Posted on

Lilith adalah isteri pertama Adam

Orang yang belajar agama, secara berkala bertemu dengan nama Lilith, yang menyebabkan banyak pendapat yang bercanggah. Terima kasih kepada usaha saintis, sejarah keperibadian ini telah dipelajari dengan teliti. Mengenai pendapat gereja, dia menafikan kewujudan wanita itu dalam agama.

Siapa Lilith?

Para penyelidik membuat kesimpulan bahawa Hawa adalah isteri pertama Adam, seperti yang asalnya Tuhan mencipta daripada tanah liat, bukan sahaja orang yang paling terkenal dalam agama, tetapi juga seorang wanita – Lilith. Dia berdiri dengan kecantikan dan kecerdasannya, jadi dia sampai pada kesimpulan bahawa dia sama dengan suaminya. Lilith tidak mematuhi Adam dan percaya bahawa dia mempunyai hak untuk melakukan apa sahaja yang dikehendakinya. Akibatnya, dia diusir dari Syurga untuk tingkah laku sedemikian. isteri pertama Adam Lilith dalam Alkitab menjadi rakan Lucifer Angel, dengan siapa dia kemudian dipecat dari syurga ke neraka.

Telah diketahui bahawa Perjanjian Lama dan Baru berkala beberapa kali dengan perubahan teks. Dengan Kitab Suci tidak mengandungi apa-apa maklumat diperlukan telah dikumpulkan daripada majlis imam, yang telah bersetuju untuk teks, jadi siapa Lilith akan dibaca dari Alkitab. Ramai penyelidik percaya bahawa wanita ini adalah pengarang teks lama Injil yang terlupa. Terdapat pendapat bahawa Lilith masih hidup.

Apa yang kelihatan seperti Lilith?

Penerangan tentang penampilan wanita pertama di bumi berbeza bergantung kepada sumber. Dalam demonologi zaman pertengahan, ia diwakili sebagai gambaran seksualiti, jadi Lilith digambarkan sebagai wanita cantik dengan bentuk mulut. Dalam sumber yang lebih kuno ia diwakili oleh seorang demoness dengan penutup rambut pada badan, ekor ular dan kaki haiwan dengan kuku. Dalam tradisi Yahudi, penampilan cantik Lilith dikaitkan dengan keupayaannya untuk dijelmakan semula.

kanak-kanak lilith dan adama

Kanak-kanak Lilith dan Adam

Walaupun lelaki dan wanita pertama, yang dicipta oleh Tuhan dari tanah liat, telah berkahwin, tetapi mereka tidak mempunyai anak (beberapa sumber mendakwa sebaliknya). Oleh kerana dipercayai bahawa Lilith masih hidup, banyak anaknya hidup di Bumi. Kebanyakan penyelidik bersetuju bahawa keturunan boleh dibahagikan kepada dua cabang:

 1. Kanak-kanak dari lelaki biasa. Adam dan Lilith tidak mempunyai anak bersama, tetapi wanita itu, kerana tarikan seksualnya, dapat menarik ramai lelaki lain dan melahirkan mereka. Adalah dipercayai bahawa anak-anak wanita pertama menonjol untuk kedudukan mereka yang tepat dalam kehidupan dan membenci sebarang sekatan. Mereka menarik kepada orang ramai dan mempunyai kebolehan ghaib.
 2. Kanak-kanak dari malaikat. Isteri pertama Lilith, Adam, mempunyai kenalan tidak hanya dengan malaikat, tetapi juga dengan iblis. Dilahirkan oleh kesatuan itu, kanak-kanak mempunyai keupayaan untuk menyalakan objek dengan rupa, menjelma semula pada haiwan dan burung, menyerap tenaga orang lain dan melalui dinding. Dari masa ke masa, kebolehan bukan manusia dihalang oleh sifat.

Tanda Daun Lilith

Setiap wanita secara bebas boleh memeriksa sama ada dia adalah keturunan wanita pertama di Bumi. Untuk melakukan ini, anda perlu membandingkan hidup anda dengan beberapa kenyataan dan jika terdapat tujuh atau lebih jawapan positif, maka dianggap bahawa ada pautan.

