Posted on

Dmitriy mempunyai watak yang meletup dan kuat. Kerana ini, sukar untuk mencari bahasa yang sama dengan mereka. Mereka menunjukkan ketekunan, mereka bijak. Rakan kerja menyambut mereka dengan keramahtamahan dan keupayaan untuk mudah menanggung kegagalan.

Dalam terjemahan dari Greek Kuno, nama Dmitry bermaksud – “milik Demeter”. Sesetengah menterjemah nama ini sebagai “Pretender”.

Asal nama Dmitry:

Nama Dmitry berasal dari kata Yunani “Demetrios” – “dimiliki oleh Demeter.” Demeter adalah nama dewi Yunani kuno tanah dan kesuburan.

Ciri-ciri dan tafsiran nama Dmitry:

Pada masa kanak-kanak, Dima sering mengalami penyakit sejuk dan virus, tetapi mereka suka dirawat. Oleh itu, membesar, sering merebak penyakit. Berminat, memerlukan perhatian. Pada usia yang lebih tua, kepincangan ini digantikan oleh ketakwaan. Bertentangan dengan masalah yang tiba-tiba jatuh. Kanak-kanak dengan nama Dmitri sering kejam kepada mereka yang mereka tidak mengalami cinta. Di sebalik perbualan mereka, mereka melupakan perkara itu.

Dima – berani, menarik, tetapi kejam. Mereka melemparkan diri ke dalam pertempuran, tidak memikirkan akibatnya, yang mana nasib mereka sering menghukum. Mereka cuba untuk tidak melepaskan peluang mereka. Cuba mendapatkan segala-galanya dalam hidup. Mereka tidak tahu bagaimana untuk mendengar, mereka bercakap banyak, kadang-kadang dialog berubah menjadi monolog. Bingung dalam pemikiran mereka sendiri. Dmitry sentiasa mempunyai banyak idea, jadi perkara utama adalah untuk menghentikannya pada masa itu, jika tidak, dia akan menyia-nyiakan tenaga untuk apa-apa. Dia sentiasa pandai membuat kawan dengan orang yang dia perlukan. Dalam persekitarannya, anda tidak akan menemui seseorang yang tidak akan digunakan kepadanya. Kuasa yang besar untuk mereka adalah ibu. Mereka suka minum, tetapi jangan menyalahgunakannya.

Dmitry adalah praktikal, suka bekerja, ramah dan berdaya usaha. Orang ia menarik, menggunakan rasa lucu, minda yang terbuka, sentiasa bersedia untuk datang ke bantuan rakan-rakan pada bila-bila. Anda boleh bergantung kepadanya, ia boleh dipercayai, dan ramai yang menggunakan lokasinya.

Dima suka pengembaraan dan kehidupan berisiko. Biasanya, dalam keadaan sedemikian, nasib tersenyum padanya, tetapi kadang-kadang ia dapat ditangani dan gagal. Wang Dmitry, biasanya, tidak begitu peduli. Selalunya dibelanjakan untuk perkara yang tidak perlu.

Dmitriy mempunyai hak untuk memajukan tangga kerjaya, terutamanya di mana kerja adalah berkaitan dengan berkomunikasi dengan orang. Dima tidak suka monoton. Mereka boleh membuat komposer, artis, saintis yang baik. Terima kasih kepada kecerdasan dan kefasihan mereka, mereka dapat menyedari diri mereka dalam aktiviti awam dan politik. Mereka suka mendapatkan hasil yang cepat dan baik. Kurang sering mempunyai peluang perniagaan.

Dima lebih suka wanita cantik, dia suka keselesaan, kemudahan dan keseronokan. Dia tidak tahu bagaimana hendak menafikan apa-apa. Supaya isterinya perlu “rentetan” untuk mewujudkan semua keadaan yang patut untuk Dmitry dan bersabar dengan berterusan beliau tidak berpuas hati. Dmitry suka merungut. Cemburu, tetapi secara sederhana. Sepanjang hidupnya, dia merasakan keperluan untuk cinta dan mencari cinta.

Dmitry adalah polgaman. Dia sering jatuh cinta. Perasaan itu menangkap dia sehingga cinta dia bergegas. Simpati beliau sering berubah. Atas sebab ini, dia sering kali bercerai dan perkahwinan baru. Tetapi untuk semua anak-anak mereka – dan baru dan perkahwinan yang lama, ia menyimpan sikap yang baik dan penuh hormat, dan sepanjang hidupnya untuk membantu mereka.

Fakta menarik mengenai nama Dmitry:

Selepas kemunculan agama Kristian di Rusia, dalam kehidupan sehari-hari orang Rusia, nama Dmitry muncul. Ia datang dari Byzantium. Pada mulanya, nama ini terdengar seperti Demetrius.

Nama Dmitry dalam bahasa lain:

  • Nama Dmitry dalam bahasa Inggeris: Dmitri (Dmitri)
  • Nama Dmitry dalam bahasa Cina: 德米特里 (Dammiti)
  • Nama Dmitry dalam bahasa Jepun: ド ミ ト リ イ (Domitia)
  • Nama Dmitry dalam Bahasa Sepanyol: Demetrio (Demetrio)
  • Nama Dmitry dalam bahasa Jerman: Demetrius (Demetrius)
  • Nama Dmitry dalam bahasa Poland: Dymitr (Demir), Demetriusz (Demetrius)
  • Nama pertama Dmitry dalam Bahasa Ukrainia: Dmytro

Bentuk dan variasi nama DmitryDima, Mitya, Mitrea, Mitrasha, Mitryuha, Dimaha, Dimas, Dimuha, Mitryusha, Mityulya, Mityunya, Dimusha, Dimulya, Dimusya, Mitya, Mityuha, Mityushev, Mityaha, Mityasha

Dmitry – warna nama itu: merah, biru

Bunga Dmitry: kekwa

Batu Dimitri: lapis lazuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 32