Posted on

apa yang perlu diberikan kepada kanak-kanak selama 3 tahun

Hari ulang tahun ketiga kanak-kanak itu boleh dianggap ulang tahun ulang tahun. Tiga tahun adalah usia ketika bayi tidak lagi hanya boneka kecil, bersukacita dalam belon. Dia sudah dapat mengingati peristiwa, lebih suka orang tertentu, boleh meminta dia untuk membelikannya hadiah khusus. Hari lahir yang ketiga ialah hari cuti ketika orang kelahiran dan tetamu kecilnya dapat mengatur meja berasingan dengan hidangan kanak-kanak. Ini untuk memastikan anak anda berasa seperti seorang wira hari ini.

Untuk mengatur percutian untuk bilik kanak-kanak atau keseluruhan apartmen tidak begitu sukar. Hari ini, bermacam-macam set untuk merayakan hari jadi sangat luas sehingga ibu saya hanya perlu membuat keputusan mengenai topik itu. Keadaan ini lebih rumit dengan hadiah. Dalam usaha untuk memutuskan apa yang harus diberikan kepada anak selama 3 tahun, ia agak bernilai menggali ke dalam ciri-ciri psikologi zaman ini. Pertama, bayi lebih suka permainan cerita, memperkenalkan dirinya sebagai pemandu kereta bapa, maka ibunya menyiapkan makan malam. Kedua, anak tidak lagi memerlukan pembantu untuk permainan. Dia cukup berupaya untuk mendispens dengan ibu. Ketiga, dia tertarik pada kelas yang memerlukan latihan pemikiran dan pemikiran logik.

Mainan apa yang menarik untuk kanak-kanak berusia 3 tahun?

Lupakan harish mewah, mainan dan tedders. Hiburan sedemikian tiga tahun tidak lagi menarik. Sudah tiba masanya untuk mainan interaktif yang dikendalikan oleh konsol, butang, tuil. Muzik dan mainan pendidikan yang menarik tidak akan dibiarkan tanpa perhatian.

Jika sebelum seks anak ketika memilih hadiah tidak memainkan peranan khusus, maka pada usia tiga tahun, anak-anak sudah mengetahui dengan jelas tentang hal ini. Anak-anak lelaki itu menukarkan mesin taip, dan gadis-gadis membayangkan diri mereka sebagai anak patung dan anak anjing mereka.

Sepuluh idea hadiah terbaik untuk kanak-kanak dalam 3 tahun

  1. Dalam tiga tahun, kanak-kanak memahami bahawa dinding dan bapa dokumen - bukan tempat terbaik di mana anda boleh menunjukkan imaginasi. Kanak-kanak akan gembira dengan pelbagai alat tulis (album, cat, penanda, pensel, lukisan papan, dll.). Beli meja plastik-pengubah dengan papan yang bertukar ke atas meja.
  2. Hadiah "unisex" akan menjadi satu set mosaik dan teka-teki, pereka. Perhatikan saiz bahagian. Pertama, kanak-kanak itu masih sukar untuk mengumpul barang-barang kecil, dan kedua, keselamatan - di atas semua!
  3. Majalah kanak-kanak dengan ilustrasi cerah besar, buku kadbod dan buku teka-teki adalah mainan pendidikan yang sangat baik untuk kanak-kanak dari 3 tahun ke atas. Ini bukan tentang membaca (walaupun tidak ada gunanya untuk mengurangkan potensi ingatan visual), tetapi tentang keredaan renungan. Little "pochemchki" pasti akan mengisi ibu bapa dengan soalan tentang apa yang mereka lihat di halaman buku.
  4. Pakar psikologi mengesyorkan menambah koleksi hiburan kanak-kanak dari usia 3 tahun dengan mainan muzik yang mempunyai kesan yang bermanfaat dalam pembangunan pendengaran. Ia boleh menjadi alat muzik kanak-kanak, anak patung beruang, beruang dan juga mesin taip.
  5. Hadiah yang bagus, tetapi agak mahal akan menjadi mainan interaktif untuk kanak-kanak berusia 3 tahun yang mengajar untuk berkomunikasi dengan orang lain. Bercakap anak kucing dan anak anjing harus dijaga, dan anak patung yang boleh berjalan akan menjadi teman wanita yang terbaik. Hadiah semacam itu kepada seorang gadis selama 3 tahun pasti akan disukainya.
  6. Hadiah terbaik untuk lelaki selama 3 tahun adalah kereta elektrik. Penjelasan di sini adalah berlebihan. hadiah kepada seorang gadis selama 3 tahun
  7. Toy menyediakan permainan peranan yang membolehkan anak-anak dijelmakan semula sebagai tukang masak, anggota bomba, doktor sentiasa relevan. Stereotip - diketepikan: budak itu juga mempunyai hak untuk bermain dalam pendandan rambut, dan gadis itu - dalam mekanik kereta.
  8. Pakaian. Ya, ya! Pada usia ini, kanak-kanak sudah memahami dengan sempurna apa yang "cantik". Dan walaupun ia ...
  9. Kanak-kanak berusia tiga tahun suka kartun, jadi koleksi cakera akan sangat berguna.
  10. Apa yang paling suka kanak-kanak? Sudah tentu, gula-gula! Hanya jangan lupa tentang rasa perkadaran.

Dan yang paling penting - buat anak pada hari ini adalah suasana yang dia tahu bahawa planet ini berkisar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3