Posted on

penapis untuk mesin basuh

Setiap bulan, jika tidak setiap hari, terdapat semua modifikasi baru yang telah dibuat untuk menjadi sebahagian daripada kehidupan sehari-hari mesin basuh. Tetapi tidak kira bagaimana canggih dan sempurna mesin basuh dobi, ia tidak dilindungi dari kesan kekotoran berat yang terkandung dalam air mengalir. Ia adalah kerana tersumbat bahawa kira-kira 90% mesin basuh keluar daripada perintah dan kebanyakan kegagalan berlaku. Itulah sebabnya anda memerlukan penapis air untuk mesin basuh, tujuannya ialah untuk melakukan pembersihan cecair utama sebelum ia menembusi unit. Dalam kebanyakan kes, hanya air sejuk dibekalkan ke mesin basuh, yang dipanaskan secara dalaman. Fahami apa yang menyatakan "pemadat" mesin basuh, asas - melihat ke dalam cerek elektrik, yang hampir sama dengan mesin taip umur. Adalah dipercayai bahawa dengan ketara boleh mengurangkan risiko kegagalan pramatang peranti jika penuras utama untuk mesin basuh digunakan semasa operasi. Betulkah ini, dan apakah variasi mereka? Masalahnya adalah bahawa penapis ini berada dalam kategori harga yang sangat berpatutan, dan beberapa, sebagai tambahan kepada unsur penapis, juga boleh mengandungi kren kerana ia mungkin untuk mencabut unit dari bekalan air.

Jenis penapis untuk mesin basuh

Salah satu daripada variasi yang paling murah dan berpatutan bagi elemen pembersihan air kasar ialah penapis garam atau polifosfat untuk mesin basuh, kami akan membincangkannya. Apabila air melalui kristal natrium polifosfat yang terkandung di dalamnya, air secara beransur-ansur membubarkannya. Proses penyemburan air berlaku kerana sifat semulajadi polifosfat diserap oleh permukaan periferal nuklei magnesium dan kalsium yang terhablur. Hasil daripada proses kimia yang kompleks ini, sebuah filem pelindung dibentuk di bahagian-bahagian mesin basuh. Lapisan pelindung ini sebahagian besarnya menghalang pembentukan sebatian karbonat dalam bentuk skala yang didepositkan oleh lapisan-lapisan berbatu.

Untuk elemen penapis yang lebih moden adalah penapis magnet untuk mesin basuh. Mereka dianggap lebih mesra alam daripada analog polifosfat. Di samping itu, mereka lebih tahan lama dan boleh dipercayai. Penapis magnet sangat berkesan dalam proses kerja, serta prestasi yang tinggi. Mengenai proses pemasangan - ia mudah, seperti, sememangnya, semua elemen lain dari jenis ini. Ciri khas penapis sedemikian adalah keupayaannya untuk menggunakan dan menapis air minuman, yang tidak boleh bermegah dengan unsur polifosfat. Prinsip peranti adalah dalam tindakan medan magnet di atas air. Oleh kerana sifat-sifat pengaruhnya berubah, terdapat penguraian pada tahap molekul magnesium dan garam kalsium, yang, sebenarnya, adalah musuh yang paling buruk dalam mekanisme mesin basuh. Terdapat satu lagi pendapat umum bahawa disebabkan oleh pelembapan air dengan cara ini adalah mungkin untuk menjimatkan banyak pada serbuk deterjen.

penapis di hadapan mesin basuh

Menyambungkan penapis untuk mesin basuh

Sambungan penapis kasar adalah sepenuhnya dalam kuasa sesiapa sahaja yang mempunyai sedikit idea mengenai cara menggunakan perengkuh. Penapis itu sendiri dipasang di hadapan mesin basuh, kerana ia disambungkan ke ketuk berasingan. Untuk mencabutnya dari bekalan air pusat, sudah cukup untuk menutup paip. Untuk memasang penapis untuk mesin basuh, anda perlu benang 3/4 di tepi air, putar penuras di atasnya. Juga hos kilang mesin basuh untuk bekalan air diperlukan, yang dilengkapi dengan kacang, yang direka untuk mengikat 3/4. Ia harus diskrukan ke benang penuras. Itu sahaja, sudah selesai! Seberapa berkesan penapis dipasang kerana kualiti air larian dan, tentu saja, kualiti peranti itu sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 41 =