Posted on

termometer daging

Mana-mana koki profesional akan memberitahu anda bahawa rasa daging yang dimasak akan sebahagian besarnya bergantung kepada bagaimana anda melakukannya dengan betul. Pada masa yang sama, perkara itu tidak hanya terhad kepada pemilihan rempah “betul” dan penyediaan marinades yang baik. Peranan besar dalam penyediaan daging dimainkan dengan mengekalkan suhu yang diperlukan di dalam produk. Oleh itu termometer memasak hanya diwajibkan untuk hadir di mana-mana dapur (sudah tentu, jika anda tidak hanya melakukan pemanasan dalam produk gelombang mikro dibawa dari kedai atau restoran). Jika anda seorang pakar kelas pertama dan dengan mudah menentukan tahap pemanggangan “dengan mata”, maka anda boleh dikejutkan. Tetapi dalam kebanyakan kes kaedah ini membawa koki. Akibatnya, daging itu sama ada tidak dimasak, atau terlalu lama, atau ternyata menjadi sangat sukar. Untuk mengelakkan kejadian seperti ini, termometer untuk mengukur suhu daging akan membantu.

Mengapa saya memerlukan termometer?

Daging setiap jenis mencapai kesediaannya pada suhu tertentu. Pada masa yang sama, semua bakteria berbahaya akan binasa di dalamnya, dan sifat dan vitamin berguna tidak hilang. Untuk steak daging lembu dengan darah, ia adalah 65 ° C. Daging sapi goreng akan diperoleh pada suhu 75 ° C. Domba akan mencapai bentuk terbaik pada suhu 82 ° C, daging babi pada suhu 85 ° C. Tetapi untuk menyediakan hidangan yang sangat baik dari burung, anda perlu menunggu sehingga suhu mencapai 90 ° C. Di sinilah termometer untuk menggoreng daging akan berguna. Dengan itu, anda boleh dengan mudah mengawal proses pembakar, dan jangan ketinggalan ketika daging sudah siap. Termometer elektronik untuk daging akan menjimatkan keperluan untuk secara berkala mengambil daging keluar dari ketuhar dan menembusi dengan pisau untuk menentukan kesediaan. Di samping itu, jangan lupa bahawa cara memeriksa kesediaan dengan pisau dengan baik menggalakkan aliran dari daging jus, yang membawa kepada kekeringannya.

Bagaimana untuk menggunakan termometer untuk daging?

Tidak ada yang sukar untuk menggunakan termometer untuk memasak makanan (terutama untuk membakar daging). Untuk operasi peranti yang berkualiti tinggi, siasatan termometer untuk daging mesti ditolak lebih jauh ke dalam sekeping, cuba mencapai tengahnya. Sekiranya daging berada pada tulang, maka siasatan harus menyentuhnya. Selepas itu, berani meletakkan daging di dalam ketuhar atau letakkan di atas panggangan. Termometer masakan digital adalah tahan panas dan ketuhar. Dia akan terus mengukur suhu sekeping daging, memaparkannya pada paparan. Anda hanya perlu melihat secara berkala, supaya tidak terlepas masa kesediaan.

Memilih termometer untuk daging

Dijual ada banyak termometer untuk daging. Mereka berbeza dalam bentuk, saiz dan warna. Tetapi mereka semua mengejar satu matlamat – untuk memudahkan memasak. Anda boleh memilih yang anda sukai dan akan memenuhi keperluan anda. Jika anda bercadang daging memasak unhurried di rumah tanpa terlalu banyak kekecohan, dan menggabungkan proses ini dengan perkara-perkara lain, maka anda menyempurnakan termometer konvensional dengan siasatan dan paparan, yang mana anda ingin untuk menonton. Tetapi jika anda tidak mempunyai masa untuk mengikuti termometer masakanangka di papan skor atau anda merancang untuk pergi ke alam, di mana anda perlu melakukan beberapa perkara pada masa yang sama, maka pilihan anda harus berhenti pada termometer daging tanpa wayar. Ia terdiri daripada siasatan dengan pemancar dan tiub penerima. Anda hanya perlu memasukkan dipstick dan pilih program memasak. Itu sahaja. Anda boleh melakukan perniagaan anda sendiri. Sebaik sahaja suhu mencapai tanda yang diperlukan, pemancar akan menghantar isyarat kepada penerima anda. Pergi dan dapatkan hidangan siap.

Dapur yang serba lengkap bukan hanya kebanggaan pemilik, tetapi juga kemudahan untuk memasak. Di antara banyak hidangan dan peralatan di atasnya, mesti ada termometer untuk memasak daging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 44