Posted on

doa kepada busur suci

St Luke the Evangelist adalah salah seorang daripada tujuh belas rasul (yaitu, pengikut) Kristus, pengarang salah satu Injil, pelukis ikon pertama. Malangnya, cerita itu tidak menyimpan banyak maklumat mengenai St Luke. Hanya diketahui bahawa dia berasal dari keluarga Yunani yang saleh, mungkin dia seorang seniman dan seorang doktor.

Dalam agama Kristian, St Luke dianggap penaung dari semua doktor dan artis, untuk ikon pertama Theotokos Maha Suci dicipta oleh tangan-Nya yang suci.

Lukas adalah sekutu St Paul dan sehingga akhir zamannya, tetap tidak dapat dipisahkan. Dia mengambil bahagian dalam semua perjalanan mubaligh Paulus, dan selepas kematiannya, dia pergi mengembara dunia dan menyebarkan iman Kristus.

Lukas sedang menunggu nasib yang sama – mati syahid atas nama Kristus, sebagai ujian terakhir keteguhan iman.

Lukas digantung di Thebes pada 82 AD.

Dipercayai bahawa Lukas adalah pengarang Perjanjian Baru bukan berasal dari orang Yahudi. Dia melukis ikon Our Lady of Vladimir, Ibu kepada Tuhan Częstochowa, Ibu kepada Tuhan Sumy, Ibu Tuhan Tikhvin, Ibu kepada Allah Kikkian.

Peninggalan St. Luke disimpan di Padua, di Basilika Saint Justina. Dia dihormati oleh kedua-dua Katolik dan Ortodoks.

St. Luka membaca doa mengenai kebajikan dalam keluarga, tentang penghapusan konflik antara pasangan, tentang penubuhan hubungan dengan saudara-mara.

St Luke the Crimean

Valentin Feliksovich Voino-Yasenetsky dilahirkan pada abad XIX akhir di Kerch dalam keluarga pasangan miskin keluarga keluarga yang mulia. Sebelum menjadi uskup dan uskup, St. Luke (atau V. Voino-Yasenetsky) adalah pakar bedah, penulis, profesor perubatan. Pada tahun 1946, beliau

menjadi Uskup Agung Simferopol dan Crimea, tetapi sebelum itu, beliau berkhidmat dua pautan.

Dalam menjangkakan kematiannya, yang merupakan kesimpulan logik kehidupan majoriti yang ditindas, dia menulis wasiat, di mana dia berdoa kepada orang untuk tetap setia kepada gereja dan tidak membuat konsesi untuk kuasa Bolshevik. Secara keseluruhannya, St Luke berangkat ke sana selama 11 tahun.

Orang membaca doa untuk penyembuhan di kubur St. Luke lama sebelum dia disunat. Orang-orang percaya uskup mereka. Kemudian, gereja meletakkan dirinya sebagai seorang kudus dan memindahkan peninggalannya ke Katedral Holy Trinity, di mana hari ini semua orang boleh meminta St. Luke tentang kesihatannya dalam doa-doanya.

Doa kepada Lukas tentang kehamilan

Saint Luke bukan sahaja seorang gembala, tetapi juga seorang doktor. Dia menyembuhkan jiwa-jiwa dan mayat-mayat dan doa-doa serta kemahirannya. Banyak wanita, dari mana doktor telah lama meninggalkan, berdoa hadiah tertinggi untuk orang itu – kanak-kanak, terima kasih kepada doa untuk kehamilan St. Lukas.

Doa hendaklah dibaca setiap hari, mengulangi doa 40 kali tanpa henti. Doa ke St. Luke tentang pemulihan dari ketidaksuburan harus dibaca sebelum ikon, dengan lilin gereja yang terang, duduk di atas lututnya.

Sebelum berdoa, mintalah kepada Allah pengampunan dosa-dosa anda.

Ingat, ketidaksuburan tidak, terdapat kehendak Tuhan yang mampu, bagaimana untuk memberi anda seorang anak, dan menghalangi keajaiban ini.

Untuk Lukas meminta Tuhan untuk anda, anda perlu menjalani gaya hidup yang benar, bukan untuk menimbulkan godaan dan menghilangkan tabiat buruk, tidak bersumpah, tidak membuang masa dan sudah tentu menjadi isteri Kristian teladan.

St Luke dan pembebasan daripada penyakit

St Luke percaya bahawa kesan penyembuhan dendam boleh dijelaskan secara saintifik dan rohani.

Pertama sekali, sakit, seseorang mula panik dan gugup: dia takut bahawa dia tidak akan menanggung penyakit itu, bahawa dia tidak dapat menyelesaikan pekerjaan itu, akan diberhentikan kerana ketidakpatuhannya, dia tidak akan dapat memberikan keluarganya, dsb. Dalam keadaan sedemikian, organisma sakit dibasahkan lebih banyak dalam penyakit, dan penyakit itu boleh menjadi “tidak dapat diubati”. St Luke mengatakan bahawa membaca doa dari penyakit membantu mengimbangi keadaan mental pesakit, tenang, tenang, mendorongnya untuk percaya dalam pemulihan. Dalam keadaan yang tenang, pesakit memang boleh mengatasi sebarang penyakit.

Doa kepada Rasul Luka tentang kesejahteraan di rumah

doa untuk tunduk kepada kesejahteraan

Doa ke St. Luke of Crimea mengenai kesihatan

doa untuk kesihatan

Doa kepada Lukas tentang kehamilan

doa untuk tunduk pada kehamilan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1