Posted on

Nah, musim sejuk, dan ini bermakna sekali lagi, salah satu soalan yang paling mendesak lagi adalah sebelum ibu bapa: kostum karnival untuk kanak-kanak untuk pesta Tahun Baru. Tetapi semua arnab dan serigala yang sama, lanun, India dan musketeer, mengulangi dari tahun ke tahun, bosan dengan pesanan. Tetapi ada pilihan yang sangat asli - untuk menjahit guaman asing. Topik ini tidak habis-habis, kerana idea untuk prestasi adalah jumlah yang luar biasa. Kami pasti bahawa anak anda akan kelihatan sangat luar biasa! Jadi, kami akan memberitahu anda cara membuat kostum asing.

Kostum alien dengan tangannya sendiri: idea 1

Ini mungkin cara paling mudah untuk membuat kostum Tahun Baru seorang asing. Anda perlu:

 • pakaian untuk lukisan premis, boleh didapati di gedung gedung;
 • jaringan untuk tingkap;
 • getah buih;
 • mata dari pegangan;
 • bola plastik.
 1. Pakaian harus dijahit di bawah kanak-kanak: perlu memendekkan lengan baju dan kaki celana dan meletakkannya pada jalur elastik.
 2. Kemudian kita terlibat dalam tengkorak alien masa depan. Kami memotong bulatan dengan diameter 20-25 cm dari parolon, mengumpulnya dengan benang di sepanjang tepi ke dalam bola dan mengetatkannya dengan mesh untuk tingkap. Tepi grid tingkap dikumpulkan di pusat, di mana kita kemudian menjahit bola plastik.
 3. Kostum alien dengan tangannya sendiri1

 4. Lakukan dengan cara yang sama mata kedua. Menjahit mereka ke hud di tepi. Potong jaring untuk jahitan yang dijahit ke hud, kemudian menutup muka.
 5. Dari jaring untuk tingkap kita memotong dua oval. Di bahagian belakang pakaian, kami membuat sayap vertikal lebih kecil daripada oval dari jaring. Kami menjahit grid untuk tingkap di sana - sayap luar biasa dari orang asing diperolehi.
 6. Kostum alien dengan tangannya sendiri2

 7. Jaring ini juga boleh dijahit di dalam seluar supaya kanak-kanak tidak berpeluh pada matinee.
 8. Untuk memberikan imej kostum karnival seorang asing yang lebih tersendiri, kami memotong getah buih dua tangan tambahan, kami menutupnya dengan sisa kain pakaian dan grid tingkap. Kami meletakkan tangan kami di sisi pakaian.

Selesai!

Kostum alien dengan tangan sendiri3

Kostum Tahun Baru orang asing dengan tangan mereka sendiri: idea 2

Kostum alien, yang dijahit dari kain kain berkilat, akan kelihatan seperti paling berkesan. Pilihan ini sesuai untuk wanita yang memiliki mesin jahit. Ia adalah perlu untuk menjahit jumpsuit, setelah membukanya mengikut corak yang dilampirkan.

saman asing

Kostum alien dengan tangannya sendiri4

Anda boleh menghiasi keseluruhan siap dengan pita reflektif, flap kain terang atau pita.

Kostum alien dengan tangan sendiri5

Kemuncak kostum, tentu saja, adalah tudung yang tidak biasa. Ini boleh menjadi topeng dari gulungan kerajang:

 1. Lembaran foil mesti dilampirkan pada muka.
 2. Kostum alien dengan tangannya sendiri6

 3. Dengan bantuan tekanan, buatlah foil bentuk wajah anda, semua convexities (hidung, pipi, dan sebagainya)
 4. Kostum alien dengan tangannya sendiri7

 5. Kemudian potong lubang untuk mata dan untuk gusi yang akan menjadikan topeng anda di kepala anda.
Kostum alien dengan tangan sendiri8 Kostum alien dengan tangan sendiri9

Pilihan yang mudah hanya untuk memakai kacamata gergasi dan rambut karnival hujan.

Kostum alien dengan tangannya sendiri10

Cap yang luar biasa diperoleh dari jalur dengan tudung pada dahi dan dua kerucut dengan sektor yang dipotong di sisi. Butiran pakaian kepala - kon dan jalur - dipotong pertama dari kain.

Kostum alien dengan tangannya sendiri11 Kostum alien dengan tangan sendiri12

Kemudian mereka terpaku pada kertas tebal dan dijahit satu sama lain.

Kostum alien dengan tangan sendiri13 Kostum alien dengan tangannya sendiri14

Penulis idea topi dan gambar ini Ekaterina Koledenkova

Kostum alien dengan tangannya sendiri: idea 3

Idea yang terakhir ini sesuai untuk kes-kes masa yang singkat, dan pokok Krismas perayaan di hidung. Kami cadangkan menggunakan cara improvisasi. Cara paling mudah untuk membuat kostum asing dari foil. Terdapat ruang untuk imaginasi di sini! Anda akan memerlukan beberapa gulungan foil. Lapisan asas pakaian untuk kanak-kanak adalah lebih baik untuk memilih golf hitam dan kelabu dan bingkap. Kami menutup kerajang dengan semua bahagian yang diperlukan saman: kolar, lengan, tali pinggang, kasut.

Kostum alien dengan tangannya sendiri15 Kostum alien dengan tangannya sendiri16

Anda boleh menggunakan kotak kadbod untuk membuat pakaian, memotong lubang untuk kepala dan tangan dan menutupnya dengan kerajang.

Kostum alien dengan tangannya sendiri17 Kostum alien dengan tangannya sendiri18

Dan tahap akhir adalah tengkorak: menerapkan gagasan yang dijelaskan sebelumnya. Anda boleh membuat topi dengan menerima "tanduk", memutarnya dengan tangan anda.

Kostum alien dengan tangannya sendiri19

Sesuai dan topi lebih sukar dengan beberapa antena.

Kostum alien dengan tangan sendiri20

Nah, menjahit saman asing dari beg sampah hitam atau kelabu lebih mudah. Potong pakej ke segi empat tepat, buat baju jubah panjang. Kami menyambung keping tunik dengan pita pelekat (boleh diperhalini). Untuk kesan yang lebih baik, kostum boleh dihiasi dengan pelekat reflektif, tanda harga. Penekanan khusus harus ditempatkan pada siku, lutut dan bahu, menampal bahagian cerah berwarna biru di sana. Nah, jangan lupa tentang tudung yang bergaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =