Posted on

Kotak hiasan kain - satu cara untuk mencipta benda eksklusif dari objek utilitarian mudah. Dalam kelas induk yang disebutkan di atas, kami akan memberitahu anda betapa cantiknya untuk menempelkan kotak kadbod dengan kain.

Kotak yang dibalut dengan kain dengan tangannya sendiri boleh berfungsi sebagai peti mati untuk menyimpan pelbagai jenis barang, kraf tangan, mainan, linen, kasut, dan lain-lain. Disampaikan sebagai hadiah, kraftangan yang menawan pasti akan menyenangkan wanita atau gadis yang dia maksudkan.

Bagaimana untuk melekatkan kotak dengan kain Bagaimana untuk melekatkan kotak dengan kain2

Bagaimana untuk membungkus kotak dengan kain?

Anda perlu:

 • kotak;
 • kain yang agak padat dengan dua warna, kapas yang lebih baik;
 • pita pelekat dua sisi;
 • pelekat untuk fabrik;
 • gunting;
 • kord pada warna kain (atau warna yang berbeza);
 • awl.

Kelas induk:

 1. Jika kotak dengan sudut lurus dan penutup segi empat tepat diambil sebagai asas, maka agak mudah untuk mencari butiran pada kain: anda perlu mengukur sisi dan menambah sisi dan hem. Bulat dekorasi, kotak bujur agak susah payah. Dalam kes kami, kotak mempunyai penutup berbentuk, jadi kami akan melekat kain, menyambungkan seluruh kotak dan tudung.
 2. Bagaimana untuk melekatkan kotak dengan kain3

 3. Kami meneruskan untuk menyelesaikan bahagian bawah kotak. Di semua sudut kami melekatkan pita pelekat dua sisi, menggenggam kedua belah sudut.
 4. Bagaimana untuk melekatkan kotak kain4

 5. Kotak diletakkan berdekatan dengan pusat kain utama, tetapi kami mengambil kira bahawa terdapat lebih banyak tisu di sisi tudung.
 6. Bagaimana untuk melekatkan kotak kain5

 7. Bendakan perkara itu dari semua pihak, menonjolkan semua relief di bahagian bawah. Adalah penting untuk memastikan bahawa kain itu terletak sekejap mungkin apabila terpaku. Di beberapa tempat, jika perlu, anda boleh meletakkan lipatan simetri. Perkara mesti sebahagiannya meliputi bahagian dalam bahagian bawah kotak. Lebihan kain di bahagian bawah potong. Di sebelah kiri dengan salah satu sisi panjang penutup kain penutup, juga menyoroti semua relief dan membongkok kain ke dalam. Sekiranya perlu, kita ambil kain dengan gam.
 8. Bagaimana untuk melekatkan kotak kain6

 9. Kami mengambil bahan yang dimaksudkan untuk hiasan dalaman kotak. Kami membina sekeping segi empat tepat untuk bahagian dalam kotak dan melingkari bentuk untuk penutup. Kami memotong butiran dari kain. Kami melekatkan bahagian di dalam tudung. Menggunakan bahagian segiempat tepat, menghiasi bahagian bawah kotak.
 10. Bagaimana untuk melekatkan kotak kain7?

 11. Kami menembusi penutup kapsul di dua tempat, menarik tali hiasan. Kami menetapkan di sebalik dengan bantuan knot. Ia akan menjadi pen. Anda juga boleh, dengan membuat knot-tebal knot pada akhir kord, lem mereka langsung ke tudung, tetapi perhatikan bahawa dalam kes penggunaan tetap peti mati, pengendalian seperti boleh dikeluarkan.

Bagaimana untuk melekat pada kotak kain8

Setelah diamalkan dalam pengetatan kotak berbentuk mudah, anda boleh beralih ke bentuk yang lebih rumit. Kami menawarkan pilihan untuk menghias kotak dengan kain.

Bagaimana untuk melekatkan kotak kain9 Bagaimana untuk melekatkan kotak kain10
Bagaimana untuk melekatkan kotak kain11 Bagaimana untuk melekatkan kotak kain12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 17