Posted on

kelawar terbang masuk

Kita semua tahu bahawa dalam budaya Rusia, kelawar melambangkan penyokong pasukan gelap. Untuk sebab tertentu, kami mempunyai kelawar yang berkaitan dengan sesuatu yang luar biasa dan tidak dapat difahami, jadi tanda-tanda dengan haiwan ini mempunyai warna yang tidak menyenangkan dan menjanjikan berita buruk. Tikus dikaitkan dengan sihir hitam dan ritual gelap, sehingga mereka dianggap sebagai hamba syaitan.

Contents

Tanda-tanda yang paling terkenal

Kelawar tidak boleh dibawa pulang – ia menjanjikan kematian salah seorang penduduk. Jika haiwan itu kelihatan pada perayaan perkahwinan – tunggu berita buruk. Jika haiwan itu terbang tiga kali di sekitar rumah – kematian awal. Untuk melihat kelawar malam pada waktu malam adalah cuaca yang baik, jika haiwan itu telah melanda bangunan – tunggu hujan. Semua sumber menunjukkan bahawa haiwan ini tidak boleh dibunuh – jika tidak, anda akan memendekkan kehidupan kepada diri sendiri.

Apa dalam budaya Rusia apakah tanda “terbang lalat” bermakna? Ini berlaku agak kerap, jadi jika haiwan itu terbang ke dalam rumah – tanda buruk. Dan jika tetikus itu menyerang seseorang, ia menjanjikan malapetaka besar, bahkan sampai mati.

Tetapi di negara lain kelawar lebih banyak disukai. Sebagai contoh, di China, tanda-tanda yang berkaitan dengan kelawar itu melambangkan sumber kekayaan tak habis-habisnya. Jika di rumah anda ada sekurang-kurangnya imej binatang ini, anda akan menerima pendapatan yang terus meningkat. Di China, anda sering dapat melihat ilustrasi seperti pakaian, pinggan dan barangan lain. Simbolnya sangat popular – lima kelawar yang merangkumi umur panjang, kekayaan, kematian semula jadi, kesihatan dan cinta suci. Adalah dipercayai bahawa kelawar merah menakutkan setan jahat.

Tanda “Bat di rumah” dan tenaga

Adalah diketahui bahawa untuk kediaman mereka, haiwan ini hanya memilih tempat yang paling ekologi dan menguntungkan dengan tenaga yang baik. Pada zaman dahulu, haiwan itu dianggap sebagai perwujudan Tuhan dan bahkan merupakan haiwan totemik yang terkenal. Dan pada Zaman Pertengahan, banyak wanita selalu membawa tulang tongkat dengan mereka – jimat yang membawa nasib dan menghalang kerosakan. Terdapat kes apabila kelawar disiram dengan air mendidih, dan sup telah dibawa kepada orang sakit untuk pemulihan. Sesetengah orang bahkan pada masa ini menghapus sayap kelawar dan menggantungnya di rumah atau membawanya bersama mereka.

Tanda-tanda “Bat di apartmen” boleh mengatakan berapa banyak bukan tentang takhayul, tetapi mengenai fakta bahawa haiwan itu hanya dapat hilang. Jika kelawar terbang ke dalam apartmen anda, jangan panik. Kemungkinan besar, haiwan itu hanya silap. Faktanya adalah bahawa kelelawar sangat kurang dilihat, terutama pada siang hari, tetapi ini mengimbangi kehadiran pendengaran yang baik. Pada penerbangan pertama, tikus kecil sering membuat kesilapan dan terbang ke arah yang salah. Apa yang perlu dilakukan dalam situasi ini? Ambil selimut atau surat khabar dan membimbing haiwan dengan kemas ke arah tingkap. Haiwan akan menangkap ragu ini dan akan terbang dengan sendirinya. Mungkin, tanda “Melihat kelawar” hanyalah tanda dan tanda kelawartidak lebih daripada.

Tanda untuk rumah

Telah lama terbukti bahawa semakin kuat kepercayaan pada tanda-tanda, semakin besar kemungkinan mereka akan menjadi kenyataan. Ini mengesahkan teori pemikiran positif, yang menjadikan hidup kita lebih bahagia. Semua orang melihat kartun tentang ikan duyung kecil itu. Pasti banyak yang akan mengingati haiwan kecil, yang dianggap sebagai pertanda kemalangan, tetapi sebenarnya ia adalah penciptaan yang tidak berbahaya dan manis. Oleh itu, apabila anda melihat kelawar, jangan panik dan tunggu peristiwa buruk. Menganalisis pengalaman banyak orang, anda dapat memahami bahawa tanda “Tetikus dalam apartmen” tidak sama sekali berarti penampilan kesulitan dan kemalangan. Selepas melawat tetamu malam, ramai yang meraikan penambahbaikan urusan mereka, yang menyangkal sepenuhnya mitos tentang pertanda buruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *