Posted on

kotej

Dengan bantuan tenunan surat khabar yang popular sekarang, anda boleh membuat dada, bakul, pasu dan banyak kraf lain yang berbeza. Dalam artikel ini anda akan belajar cara membuat rumah menggunakan tiub dari akhbar.

Kelas induk - rumah yang diperbuat daripada tiub akhbar

Anda perlukan:

 • tiub akhbar;
 • kadbod, kertas berat;
 • klip kertas;
 • pakaian baju;
 • gam PVA;
 • cat dan varnis.
 1. Dari kadbod kami memotong dua heksagon yang sama.
 2. rumah daripada tiub akhbar1

 3. Kepada salah satu daripada mereka di sepanjang tepi kami melekatkan tiub pada jarak 1.5-2 cm. Dari bahagian atas kami melekat heksagon kedua. Kami mendapat bahagian bawah dengan pangkalan menegak untuk menenun.
 4. rumah dari tiub2 akhbar

 5. Kami membuat panjang sisi segi enam tepi rumah kadbod atau kepingan padat majalah. Kami mengikat mereka bersama-sama dengan gam atau klip.
 6. rumah dari tiub akhbar3 rumah yang diperbuat daripada tiub akhbar4
 7. Kami meletakkan penyediaan dinding di bahagian bawah. Tiub mengambil secara menegak dan selamat dengan pakaian untuk bahagian atas.
 8. kotak surat khabar5

 9. Kami mula mengetuk bahagian bawah dinding dengan tali biasa yang diperbuat daripada dua tiub. Kami berbuat demikian 4 baris di sekitar perimeter rumah.
 10. rumah yang diperbuat daripada tiub akhbar6

 11. Di tengah-tengah setiap sisi sisi kita meninggalkan 5 tiub secara percuma, dan dengan yang lain kita bekerja. Kami membuat menenun "chintz" secara berasingan di setiap kumpulan sudut tiub menegak, dan kami mempunyai enam (dalam bilangan sudut), berhenti pada ketinggian 2-3 cm dari atas.
 12. rumah yang diperbuat daripada tiub akhbar 7

 13. Di bahagian atas membuat 4 baris tenunan tali dua tiub di seluruh kontur rumah, menganyam semua tiub longgar kiri.
 14. rumah dari tabung akhbar8 Kotak akhbar9
 15. Kami mengeluarkan kotak asas dan menyembunyikan hujung atasnya. Kiri di tengah-tengah bahagian tiub di bukaan dipotong di tengah dan juga bersembunyi.
 16. Tabung10 akhbar

 17. Potong bulatan kertas tebal, sesuai untuk diameter bumbung. Kami memotong dari satu bahagian ke pusat dan mengikatnya supaya kon lebar diperolehi.
 18. Menara surat khabar11

 19. Kami mengambil 4 kali 4 tiub setiap. Kami memutar mereka, seperti yang ditunjukkan dalam gambar. Ini akan menjadi asas bagi bumbung.
 20. rumah dari tiub akhbar12

 21. Kami memilih tiub pertama dari pangkalan dan mula membuat tenunan "chintz" dalam bulatan, kemudian teruskan dengan tiub bebas, mengulang bentuk bumbung. Untuk kerja, kita mesti mempunyai bilangan ganjil tiang-tiub.
 22. Kabinet akhbar13

 23. Apabila kita mencapai separuh, maka kita berundur beberapa jarak dan mula menganyam lagi. Selepas 6 baris untuk dua yang terakhir kami melampirkan tiub tambahan.
 24. Kabinet akhbar14 rumah dari tabung akhbar15 Kotak akhbar16
 25. Seterusnya, teruskan kerja sehingga bumbung tidak akan melampaui tembok. Kami membaiki segala-galanya, dan memotong hujung di sepanjang tepi pada jarak yang sama.
 26. Anda boleh cat semua cat atau varnis.
 27. Kami menghubungkan bumbung dengan dinding, dan rumah musim panas kami siap.

kertas surat khabar17

Dengan skim ini tenunan dari tabung akhbar, anda boleh membuat rumah teh, dan pelbagai rumah untuk anak patung dan haiwan.

Sangkar akhbar 18 Kabinet akhbar19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 59