Posted on

peka pada tema musim bunga di tadikaSemua kanak-kanak dari usia muda suka melakukan appliques. Di samping itu, ini jenis art juga satu usaha yang sangat berguna untuk kanak-kanak. Oleh itu, semasa memotong keping yang berbeza kertas, kadbod dan bahan-bahan lain, gluing mereka untuk substrat dan mencipta lagu, kanak-kanak merupakan satu perkembangan ketara kemahiran motor halus jari, pemikiran, imaginasi, tumpuan dan kemahiran lain.

Permohonan ini mampu menangkap bayi yang terlalu lama untuk jangka panjang, oleh itu ia sering digunakan untuk menenangkan serbuk dan mengarahkan tenaganya ke saluran kreatif. Di samping itu, dengan bantuan teknik ini, seorang kanak-kanak boleh membuat hadiah indah untuk ibu bapanya dan saudara-mara lain atau menghiasi objek yang berguna dengan tangannya sendiri.

Disebabkan faedah yang luar biasa, aplikasi juga sangat meluas di tadika. Semasa kelas dalam kumpulan, bayi dengan minat dan semangat yang tinggi membuat komposisi yang indah di bawah bimbingan tutor itu, dan kadang-kadang membawa kerja mereka ke pameran, yang ditetapkan pada masa ini atau peristiwa itu.

Khususnya, dengan kemunculan musim baru, misalnya, pada musim bunga, seorang kanak-kanak di tadika mungkin menerima tugas membuat permohonan pada topik yang berkaitan. Sudah tentu, kanak-kanak terkecil akan dibantu oleh ibu bapa mereka untuk melakukan karya pertama mereka, tetapi anak-anak yang lebih tua mampu mengatasi tugas ini sendiri. Dalam artikel ini kita akan memberitahu anda apa aplikasi musim bunga untuk tadika, dan bagaimana mereka boleh dibuat sendiri.

Permohonan musim bunga di tadika

Appliqué yang paling mudah pada tema musim bunga yang boleh dilakukan di tadika adalah pelbagai bunga, bunga dan pokok yang diperbuat daripada kertas berwarna dengan pemutus. Pilihan ini, sebagai peraturan, digunakan oleh anak-anak termuda, yang tidak terlalu baik menangani gunting. Untuk membantu kanak-kanak, anda boleh melukis batang pokok di atas kertas besar dan menjemput sampah untuk membuat risalah untuknya.

Selain itu, bersama-sama dengan anak anda, anda boleh memotong batang berwarna coklat dan menggunakannya sebagai elemen utama permohonan masa depan. Begitu juga, bunga juga dilakukan – batang panjang biasanya dicat dengan berus atau pena terasa, dan kelopak cerah dibuat dari kertas biasa atau bergelombang.

Untuk kanak-kanak yang lebih tua sudah mungkin melakukan artikel buatan tangan dalam teknik “menghadapi” atau “quilling”. Kedua-duanya mengandaikan kehadiran wajib pensil, yang diikuti dengan cara tertentu untuk menggulung bahan asas untuk pembuatan aplikasi itu, dan kemudian menyusun komposisi, dengan tepat menyusun butir-butir berdasarkan. Kepada kanak-kanak itu sedikit lebih mudah, dan dia dapat dengan mudah mengatasi pelaksanaan kraf dengan teknik yang agak rumit, sebelum memulakan kerja disarankan untuk memakai kontur karya masa depan.

Selain kertas dan kadbod, anak-anak dalam kerja mereka hari ini menggunakan apa-apa, malah bahan yang paling luar biasa. Ia bermula dan kain yang berbeza dan keping getah, dan filem plastik, dan pelbagai jenis butang, manik, manik dan bugles, dan bijirin, pasta dan kacang. Secara beransur-ansur, semasa pembuatan aplikasi untuk tema musim bunga dapat digunakan semua itu, satu cara atau yang lain, datang ke komposisi yang diinginkan.

Sudah tentu tema “bunga” adalah yang utama di kalangan semua aplikasi kanak-kanak yang dibuat berkaitan dengan kedatangan musim bunga. Ini agak semula jadi, kerana pada masa ini tahun, semua alam semula jadi hidup, rumput hijau segar muncul, dan semua bunga secara beransur-ansur mula berkembang.

Sementara itu, untuk mewujudkan aplikasi yang boleh digunakan dan topik lain – matahari musim bunga terang dan peningkatan dalam cuaca secara umum, burung-burung kembali ke rumah mereka, lebur salji dan ais, atau pelbagai simbol berkaitan dengan Karnival – bercuti, di mana semua orang mengucapkan selamat tinggal kepada sejuk musim sejuk dan bergembira pada permulaan musim bunga.

Sesetengah idea untuk pelaksanaan sendiri aplikasi kanak-kanak pada tema musim bunga dibentangkan dalam galeri foto kami.

permohonan pada tema musim bunga di tadika 1 peka pada tema musim bunga di tadika 2 peka pada tema musim bunga di tadika 3
permohonan pada tema musim bunga di tadika 4 permohonan pada tema musim bunga di tadika 6 permohonan mengenai tema musim bunga di tadika 5
permohonan pada tema musim bunga di tadika 8 permohonan mengenai tema musim bunga di tadika 9 peka pada tema musim bunga di tadika 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 40 =