahu bahawa daging untuk kebab shish memasak mesti benar-benar segar, dan dalam mana-mana tidak ais krim. Tetapi apa bahagian karkas babi untuk dipilih, supaya kebab shish ternyata lembut, berair dan enak? Mengenai ini dan bagaimana daging untuk kebab shish betul diperap, kami akan memberitahu di bawah.

Bahagian daging babi yang lebih baik untuk membuat kebab shish?

Mana-mana pakar perniagaan shish kebab akan menjawab secara tidak langsung bahawa untuk persiapan shish kebab daging terbaik dari daging babi adalah leher babi. Dari sini anda boleh mendapatkan kebab shish yang paling halus, berair dan lembut yang dimasak di atas api. Daging dari bahagian bangkai babi ini mempunyai beberapa lapisan lemak, yang menyumbang untuk mendapatkan hasil yang ideal. Selain itu, serat daging leher selalu lembut dan lebih lembut daripada yang mereka katakan di kambing atau belakang.

Kadang-kadang ia berlaku bahawa tidak mungkin untuk membeli leher babi untuk kebab shish kerana ketiadaannya pada waktu yang tepat untuk dijual. Apa yang perlu dilakukan dalam kes ini? Benar-benar untuk menolak pemergian yang dirancang pada sifatnya? Atau anda masih boleh membeli sekeping daging babi yang lain dan memasak kebab shish dari itu? Malah, sebagai tambahan kepada leher babi untuk shish kebab, anda boleh membeli daging dari kambing. Ia juga biasanya mengandungi lapisan lemak yang cukup. Tetapi tidak seperti kolar, bilah bahu selalu lebih tegar dan memerlukan masa memasak yang lebih lama. Ini boleh diperbetulkan oleh pengasam yang lebih agresif, yang melembutkan serat daging dengan baik. Ini adalah campuran pedas berdasarkan kefir, air berkarbonat mineral, di mana ia disyorkan untuk mengasinkan daging selama sehari. Untuk kesan yang cepat, anda boleh menggunakan pengasam berdasarkan kiwi, daging yang ditambah kepada daging selama beberapa jam sebelum menggoreng kebab shish. Jus buah tropika ini akan melakukan keajaiban dan membuat daging sangat lembut. Tetapi dalam kes ini, tidak disyorkan untuk memastikan penyediaan shish kebab dalam perapian seperti ini selama lebih dari dua jam, jika tidak, daging hanya boleh dimakan.

Ada juga yang menggunakan daging babi yang dicincang atau dicincang untuk kebab shish. Daging dan leher seperti itu lembut dan lembut, tetapi strukturnya selepas memasak jauh lebih kering dan untuk mencapai juiciness yang lebih besar daripada kolar itu, ia tidak akan mungkin walaupun dengan pengasinan kelas pertama. Walau bagaimanapun, kebab shish dari karbonat juga mempunyai penyokongnya. Di antaranya, mereka yang menghormati hidangan yang kurang lemak, rendah lemak, kerana lapisan lemak dalam daging sememangnya sangat jarang berlaku.

Dengan daging telah ditakrifkan dan sekarang anda tahu apa bahagian daging babi lebih baik diambil untuk kebab shish. Ia tetap hanya untuk mengasinkannya sebelum menggoreng selama beberapa jam. Seterusnya, kami menawarkan variasi set rempah dan rempah yang paling standard untuk merapikan kebab shish. Perhatikan bahawa pengasam ini lebih sesuai untuk kerah, kerana ia bertujuan lebih untuk memberikan rasa rasa, bukannya untuk melembutkannya.

Bagaimana cara terbaik untuk mengunyah kebab shish kebab?

Bahan-bahan:

Pengiraan 3.5 kg leher babi:

  • mentol mentol sederhana - 5 pcs.;
  • minyak bunga matahari tanpa wangian - 85 ml;
  • kacang hitam lada - 17 pcs;
  • Kacang ketumbar - 17 pcs;
  • kemangi kering - 0.5 tsp.
  • Yourme kering - 1 secubit;
  • Paprika merah tanah - 1 sudu teh;
  • daun laurel - 2 keping;
  • garam besar - 40 g atau secukup rasa.

Persediaan

Mulailah jeruk kebab shish, bilas leher babi dengan air sejuk, kering dan potong ke dalam kepingan sederhana (kira-kira saiz kotak korek api). Kami meletakkan daging dalam mangkuk, tambah garam dan dari bahagian babi yang lebih baik untuk membuat kebab shish campurkan dengan teliti. Sekarang gulungkan kacang dan kacang ketumbar dalam mortar dan musim dengan daging yang telah dihancurkan oleh massa. Tambah basil kering yang sama dan thyme, buang paprika tanah dan daun bay, tambah minyak bunga matahari dan campurkan.

Pada akhir fasa persiapan, kami membersihkan mentol, memotongnya ke dalam bulatan, membongkar mereka ke dalam cincin, kami menguli dengan beberapa tangan dan dicampur dengan daging.

Babi yang diasinkan perlu di dalam peti sejuk, tetapi kira-kira sejam sebelum menggorengnya mesti diperoleh dan dikekalkan pada keadaan bilik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 50