Posted on

Ungu dalam Psikologi

Ungu menggabungkan keanggunan biru dan tenaga merah. Itulah mengapa ungu, bersama-sama dengan ungu, sentiasa dikaitkan dengan royalti.

Warna Violet mempunyai pelbagai makna, contohnya: pengetahuan, akal, ketenangan, semangat keagamaan, kerendahan hati. Di samping itu, warna ini bermaksud usia tua, nostalgia, kesedihan dan berkabung.

Makna warna adalah ungu

Shade ini adalah transendental. Selalunya makna ungu dikaitkan dengan misteri. Ia melambangkan memori dan nostalgia, serta harmoni percanggahan. Warna Violet dikaitkan dengan pasif, sikap acuh tak acuh dan, sebagai peraturan, dengan maksud "semua sama" perkataan "ungu" digunakan. Tidak hairanlah mereka berkata: "Saya semua ungu."

Nilai ungu dalam psikologi menentukan bukan sahaja perpaduan negations dan bertentangan, tetapi juga kemusnahan, pembubaran bertentangan dan penciptaan yang baru. Inilah misteri ungu keseluruhan. Bagaimanapun, bersama-sama dengan kombinasi sifat merah dan biru, keinginan dan penerimaan, warna violet dalam psikologi melambangkan kedua-dua terdedah dan sensitif. Seorang gadis yang suka warna ini, cenderung untuk menjalani gaya hidup bermimpi dan membina realiti sendiri, hanya difahami dengannya, dengan prinsip, peraturan dan nilai-nilainya. Orang-orang "ungu" mempunyai gerak hati yang tulen, mereka tidak berusaha keras untuk jawatan tinggi, mereka tetap di luar dan sering kali menjadi peranan penasihat rahsia kepada pemimpin. Sebagai peraturan, pengaruh orang ramai "violet" tetap tidak disedari, tetapi ini tidak menghalang mereka daripada mencapai matlamat mereka.

Nilai ungu di pedalaman

Reka bentuk dalaman harus menggabungkan pelbagai faktor untuk kesenangan dan memastikan keselesaan orang yang tinggal di sana. Segala-galanya penting dalam reka bentuk dalaman, dan lampu yang sesuai, dan pemilihan warna, dan susunan perabot. Di pedalaman, nilai warna sangat besar, karena setiap warna, setiap warna mempunyai arti tertentu, menciptakan kesan. Warna ungu di pedalaman merangkumi sejuk di dalam warna kebiruan dan kehangatan dalam kemerahan. Nada ungu gelap kelihatan megah, kaya, tetapi suram, dan nada cahaya menciptakan suasana tenang. Adalah dipercayai bahawa untuk kawasan pedalaman warna ungu agak berat. Terdapat pendapat bahawa warna ungu di pedalaman, menjengkelkan sistem saraf dan bertindak pada orang yang menyedihkan. Kehilangan ketara seseorang di dalam bilik ungu boleh menyebabkan kemurungan. Oleh kerana warna ungu itu beragam, kemudian gunakannya di kawasan pedalaman, anda harus berhati-hati dengan berhati-hati. Tetapi jika anda semua suka warna ini, anda harus menggunakannya sebagai garis kontur atau sebagai titik aksen yang kecil.

Nilai ungu dalam pakaian

Juga, dengan berhati-hati, seseorang juga harus merawat pilihan pakaian dalam almari pakaian anda. Antara pelbagai warna dan warna, mari kita perhatikan pentingnya ungu dalam pakaian. Pakar psikologi mengatakan bahawa warna ini dalam pakaian dipilih makna bunga berwarna unguGadis-gadis adalah romantis dan sangat feminin, mempunyai intuisi dan rasa yang baik. Malah, ungu adalah simbiosis warna biru (bertenaga dan cerah) dan berwarna merah (bersemangat dan hangat), yang melahirkan naungan baru. Warna ini dalam pakaian akan menunjukkan beberapa tipu muslihat, misteri dan keharmonian batin, serta sifat percubaan dan keinginan untuk mencapai matlamatnya walaupun segala-galanya. Pakaian ungu akan menekankan ketidakpedulian, detasmen dan misteri. Pakaian-pakaian ini akan kelihatan harmonis pada brunettes. Bagaimanapun, kelebihan pakaian berwarna ungu boleh menyebabkan keinginan untuk bersara dan berkomunikasi dengan orang lain sekurang-kurangnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 78