 1. Kesihatan lemah pada zaman kanak-kanak.
 2. Wanita pertama Adam Lilith berambut merah, jadi keturunannya akan mempunyai warna rambut yang sama atau hitam. Mata akan menjadi biru, kelabu atau biru.
 3. Pada phalanx ketiga jari kaki tumbuh rambut, yang mudah dilihat.
 4. Kanak-kanak tidak dianggap sebagai keutamaan dalam kehidupan.
 5. Kelahiran seorang kanak-kanak berlaku dengan cepat dan tanpa komplikasi.
 6. Seperti Lilith, isteri pertama Adam, keturunannya, sangat seksi dan mempunyai pertalian bagi banyak lelaki.
 7. Selalunya impian mimpi yang berwarna-warni dengan cerita menarik.
 8. Terdapat cinta besar untuk kucing.
 9. Kesepian adalah keadaan yang biasa dan selesa di dalamnya.
 10. Norma dan peraturan awam sering diabaikan, kerana pendapat sendiri lebih penting.
 11. Ia ternyata mudah untuk memanipulasi orang di sekitar.

Doa Lilith

Orang yang menganggap isteri pertama Adam menjadi dekat dengan semangat tidak hanya boleh bercakap dengannya, tetapi juga berdoa. Ia boleh ditangani oleh wanita yang ingin menarik lelaki kepada diri mereka sendiri, untuk menjadi lebih menarik dan seksual. Baca teks sekali, sebelum tidur. Adalah penting untuk membayangkan bahawa Lilith syaitan berkomunikasi dan tidak melakukan doa, tetapi dialog. Semasa membaca, tekanan diletakkan pada suku kata terakhir.

doa lilith

Lilith dalam agama Kristian

Apabila agama Kristian timbul, banyak larangan muncul, termasuk namanya Lilith, kerana ia dianggap sebagai analog dari sumpahan syaitan. Anda tidak dapat mencari maklumat tentangnya dalam mana-mana buku alkitabiah. Malaikat Lilith yang gugur dikecualikan dari sejarah dan dipindahkan ke golongan iblis. Terdapat banyak mitos tentang wanita ini, tetapi mereka, menurut ulama, tidak memohon kepada agama dalam apa cara sekalipun.

Lilith dan Hawa dalam kehidupan seorang lelaki

Adalah dipercayai bahawa kedua-dua isteri Adam, pergi bahagian wanita kepada dua ibu psiko dan perempuan simpanan. Para saintis di Institut Penduduk Genetik telah menjalankan kajian mencadangkan bahawa semua penduduk kaum wanita dikurangkan kepada dua puak-puak, di pangkalan yang adalah Lilith dan Hawa. Saintis percaya bahawa mereka adalah berbeza di peringkat genetik, yang menyatakan dirinya berhubung dengan keluarga, lelaki dan seks.

 1. Hawa dianggap penjaga perut, jadi penting bagi dia mencari suami, untuk mewujudkan keluarga yang kuat dan melahirkan anak-anak. Wanita pertama di Bumi Lilith lebih suka kemerdekaan dan kesedaran diri.
 2. Bagi seorang wanita dengan kod Eve, kasih sayang cepat melintasi kasih sayang, dan untuk keturunan Lilith ini tidak dapat diterima.
 3. Hawa tidak akan memusnahkan keluarga kerana hubungan itu telah berubah dan ada yang merebut untuk mereka.
 4. Bagi wanita dengan kod Lilith, hubungan seksual sangat penting, yang harus menjadi terang dan selalu membawa kesenangan. Bagi wanita-Hawa, bagi mereka, hubungan seks adalah tanggungjawab perkahwinan, yang jauh dari yang utama.
 5. Sekiranya kita menerjemahkan ke dalam kemodenan, maka masyarakat, wanita yang hidup sesuai dengan prinsip isteri pertama Adam, dipanggil bastard. Bagi Eva, konsep seperti seorang suri rumah dan penjaga gerabak lebih sesuai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 21 =