Biografi Salma Hayek | proektdem.com

Biografi Salma Hayek

biografi salma hayek

Apabila perbualan bermula tentang penakluk Hollywood, yang mempunyai kecantikan Mexico yang membakar dan perangai yang penuh semangat, nama kecantikan Salma Hayek teringat dengan serta-merta, biografinya tidak dapat tetapi memberi inspirasi dan mengejutkan ramai penyokongnya.

Keluarga Salma Hayek dan masa kecilnya

Kinodiva Mexico-Amerika dilahirkan 49 tahun lalu di Mexico. Ibu pelakon hebat, Diana Jimenez Medina, seorang wanita Sepanyol keturunan. Dia bekerja sebagai penyanyi opera. Terima kasih kepadanya bahawa Salma menerima keghairahan yang tidak terbatas untuk kreativiti dan segala yang indah. Bapa bintang itu, Sami Dominguez, seorang Lebanon, adalah pengurus syarikat minyak itu. Apa yang tidak boleh dikatakan, tetapi ibu bapa minyak, pada mulanya, menyokong kewangan anak perempuan.

Pada usia 12, gadis itu didiagnosis dengan disleksia. Perlu menyebutkan bahawa ramai bintang Hollywood mengalami pelanggaran keupayaan membaca ini, termasuk Keira Knightley, Orlando Bloom, Anthony Hopkins.

Belia dan kerjaya

Pada tahun 1989, Hayek menerima peranan utama dalam siri TV "Theresa". Selepas pelepasan skrin dia menjadi kegemaran umum Mexico. Tiba pada tahun 1991 di Amerika Syarikat, sementara Salma tinggal dalam keadaan yang tidak sah. Di samping itu, tidak ada nasib dan dengan filem-filem, tetapi empat tahun kemudian dia diperhatikan oleh Roberto Rodriguez, menjemput untuk membintangi filem "Desperado", yang membawa popularitasnya yang belum pernah terjadi sebelumnya di benua Amerika.

Perlu dinyatakan bahawa Hayek adalah pelakon Mexico pertama yang dicalonkan untuk Oscar untuk Pelakon Terbaik.

Suami dan anak-anak Salma Hayek

Pada tahun 2004, Salma Hayek berkahwin dengan François Henri Pinault. By the way, Francois memiliki rumah fesyen terkenal (Yves Saint Laurent, Gucci). Selain itu, dia adalah antara orang terkaya di dunia.

Pada tahun 2007, pasangan itu mempunyai seorang anak perempuan, Valentina Paloma Pino. Bagaimana peminat gembira apabila mereka mendengar berita gembira, tetapi selepas beberapa tahun mereka mengalami kejutan yang tidak pernah berlaku sebelum ini: pada tahun 2008, Salma dan François berpisah, dan bayi itu tinggal bersama ibunya. Namun ia adalah cinta sejati - setahun kemudian pencinta kembali mendapatkan kesatuan mereka dengan bermain perkahwinan di Venice.

Salma Hayek pada masa mudanya Salma Hayek - photosession Penyanyi filem Salma Hayek
Salma Hayek dan Josh Lucas Salma Hayek di atas permaidani merah Salma Hayek dalam peranan Frida
Salma Hayek dengan bangs Salma Hayek dan François Henri Pinault Salma Hayek dengan anak perempuannya
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 76 = 77

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: