Posted on

bru dari beri

Pembancuhan yang mudah dari beri adalah minuman kegemaran ramai wanita. Rasa berry yang menyenangkan sentiasa mencipta perasaan hangat dan hangat, yang boleh dilewatkan pada musim sejuk. Tetapi tidak perlu berlari untuk sebotol minuman keras ke pasaran terdekat, selepas semua, selepas membaca artikel ini, anda boleh menyediakan minuman berry sendiri, kerana kemudiannya kita akan bercakap mengenai cara menyediakan minuman beri di rumah.

Resipi untuk vodka dari vodka

Mari kita mulakan, mungkin, dengan resipi yang paling mudah berry vodka berdasarkan vodka. Vodka berkualiti jauh lebih baik daripada alkohol, yang bermaksud bahawa perhimpunan untuk segelas minuman berdasarkan asasnya akan berlalu tanpa akibat. Terutama, vodka lebih mudah dibeli daripada jumlah alkohol yang mencukupi.

Bahan-bahan:

 • vodka - 2 liter;
 • gula - 1 kg;
 • Strawberi - 350 g;
 • raspberry - 350 g;
 • blueberry - 350 g;
 • currant - 350 g.

Persediaan

Strawberi dibasuh dengan teliti, dibersihkan dari batang dan dikeringkan. Kami meletakkan beri di bahagian bawah enamel, plastik atau barangan kaca, kemudian taburkan 250 gram gula dan tutup leher kalis air. Biarkan beri ditapai dengan gula di tempat yang hangat selama 2 minggu. Sekarang tambah raspberry strawberi dan blueberry, sekali lagi tidur semua 250-300 gram gula dan tutup balang dengan kasa, kemudian tambahkan currant. Selepas beri currant ditambah, ia tetap untuk mencurahkan gula yang tinggal dan biarkan jisim beri dalam panas selama 2 minggu lagi. Sekarang jisim berry boleh dituangkan dengan vodka dan dibiarkan selama sebulan dalam keadaan sejuk: ruang bawah tanah sangat sesuai untuk menegaskan minuman.

Tuang berry siap hanya boleh ditapis melalui beberapa lapisan kasa dan botol. Sebelum berkhidmat, pengisian daripada buah beri yang berbeza harus diinfakkan 2-3 bulan dalam kesejukan.

Pembuangan beri pada alkohol

Bahan-bahan:

 • berry gooseberries - 1 g;
 • raspberry - 250 g;
 • alkohol (70%) - 2 liter.

Persediaan

Kami meletakkan beri gooseberry dalam balang atau botol, mengisi kapasiti pilihan dengan separuh. Beri dituangkan dengan alkohol dan tinggalkan selama 1 bulan. Selepas masa untuk gooseberries menambah raspberi dan menegaskan seminggu lagi. Raspberry siap dibuat perlu ditapis melalui beberapa lapisan kain kasa, kemudian botol.

Bagaimana untuk membuat berkhasiat beri cepat?

Sekiranya anda perlu bijak dan menyediakan minuman untuk berkhidmat di atas meja dalam masa kurang dari sehari, kami mencadangkan untuk mencuba resipi tegap untuk pengisian beri. Untuk resipi, gunakan sebarang buah yang ada dalam jumlah yang dikehendaki dan vodka yang baik.

Berry pound ke dalam botol kaca dengan dinding tebal dan letakkan botol dalam periuk. Isikan periuk dengan air untuk menutup botol sebanyak setengah atau 2/3. Letakkan kuali dengan botol di atas api dan masak selepas mendidih pada api sederhana selama 4-5 jam, ingat untuk mencurahkan air panas kerana ia menyejat. Pada akhir masa, anda akan melihat bagaimana jus terbentuk di dalam botol. Ia perlu disejukkan, dikeringkan dan dicairkan dengan vodka pada kadar jus 60% sebanyak 40% vodka. Sekarang maniskan gula mengisi: 300 gram gula per 1 liter minuman - nisbah ideal. Kami mencurahkan makanan berkhasiat dari beri dalam botol dan biarkan berdiri pada suhu bilik selama 7-8 jam.

Menuangkan buah beku

Bahan-bahan:

 • beri - 400 g;
 • Mengisi beri beku

 • vodka - 500 ml;
 • gula - 200 g.

Persediaan

Beras dibasuh dan kering dibuang ke dalam tanah liat atau hidangan seramik, sesuai untuk penaik. Kami tidur dengan gula beri dan tuangkan vodka agar tidak sampai ke tepi periuk kira-kira satu sentimeter. Kami menutup periuk dengan tudung, dan menutup tepi tudung dengan doh supaya alkohol tidak keluar dengan stim semasa pemanasan. Panaskan ketuhar hingga 80 darjah dan letakkan periuk di dalamnya selama 5-6 jam. Prepackage ditapis dan disejukkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 30 =