Posted on

Alain Delon Biografi

Bintang sebenar, kegemaran wanita dan simbol seks pawagam Perancis dilahirkan di salah satu pinggir bandar Paris pada bulan November 1935. Biografi Alain Delon tidak menerangkan masa kanak-kanak yang paling bahagia. Watak sukar, kecenderungan untuk hooliganisme dan ketiadaan ibu bapa menjadi baginya hanya peringkat peralihan untuk mencapai matlamat yang ditetapkan. Hari ini, ini adalah orang yang cemerlang yang menawan bakat, keindahan dan kecantikannya, dan walaupun sudah dewasa, wanita memuja dia dengan cara yang sama seperti dahulu. Dan dia sentiasa membalas dengan mereka.

Biografi pelakon Perancis Alain Delon

Tiga tahun selepas kelahiran Alain kecil, orangtuanya bercerai. Tidak lama kemudian ibu menikah semula pemilik kedai sosis itu. Walau bagaimanapun, dia tidak mempunyai masa untuk anaknya, jadi dia memberikannya kepada jururawat, Madame Nero. Dan kali ini, dibelanjakan dalam keluarga angkat, Delon mengenang dengan kehangatan dan rasa syukur. Lagipun, mereka memberi bukan sahaja pendidikan yang baik, tetapi juga cintanya, yang diperlukannya.

Selepas kematian Nero yang tragis, Delon terpaksa pulang ke rumah ibunya. Walau bagaimanapun, hubungan mereka meninggalkan banyak yang dikehendaki. Kerana sifatnya yang sukar, Alain mempunyai masalah yang berterusan dengan orang lain. Dan dia membesar pembuli sebenar, yang diusir dari mana-mana sekolah. Mungkin, perceraian ibu bapa dan penolakan ibu untuk membesarkan anak itu sangat mempengaruhi keadaannya. Akhirnya, agar tidak menyeksa lelaki itu, bapa angkat memutuskan untuk mengajarnya kraf sosis. Lagipun di masa depan dia terpaksa meneruskan perniagaan keluarga. Alain Delon berjaya mendapatkan diploma, tetapi dia bekerja di bidang ini hanya sehingga 17 tahun.

Sejak zaman kanak-kanak, dia mahu menjadi pelakon, kerana bapanya sendiri memiliki panggung wayang, dan anak lelaki itu dilahirkan dengan cinta dengan seni sejak lahir. Walau bagaimanapun, jiwanya tertarik kepada pengembaraan. Dan sekali lagi, selepas melihat pengumuman pengambilan ke sekolah penerbangan, dia memutuskan untuk memohon di sana, supaya keluar dari Paris. Tetapi tidak mungkin menjadi juruterbang ujian. Sebaliknya, lelaki muda itu didaftarkan di marin dan selepas latihan dia dihantar ke bahagian depan di Indochina.

Dia menjadi orang dewasa awal ketika dia merasai perang. Kemudian pelakon Perancis Alain Delon teringat masa-masa ketika dia terpaksa menggambarkan seorang lelaki, agak muda. Pada tahun 1956, beliau telah demobilized dan, atas nasihat kawan-kawan, mula menghantar gambarnya kepada pengeluar. Tetapi semua orang menolaknya, menjelaskan bahawa dia terlalu kacak untuk kerjaya filem. Agennya adalah ejen Harry Wilson, yang Alain bertemu di Festival Filem Cannes. Setelah membuat kontrak tujuh tahun, bekas askar itu memulakan kehidupan baru. Jadi, pada tahun 1957, debutnya dalam filem “Apabila wanita itu campur tangan” berlaku.

Kehidupan peribadi Alain Delon

Oleh kerana simbol seks Perancis adalah lelaki kacak sebenar, tidak hairanlah bahawa dalam hidupnya terdapat banyak wanita. Walau bagaimanapun, cinta yang pertama dan paling besar baginya ialah pelakon Romy Schneider, yang mereka tinggal bersama selama enam tahun, tidak pernah berkahwin.

Istri sah Alain Delon yang pertama menjadi Natalie Berthelemy, yang melahirkan anaknya Anthony. Bersama-sama, pasangan itu hidup selama 5 tahun, setelah itu mereka bercerai.

Cukup lama hubungannya dengan pelakon Mireille Dark, dengan siapa lelaki kacak itu tinggal 15 tahun dalam perkahwinan sivil. Berada dalam hubungan, pelakon membuat novel baru, tetapi selalu pulang ke rumah. Walau bagaimanapun, sambungan baru dengan model Rosalie Van Bremen menjadi maut untuk Mireille Dark, dari mana akhirnya Delon akhirnya. Wanita baru itu memberi pelakon kepada dua orang anak. Hubungan ini juga pendek, tetapi sebagai Alain sendiri berkata: “Dia tidak pernah seorang lelaki untuk hanya seorang wanita”, dan oleh itu kesatuan ini, selepas 10 tahun, telah hancur, dan tidak menjadi undang-undang.

Wanita kegemaran memberikan anak-anak Alena Delon. Mereka hanya mempunyai empat pelakon. Pada masa ini dia dianggap sebagai bujang yang gemar, lebih suka kesepian dalam syarikat anjing kegemarannya.

Alain Delon Alain Delon dan Romy Schneider Alain Delon dan Natalie Berthelemy
Alain Delon dan wanita-wanitanya Alain Delon dan Brigitte Bordeaux Alain Delon dan Claudia Cardinale dalam pita Leopard
Alain Delon sebagai Caesar Alain Delon dan Rosalie Van Bremen Alain Delon dengan anak perempuan Annushka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *