Posted on

menindik senyuman

Dengan nama tusukan jenis ini, anda boleh meneka bahawa ia hanya boleh dilihat semasa senyuman. Adalah untuk ini bahawa menindik Smile sangat disayangi – ia tidak membolehkan menarik perhatian yang tidak perlu dalam situasi yang rumit dan serius. Nah, jika situasi itu tersenyum, maka tidak perlu takut reaksi negatif menusuk!

Apakah perbezaan antara Piercing Smile dan Antismyl?

Senyum – pukulan pada kekang nipis, yang berada di bawah bibir atas. Tempat ini sangat sesuai untuk memakai perhiasan, kerana mukosa di laman web ini dapat menimbulkan regenerasi dengan cepat dan dipulihkan. Prosedur itu sendiri tidak menyakitkan, proses penyembuhan sedikit lebih tidak menyenangkan, tetapi tidak mengambil banyak masa. Terdapat beberapa peraturan yang perlu anda ikuti jika anda ingin mengelakkan komplikasi:

  1. Anda boleh melakukan penindasan Smile di rumah, kerana prosedur tusuk tidak sukar. Dan jika anda ingin mengelakkan pecah rahang, untuk mencegah perkembangan sepsis dan betul untuk memakai anting-anting, lebih baik untuk mempercayakan perniagaan kepada profesional.
  2. Hari sebelum anda menindik, mulakan untuk menyediakan rongga mulut – bilas mulut anda selepas setiap hidangan dengan larutan garam air. Kepekatan yang sesuai ialah 1 sudu per 1.5 cawan air.
  3. Jangan minum alkohol, kopi dan teh yang kuat selama 6 jam sebelum pergi ke salon.
  4. Adalah lebih baik untuk tidak menggunakan anting-anting yang diperbuat daripada keluli perubatan, mereka boleh memanjangkan proses penyembuhan mukosa. Pilihan optimum – titanium. Anting-anting itu mestilah dalam bentuk cincin, bulat atau pisang – ini juga sesuai untuk menindik kening.
  5. Tusukan itu sendiri berlangsung lama dan tidak menyakitkan, tetapi 3 hari akan datang selepas anting-anting dipakai, anda perlu menunggu sedikit.
  6. Sekiranya anda ingin menembus kekang di beberapa tempat, lebih baik untuk melakukan ini dengan berehat dalam sebulan. Jika tidak, pembentukan terowong untuk satu dekorasi akan menghalang penyembuhan lubang bersebelahan.

Menindik Antismeal – tusukan rahang di bawah bibir bawah. Ia lebih tebal, jadi prosedurnya lebih rumit dan berbahaya, hampir tidak ada yang mengambil risiko sendiri. Momen tusukan menyakitkan, tetapi tempoh pemulihan berlalu tanpa sensasi yang tidak menyenangkan.

Penjagaan suntikan selepas menindik badan Smile

Akibat dari Smile Piercing boleh menjadi agak tidak menyenangkan – ini adalah pecah kekang, dan pembentukan parut pada mukosa, dan suppuration. Semua ini boleh dielakkan jika anda sentiasa menjaga tusukan:

  1. Bilas mulut anda selepas setiap hidangan dengan larutan garam, atau Chlorhexidine dalam minggu pertama selepas tusuk dan setiap kali anda menyentuh hiasan dan ada sensasi yang menyakitkan. Jangan gunakan agen antiseptik pada alkohol, atau larutan kalium permanganat, kerana mereka menghancurkan membran mukus dan akan memanjangkan masa penyembuhan.
  2. Berus gigi dengan perlahan-lahan, cuba jangan memindahkan anting-anting.
  3. Gigit makanan dan mengunyah dengan lembut, terutamanya pada kali pertama selepas tusuk.

Ramai orang takut melakukan senyuman Smile dan AntiSmail kerana hiasan boleh merosakkan enamel gigi. Terdapat logik tertentu dalam hal ini, tetapi jika anda berpaling kepada tuan profesional, dia akan mengambil tapak tusuk dan anting dengan cara yang hampir tidak pernah ada hubungan antara gigi dan perhiasan.

Jika anda masih ragu-ragu bahawa tindikan seperti itu tepat untuk anda, cuba bayangkan bahawa anda mempunyai badan asing sentiasa di mulut anda. Adakah ia tidak selesa? Betapa mudahnya anda bercakap dan makan? Jika kesulitan dengan jawapan kepada soalan-soalan ini tidak timbul, kemungkinan untuk mengambil peluang dan membuat tusuk. Keanehan mukosa mulut adalah bahawa ia dipulihkan dengan cepat. Jika ada masalah, anda boleh mengeluarkan perhiasan pada bila-bila masa dan melupakan menindik dalam beberapa jam.

menindik senyuman dan antismile_1 menindik smilie dan antismile_2 menindik senyuman dan antismile_3
menindik senyuman dan antismile_4 menindik senyuman dan anti senyuman_5 menindik senyuman dan anti-senyuman_6
menindik smilie dan antismile_7 menindik smilie dan antismile_8 menindik smilie dan antismile_9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 47 =