Posted on

tradisi jepun

Hebatnya, dengan perkembangan perkembangan teknogenik yang tidak menentu, tradisi dan budaya negara Jepun tetap tidak berubah, bermula dengan zaman pertengahan! Ini juga berlaku untuk kostum kebangsaan Jepun, pedalaman tradisional, bahasa sastera, upacara minum teh, kabuki teater, dan lain-lain, tradisi Jepun yang sama menarik dan unik. Bilangan pelbagai ritual Jepun yang sama ada mandatori atau disyorkan untuk pematuhan adalah sangat besar. Seluruh Jepun asli adalah rangkaian tradisi. Paling ceria mereka ditunjukkan pada dialog penduduk Negara matahari terbit.

Hubungan antara orang

Setiap orang Jepun menganggapnya sebagai kewajipan untuk menjaga sumber semula jadi. Dia benar-benar disentuh oleh pemandangan indah alam, fenomena cuaca, bunga dan laut. Unsur yang tidak dapat dipisahkan dari kehidupan orang Jepun adalah upacara kontemplasi. Ia tidak kurang menyentuh dan menarik untuk melihat hubungan dalam masyarakat Jepun. Tiada tempat untuk berjabat tangan, yang digantikan oleh busur. Orang Jepun dibezakan dengan keramahan, ihsan, hormat dan ihsan. Mereka tidak pernah menolak secara langsung, oleh itu semua permintaan dan kehendaknya dipertimbangkan dengan teliti, agar tidak meletakkan ahli dalam situasi yang memalukan. Dalam situasi yang paling tidak menyenangkan dan sukar di wajah orang Jepun, anda dapat melihat senyuman. Orang Eropah tidak digalakkan dan juga marah. Tetapi kebiasaan dan komunikasi pada jarak dekat (dalam erti kata literal) jarak dianggap tidak boleh diterima. Mungkin, ia dihubungkan dengan keghairahan maniacal untuk kebersihan dan kebersihan. Dan jangan cuba melihat ke mata orang Jepun – ini adalah tanda pencerobohan, seperti gesticulation aktif.

Kehidupan dan tradisi Jepun

Tradisi Jepun moden juga digunakan untuk kehidupan seharian. Di tempat awam anda tidak akan melihat perokok. Merokok di rumah, kereta, pejabat hanya dibenarkan jika orang lain bersetuju untuk ini. Di Jepun, tradisi dan kemodenan sangat saling berkaitan. Oleh itu, dengan latar belakang dalaman mewah dalam gaya berteknologi tinggi, seseorang dapat melihat tatami jerami lama. Dengan cara ini, anda hanya boleh melangkah dengan kaki kosong. Kasut dengan matte jerami adalah pemujaan. Dan tidak kira di mana karpet itu – di dalam rumah atau kuil. By the way, di setiap rumah berhampiran tandas anda akan melihat selipar, di mana anda perlu menukar kasut untuk pergi ke tandas.

Perhatian besar kepada tradisi makan Jepun. Sebelum makan, anda perlu mengelap muka dan tangan dengan tuala panas “osobory”, dan hidangan di atas meja diletakkan dalam susunan yang ketat dan hanya dalam hidangan yang dimaksudkan untuk mereka. Semua hidangan di atas meja terdedah secara serentak. Perhatikan, dan barang-barang penyajian, dan hidangan itu sendiri mempunyai hubungan seks, iaitu “wanita” dan “lelaki”. Peraturan-peraturan untuk mengendalikan penyepit buluh tradisional “Hasi” begitu rumit sehingga tidak mudah bagi orang Eropah menguasai mereka. Hidangan pertama masakan Jepun, tetapi jangan makan dengan sudu. Sudu hanya digunakan semasa berkhidmat sup Tahun Baru sup “o-zoni” dan sup dengan mi. By the way, pukulan Jepun tidak dianggap bentuk buruk. Mereka berfikir bahawa memukul membantu tradisi dan cuti jepun mendedahkan rasa hidangan itu.

Umur seseorang adalah kultus bagi orang Jepun. Ini ditunjukkan dalam semua bidang kehidupan. Walaupun di meja makan, anda boleh mula makan selepas semua yang hadir yang lebih tua daripada anda telah melakukannya.

Tidak kurang menarik adalah cuti, yang tepu di Jepun dengan tradisi. Jika untuk Tahun Baru Eropah – ia menyeronokkan dan hadiah, maka untuk Jepun – tempoh pemurnian diri, doa, peningkatan diri. Tandai penduduk Jepun dan Hari penubuhan negara itu, dan Hari Musim Semi, dan banyak cuti lain, yang sebahagian besarnya tidak rasmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 10 =