Posted on

Saiz kasut untuk meja kanak-kanak

Adalah diketahui bahawa banyak bergantung kepada kasut kanak-kanak yang dipilih dengan betul. Berapa banyak bayi yang akan merasa selesa dengan kasut atau kasut, aktiviti, perkembangan dan mood yang baik bergantung. Dengan langkah pertama kanak-kanak, ibu bapa mula tertanya-tanya – bagaimana untuk menentukan saiz kasut kanak-kanak dan mengambil model yang sesuai untuk bayi.

Untuk hari ini di setiap kedai kanak-kanak adalah mungkin untuk menerima perundingan terperinci di penjual mengenai kasut kanak-kanak. Perunding dapat menjawab apa-apa soalan daripada ibu bapa mengenai kualiti, bahan dan negara pembuatan model tertentu. Juga, ibu bapa boleh meminta nasihat tentang saiz kasut untuk kanak-kanak. Tetapi untuk akhirnya yakin dengan pilihan yang tepat, ibu dan bapa muda perlu memikirkan saiz kaki bayi. Hanya dalam kes ini, anda boleh bergantung kepada hakikat bahawa kasut yang dibeli akan menjadi yang paling sesuai.

Di kedai-kedai moden produk-produk kanak-kanak, anda boleh membeli kasut untuk bayi anda untuk setiap selera. Pengeluar tempatan dan syarikat terkenal di dunia menawarkan pelbagai pilihan. Bergantung kepada negara pengeluar, ibu bapa boleh mencari angka yang sama sekali berbeza di bahagian bawah model, yang menunjukkan saiz kasut pada kanak-kanak. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa di negara-negara yang berbeza terdapat sistem pengukuran yang berbeza dan sebutan untuk saiz kanak-kanak.

Apakah saiz kasut kanak-kanak itu?

Kebanyakan ibu bapa menggunakan meja kasut khas untuk kanak-kanak. Selaras dengan usia bayi, anda boleh menentukan saiz anggaran kaki beliau, yang sangat memudahkan pemilihan kasut di kedai. Berikut adalah jadual saiz kasut untuk kanak-kanak yang digunakan oleh pengeluar domestik.

Kumpulan itu Panjang kaki kanak-kanak, cm Saiz Kasut
Booties 10.5 17hb
11th 18th
11.5 19
12th 19.5
12.5 20
Kejururawatan 13th 21
13.5 22
14th 22.5
Anak muda 14.5 23
15th 24
15.5 25
16 25.5
16.5 26hb

Saiz kasut Amerika untuk kanak-kanak

Saiz kasut Amerika diukur secara berbeza untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Untuk setiap kategori kasut, terdapat kumpulan yang berasingan, yang mempunyai dimensi tertentu. Oleh itu, apabila membeli kasut Amerika, ia benar-benar perlu tertarik dengan kategori apa ini atau pasangan itu. Terdapat tiga kategori kasut – untuk yang paling kecil (bayi), kanak-kanak (kanak-kanak) dan remaja (belia). Dalam setiap kategori ini terdapat saiz kasut yang berlainan. Sebagai contoh, saiz 8 adalah berbeza bagi setiap daripada mereka dan mewakili tiga pilihan.

Sama seperti saiz kasut Amerika untuk kanak-kanak, anda boleh memilih kasut dan kasut buatan Kanada. Kedua-dua sistem pengukuran ini adalah serupa.

Kasut saiz Eropah untuk kanak-kanak

Kasut Eropah sering dijumpai di kedai kami. Sistem mengukur saiz kasut untuk kanak-kanak di Eropah adalah sentimeter dan diukur sepanjang panjang insole. Unit pengukuran kasut di Eropah adalah salah satu siling, yang bersamaan dengan 2/3 sentimeter (6.7 mm). Panjang insole dalam kasut kanak-kanak lebih panjang daripada saiz sebenar kaki kanak-kanak. Sebagai peraturan, insole lebih panjang sebanyak 10-15 mm.

Saiz kasut Eropah berbeza dengan satu unit dalam parti besar, berbanding dengan saiz domestik kami. Jadi, saiz 20 kasut kanak-kanak kami sepadan dengan 21 saiz Eropah.

Berikut adalah jadual saiz kasut untuk kanak-kanak, yang digunakan di negara-negara yang berlainan di dunia.

Saiz kasut Amerika untuk kanak-kanak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 69