Tarikan Luxembourg | proektdem.com

Tarikan Luxembourg

tarikan tarikan luxembourg

Melangkah ke negara-negara Eropah dan membuat visa Schengen, anda boleh melawat satu negeri kecil dengan sejarah seribu tahun - Luxembourg. Seluruh kota sepertinya telah berhenti di Abad Pertengahan: banyaknya istana dan biara, monumen dan muzium, taman-taman terpelihara. Dari perjalanan ke luar negara, kami sentiasa membawa sebilangan besar gambar di mana tempat rehat paling menarik ditangkap. Anda boleh membuat laluan terlebih dahulu untuk mengetahui apa yang harus dilihat di Luxembourg.

Tarikan utama Luxembourg

Walaupun Luxembourg merupakan negara kecil di Eropah, ia mempunyai sesuatu untuk melawat: Bridge of Adolf, angka Golden Lady, Casemates Petrus, istana Luxembourg (contohnya, besar Ducal Palace), Gereja St Michael, St. Peter dan Paul gereja, Katedral Luxembourg Our Lady of abad ke-17, Tannery Muzium bru seni, kanak-kanak Wonderland Park dalam Betemburge.
Di pekan kecil Welz terdapat patung dewi kebebasan.

Dan seluruh Luxembourg kaya dengan ruang hijau. Oleh itu, jika anda tidak merancang untuk melawat monumen-monumen bersejarah dan tempat-tempat yang tidak dapat dilupakan di negeri ini, maka hanya berjalan kaki di taman-taman, rizab di Luxembourg dan sekitarnya, anda boleh berehat dengan baik.
Kawasan kecil diduduki oleh apa yang dipanggil "Little Switzerland" - zon semulajadi khas, serupa dengan real Switzerland: hutan padat, medan berbatu, banyak aliran kecil.

tarikan-tarikan luxembourg2

Istana Grand Ducal di Luxembourg

Istana ini merupakan tarikan utama Luxembourg. Pada mulanya ia dibina sebagai dewan bandar - sebuah badan kerajaan tempatan. Hanya pada tahun 1890 Grand Duke dan keluarganya mula tinggal di kediaman itu. Dalam hal ini, arkitek Charles Ardenne dan Gideon Bordio mencipta sayap baru bangunan itu.

Semasa pemerintahan rejim Nazi, istana itu digunakan sebagai platform konsert dan kedai minuman. Hasil daripada aplikasi yang tidak rasional ini, banyak karya seni dan perabot telah rosak, yang berfungsi sebagai hiasan dalaman dan dibuat untuk memerintahkan.

Selepas berakhirnya Perang Dunia II, istana itu sekali lagi dianggap sebagai rumah utama ketua negara.

Pada masa ini, Grand Ducal Palace menganjurkan acara rasmi dan persidangan politik.

tarikan tarikan luxembourg3

Katedral Notre-Dame di Luxembourg

Katedral ini terletak di dataran utama Luxembourg. Ia didirikan pada abad ke-17, dan gaya senibinanya adalah campuran Renaissance dan late Gothic.

Originally katedral adalah Gereja Kolej Jesuit, dan kemudian - gereja St Nicholas, dan hanya pada tahun 1870, apabila negara itu sendiri menjadi keuskupan, gereja menjadi sebuah gereja Our Lady.

Pada Ahad kelima selepas bermulanya Paskah, jemaah haji dari seluruh dunia datang ke katedral untuk menyentuh imej Our Lady of Consolation of the Afflicted. Pada mulanya, patung itu dibawa dengan laluan yang sama seperti sembilan abad yang lalu, maka ia diletakkan di atas mezbah dan dihiasi dengan bunga. Selepas itu para jemaah dapat mendekatinya.

Di katedral terdapat peti besi pengebumian di mana Duke Grand dimakamkan bersama anggota keluarganya. Juga di dalamnya adalah makam Count John Blind dari Luxembourg.

tarikan tarikan luxembourg4

Jambatan Adolf di Luxembourg

Jambatan itu menerima namanya sebagai penghormatan kepada Duke, yang memerintah negara pada awal abad ke-20 dan dengan tangannya sendiri meletakkan batu pertama pada tahun 1900. Pembinaan berlangsung selama tiga tahun. Ketinggian jambatan adalah 153 meter.
Hari ini ia adalah jambatan batu terbesar di Eropah.

Ia adalah pautan, kerana ia menghubungkan dua wilayah Luxembourg - Upper dan Lower City.

tarikan luxembourg5

Luxembourg adalah sebuah negara kecil dengan sejarah yang menarik. Setelah melawat negeri ini, anda akan mengenali sejarah Zaman Pertengahan, sebagai pemandangan utama kota yang paling mencerminkan semangat zaman. Bangunan moden selaras dengan suasana yang dicipta di sini.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: